ZEVS Forum

Napoved vremena [ 1.11 - 15.11.2007]

Začel/a Ciklon, 01. November 2007, 00:43:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

umetnik

Mislim, da je dejant kar realističen. Še en čas bomo pač moral uživat v lepem toplem jesenskem vremenu. Če ne sneg, nas lahko veselijo vsaj barve gozda. :icon_rolleyes:

georges

Še vedno je težko napovedati kako bo vreme. Sicer vse karte še vedno kažejo, da bi lahko dočakali prodor hladnejšega vremena in padavin naslednji konec tedna, ampak zadeva se vsak dan zamika. Vedno je na 192ur pa naprej , kar pa je še zlo nesigurno. Ko bo enkrat nekaj prilezlo pod 150ur se bomo pa drugače pogovarjali.

walter76

Mislim ,da nam večje poslabšanje okoli 11.11 ne uide,je pa vprašanje ,če bo prišlo tudi do vdora hladnega zraka.
Lahko ,da dobimo le prehodno nekaj snežink v nižinah,na to pa dež..
Lahko torej ,dobimo pošiljko s severa v nadaljevanju pa se lahko aktivira Atlantik in prinese vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Kakorkoli po 11.11 ne bi smelo biti (preveč)suho ...,tako jaz mislim..
Prijatelj vremena !

adsl

Lep pozdrav vse na forumu!
Da še jaz povem kaj si mislim o poteku vremena! Mislim da smo letos v prednosti predvsem, ker še nismo imeli poštenega jugozahodnika- če me spomin ne vara je lani bilo čisto nasprotje! Ne smemo pa biti preveč neučakani, ker na severu se bo zima začela od okoli 10.11.07! In od takrat naprej mislim, da lahko pričakujemo kake snežinke tudi pri nas!
Samo upam da letos ne bo jugozahodnika, ker lani mi je prav živce paral! Seveda pa je odvisno tudi od različnih dejavnikov glede snega pa tudi sreče!  :icon_wink:

milan

Jaz bi bilo najbolj vesel, če bi sneg zapadel po 15. novembrom, ker prej je še tako brezveze.
Kaj pa bo še za martinovo pa bomo še morali malo počakat, preveč toplo pa sigurno ne bo, lahko pa da bo pihal sever in sijalo toplo sonce in bo bolj hladno v višinah. lahko pa je tudi nekaj snega, lahko se še naredi ob vdoru hladnega zraka ciklon v sredozemlju in dobimo več padavin....., kake tri dni še počakajmo, pa bomo že bolj vedeli kaj bo za martinovo, lp.

markokorosec.net

Lepo sanjajo modeli o konkretnem prodoru okoli 10.11....ma sam naj se že kaj zgodi, ker tole, kar imamo sedaj, ni ravno za skakat od tal :shrug: Pač sušno obdobje, ki ni niti toplo, niti mrzlo, je krneki :icon_rolleyes: Sej bosta medtem dve dolini oplazili tudi naše kraje, a kaj več kot prehodne ohladitve in mal vetra ne bo nič, za padavine taki prodori pač niso uporabni. Sicer pa se kaže trend na tisto, kar sem par dni nazaj pisal...da bo blokado postopno potegnilo bolj nad Atlantik in (UPAM DA) odprlo pot prodorom bolj zahodneje čez srednjo EU proti Sredozemlju, potem pa bo nekaj akcije :icon_wink:

Zgleda bomo za Martinovo pili dvojno...ker je to dan Sv. Martina in ker pač končno pride en lep prodor :icon_lol:

janez24

Citat od: skywarn.si dne 02. November 2007, 19:46:17
Lepo sanjajo modeli o konkretnem prodoru okoli 10.11....ma sam naj se že kaj zgodi, ker tole, kar imamo sedaj, ni ravno za skakat od tal :shrug: Pač sušno obdobje, ki ni niti toplo, niti mrzlo, je krneki :icon_rolleyes: Sej bosta medtem dve dolini oplazili tudi naše kraje, a kaj več kot prehodne ohladitve in mal vetra ne bo nič, za padavine taki prodori pač niso uporabni. Sicer pa se kaže trend na tisto, kar sem par dni nazaj pisal...da bo blokado postopno potegnilo bolj nad Atlantik in (UPAM DA) odprlo pot prodorom bolj zahodneje čez srednjo EU proti Sredozemlju, potem pa bo nekaj akcije :icon_wink:

Zgleda bomo za Martinovo pili dvojno...ker je to dan Sv. Martina in ker pač končno pride en lep prodor :icon_lol:
Ej grema< pit pol pa bo :icon_lol:upanje vednjo zadne umre
letos pa bo

Vreme

Ma fantje vam tako povem sem zacopral, da bo do 10.11. še lepo tako kot sedaj tudi kaže, pol pa se lahko zaradi mene začne dogajati tudi zima  :icon_wink:

markokorosec.net

Evo ga, GFS 18z gre v pravi smeri...tako lepo že dolgo nisem videl, sploh pred 180h :icon_haha: Polarni prodor v severno Sredozemlje, sekundarna ciklogeneza...obilne padavine in za poslastico še sneg v drugem delu padavin  :icon_arrow::drool:

Tako, za lepe sanje bo :icon_mrgreen:

Pihe

Nič ne bo iz teh lepih sanj (mislim za moj konec).Ti modeli mi samo kažejo eno fejst burjo. :icon_arrow:
Za ostalo Slovenijo pa utegne bit zadeva zelo zanimiva,ob pravilni postavitvi ciklončka lahko celo pravljično bela. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Duzek

Citat od: Pihe dne 03. November 2007, 00:12:20
Nič ne bo iz teh lepih sanj (mislim za moj konec).Ti modeli mi samo kažejo eno fejst burjo. :icon_arrow:
Za ostalo Slovenijo pa utegne bit zadeva zelo zanimiva,ob pravilni postavitvi ciklončka lahko celo pravljično bela. :icon_wink:
Aha, rabmo genovca mi zahodnjaki :shrug: Bo mogu prodor pridt iznad Francije, takrat bo pa štala :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

markokorosec.net

No, no... počasi, počasi...komaj smo izborili prodore malce bolj zahodno...pa bi že radi Genovce :icon_lol: Sej bi ga tud jst...na srečo je do tam še daleč in vleče vse skup vse bolj zahodno, mogoče pa rata :drool:

Drgač tud ECMWF kaže podobn sliko za drug vikend...

alan

Okol Martina bo jasno :icon_wink: kar pomen hudo zimo

Ledeni

Za moj konec pa prav dobro kaže. :icon_biggrin: Bi bilo dobro da ostane tako, ampak GFS 06z kaže da bo šla dolina še malo bolj zahodno in da bo poslabšanje že v petek popoldne.

Ampak dokler bodo cikloni potovali v smeri SZ - JV, je še vse v redu. Ko se jim bo smer spremenili v Z-V ali JZ - SV, pol bo vrag.