ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.9. - 30.9.2007]

Začel/a Ciklon, 15. September 2007, 10:58:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

walter76

Med tem ko je naše kraje zajel prvi val ,v sosednji Italiji že kritično na območju Venezie-Benetk in sicer predmestje
Mestre -poplave,civilna služba je odsvetovala potovanja,podobno še ponekod v venetu .
Na SZ pa se je meja sneženja spustila pod 1300 m .
Prijatelj vremena !

Galeb

Arso je zopet bolj previden in je za hribovite predele v opozorilu povečal količnino padavin na 180 mm.

Duzek

Tudi GFS 12Z je bolj radodaren s padavinami :icon_question:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Cumulonimbus

hm... kaj pa vem mislim da bi ARSO lahko povečal padavine tudi za ostali del slovenije ker sem mnenja da ko nas bo tale obsežen padavinski pas iznad S italije dosegel bodo možni dolgotrajnejši nalivi, pri nalivih pa vemo kako hitro se milimetri nabirajo :icon_arrow:

jaz bi tole ARSO-tovo opozorilo povečal  še za nekaj 10mm. za piheta & company se ne bojim da nebi v petek uknjižili tudi nad 200mm. in mislim da bo ARSO še popravljal napoved v naslednjih dveh dneh :icon_arrow: bomo videli pustimo se presenetit :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

Vremenko

Mislim da bodo vodne struge spet mele veliko dela :surprised:
Upam da se ne bo zgodilo kaj hujšega in da še kakšne smrtne žrtve ne dobimo :icon_cry:

Nekaj je pa tudi če bo snežilo nad 1700 bo  predvsem SZ in S manj vode v strugah(vendar bolj zanemarljivo) :shrug:

TWISTER

sej tam kjer je kriza niti ni hribov nad 2000 tko da vse dol pade :icon_arrow:

drugače pa mislim da bo sigurno kje čez 200mm sam vprašanmje če bo zmerjeno :icon_wink:

walter76

TRENUTNO  kaže da je glavnina padavin prav v bližini Železnikov.
Prijatelj vremena !

march

Zadnji modeli GFS in ALADIN so si kar podobni; če smo imeli prejšnji teden linijo neviht Z-V, bo tokrat v smeri J-S, vprašanje je kje se bo stacionirala, trenutno kaže prav po sredini SLO, v Kamniških alpah bo verjetno kar pestro, pa širše LJ območje in Notranjska, potem pa  Zgornja Savinjska dolina, manj Celjska kotlina, seveda pa je lahko gre zadeva mal bolj Z ali pa bolj V, upajmo na čimdaljši premor med dopoldanskimi in popoldanskimi padavinami, vsaj 6 ur... :icon_sad:

Lp, March

Pihe

Citat od: march dne 26. September 2007, 20:16:18
Zadnji modeli GFS in ALADIN so si kar podobni; če smo imeli prejšnji teden linijo neviht Z-V, bo tokrat v smeri J-S, vprašanje je kje se bo stacionirala, trenutno kaže prav po sredini SLO, v Kamniških alpah bo verjetno kar pestro, pa širše LJ območje in Notranjska, potem pa  Zgornja Savinjska dolina, manj Celjska kotlina, seveda pa je lahko gre zadeva mal bolj Z ali pa bolj V, upajmo na čimdaljši premor med dopoldanskimi in popoldanskimi padavinami, vsaj 6 ur... :icon_sad:

Lp, March

Se strinjam s tabo March.Že praksa današnjega padavinskega popoldneva je nakazala, da je tokrat smer padavin jug-sever.Tako nas praktično že od enih popoldne zaliva v vertikalni osi,ki sega nekje od morja navzgor do mene in gor proti avstrijski Koroški.Ko sem čekiral moving padavin z animacijo na radarju, sem opazil, da praktično pada samo na tem področju in se (zaenkrat) še ne premika v notranjost Slovenije. Dež je sicer zmeren tako, da smo mi tu pridelali do sedaj 28 litrov, kar ni nobena panika.
Bolj veselo pa mislim, da bo jutri zvečer, ko bo postal aktivnejši jugo.In ta pa zna malce zalit sceno. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

MINIMAX

Zgleda, da se bo treba navadit, da si na 250-letna obdobja sledijo na 7 dni  :zaba:
MINIMAX
Lj-Polje

walter76

Zve?er in pono?i lahko pri?akujemo zelo mo?ne nalive na obali-Primorskem ,kasneje Notranjskem in Gorenjskem.
Prijatelj vremena !

robi14

Citat od: walter76 dne 27. September 2007, 07:56:20
Zve?er in pono?i lahko pri?akujemo zelo mo?ne nalive na obali-Primorskem ,kasneje Notranjskem in Gorenjskem.

bi bilo dobro, ?e bi prilepil

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

Rotty

Citat od: MINIMAX dne 27. September 2007, 06:25:09
Zgleda, da se bo treba navadit, da si na 250-letna obdobja sledijo na 7 dni  :zaba:
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink: