ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.9. - 30.9.2007]

Začel/a Ciklon, 15. September 2007, 10:58:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

robi14

kako kaj kažejo najnovejše karte za to poslabšanje?
zjutraj me g. Gregorčič ni naj bolj prepričal... je bilo slišati veliko previdnost pri napovedi...

TWISTER

seveda da je previdnost...že najmanjša sprememba v legi ciklona lahko veliko pomeni pri padavinah :icon_arrow:. Potem je tukaj še odcepljeno jedro in nestabilno ozračje. Ker se je dogodek premaknil malo v prihodnost so se z njim tudi natančnejše napovedi :icon_wink:

walter76

Čeprav se padavine prvega poslabšanja še niso začele in je še težko govoriti o količini pa sem z enim očesom tudi v Italiji ,kjer je dano opozorilo pred močnimi nevihtami danes popoldne in zvečer ,govorim za jug Ita.
O tem bom kaj povedal v nadaljevanju.

Sicer pa se po prehodnem izboljšanju v soboto pa nekje do torka ali srede prihodnji teden ,obeta  nov morda tudi daljši in celo izrazitejši val dežja med 4.10 in 10.10 .
Kot kaže bomo letos deležni več dežja kot lani v septembru in oktobru.
Prijatelj vremena !

paradolf

Na Meteorisku zaenkrat za jutri napovedujejo med 20 in 70mm, ter v četrtek med 40 in 100mm.

Je pa GFS06Z za v sredo že praktično suh. Padavine naj bi se začele šele zvečer in v noči na četrtek. Skupna količina pa je nekako v slogu nekaj zagonov nazaj, torej ni bistvenih razlik.

Ko bo začelo padat bomo pa videli kako bo stvar zastavila.

Ob novicah ki jih slišim po radiu da naj bi jutri začelo močno deževati se lahko vedno znova le nasmehnem.  :icon_rolleyes:
Neažurno  :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

hrošč

Meteogram za Lj (po 00Z) daje samo okoli 50l, pa se to od srede zvecer naprej :icon_rolleyes:

walter76

Paradolf:
Pač tako je tisti ki nima do vremena ne vem kakšnega rešpekta oziroma ga ne zanima ,se ne bo pozanimal kaj preveč v neko dogajanje saj ve samo da bo dež od kod bo prišel  in zakaj ..pa ga bolj malo briga.
Zato tudi se dogaja ,da reče kdo da niso napovedali dežja in oratno a se niti ne vprašajo koliko je možnosti ,da se zadeva zgodi tako ali drugače ter kaj vse oziroma koliko dejavnikov je potrebnih za izračun vremena.

Kakorkoli pustimo se raje našim zadevam iz bolj vremenskega kota ne pa nekih kvazi novic.
Prijatelj vremena !

TWISTER

zgleda da bo pol Evrope plavalo v naslednjih dneh :icon_haha:

Pihe

Izgleda, da bo dogajanje kar krepko zamudilo, saj prej, ko se je še videlo v nebo, ni bilo zaznat jugozahodnega vetra v višinah(oblaki so bili v glavnem pri miru). :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Citat od: Pihe dne 25. September 2007, 21:17:17
Izgleda, da bo dogajanje kar krepko zamudilo, saj prej, ko se je še videlo v nebo, ni bilo zaznat jugozahodnega vetra v višinah(oblaki so bili v glavnem pri miru). :icon_question:

Tudi pri meni skoraj stojijo..luna pomaga pri pogledu..

Neurje

Citat od: TWISTER dne 25. September 2007, 21:00:51

zgleda da bo pol Evrope plavalo v naslednjih dneh :icon_haha:

jojojoj tole bo pa se zanimivo dogajanje ce se zgodi

A  je to mogoce to poslabsanje ki je sedaj se nad oceanom- atlantskim

TWISTER

ah neurje, ni ti pomoči  :icon_lol:

to je samo napaka modela :icon_arrow:

malo poglej cifre in razmsili kaj bi to pomenilo za Evropo... NE BI JE BILO VEČ :icon_haha:

Astra

Hudo !!! ???  :icon_haha:

Tudi GFS meteogram je prav zanimiv  :icon_lol:

Enakomerno deževje v neskončnost ...

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Neurje

Citat od: TWISTER dne 25. September 2007, 21:24:26
ah neurje, ni ti pomoči  :icon_lol:

to je samo napaka modela :icon_arrow:

malo poglej cifre in razmsili kaj bi to pomenilo za Evropo... NE BI JE BILO VEČ :icon_haha:

sej to mi je blo najbolj cudno kar nekej 300 pa 400 in takele  se vecje mal mi je blo sumljivo vse skupej sam sem si rekel je..t ga dones je skorej vse mozno vsaj od prejsnega torka naprej

sem pa skorej umrl od :icon_haha: :icon_haha: k sem vidu karto dezja

kako pa drugace kaze z poslabsanjem ki gre iz atlantika

TWISTER

tole kar sedaj prihaja je zopet zadnje za nekaj dni potem...sam še tukaj je vprašanje koliko časa se bo zadrževalo pri nas :icon_wink:

astra enakomerno :icon_question:...mislil si napisat močno enakomerno a ne :clap: