ZEVS Forum

Problem s kabli ws-2300

Začel/a Dejan, 11. Maj 2007, 17:47:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

Markuš,ne krivi soseda,ker ni kriv,to so samo sprejemne antene in ne oddajne! Verjemi,imam 15 letne izkušnje z satelitskimi in drugimi TV antenami +radioamaterstvo pa še kaj in vem kaj je možno in kaj ne!

Napako bo potrebno iskat drugje!
Je že @Astra zgoraj opisal en del zakaj se to dogaja(tudi meni se je že zgodilo enako vendar ne tako pogosto kot tebi) pa še teh 20m kabla od vetrometra do senzorja je malo
preveč,pa čeprav je UTP.

ŠTROMAR

Citat od: polo dne 10. Januar 2009, 16:14:11
  pa še teh 20m kabla od vetrometra do senzorja je malo
preveč,pa čeprav je UTP.
Tudi v tem ne more biti problem-sam imam med vetromerom in termo/hidro senzorjem  27m UTP kabla in deluje BP.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Hitch-Hiker

Mene zanima kolikšna je največja razdalja, ki ste jo premagali s pomočjo kablov?

Do mesta kjer bom enkrat v (upam) bližnji prihodnosti postavil senzorje in čez čas hišico je namreč prek 60m.
Vmes so pa stavbe tako da brezžično najbrž ne pride v poštev. Nisem še preizkusil tako, da še ne vem, če bo vleklo tako daleč prek vseh stavb.

Pihe

Citat od: Hitch-Hiker dne 28. Julij 2009, 15:12:46
Mene zanima kolikšna je največja razdalja, ki ste jo premagali s pomočjo kablov?

Do mesta kjer bom enkrat v (upam) bližnji prihodnosti postavil senzorje in čez čas hišico je namreč prek 60m.
Vmes so pa stavbe tako da brezžično najbrž ne pride v poštev. Nisem še preizkusil tako, da še ne vem, če bo vleklo tako daleč prek vseh stavb.

Že dolgo nisem reklame delal: Brezžična Daviska bi tako razdaljo najbrž brez težav zmogla(v nasprotnem primeru pa s pomočjo kakega repeaterja). :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Hitch-Hiker

Če bi imel "preveč" denarja, bi verjetno kupil Davisko ali pa kaj še boljšega. Trenutno mi je WS 2300 za začetek čist dost. Če se bom lotu zadeve bolj resno in seveda imel v danem trenutku ustrezen presežek denarja, bom razmišljal o bolj resnih stvareh.

Me pa resno zanima, ker je precej stavb vmes (silos, garaza, hlev,...) in ne vem, če bo brezžično delalo. Moram pa prevert.
Sem kupil baterije, tako da bom danes, ko pridem domov, odnesel senzorje na mesto pa bom vidu. Bom poročal o (ne)uspehu.

max

Z WS2300 brezžično ne bo šlo tako daleč, boš moral kable met.

Citat od: Hitch-Hiker dne 29. Julij 2009, 09:22:08
Če bi imel "preveč" denarja, bi verjetno kupil Davisko ali pa kaj še boljšega. Trenutno mi je WS 2300 za začetek čist dost. Če se bom lotu zadeve bolj resno in seveda imel v danem trenutku ustrezen presežek denarja, bom razmišljal o bolj resnih stvareh.

Kaj bolj resnega od Daviske boš pa zeeloooooo globoko moral seči v žep, saj so od tega ranga naprej že profesionalne zadeve, tako da........ :icon_rolleyes:

Hitch-Hiker

Saj sem napisal, da ob primernem presežku denarja. Česar pa verjetno ne bo tako kmalu (vidu ceno Viasale al nekaj podobnega)  :shrug:

Sicer sem pa preveril. Na prvotno zamišljenem (idealnem) mestu bom moral uporabit kable. Je le preveč stavb vmes. Brezžična povezava pa deluje kakih 8m vzporedno na enaki oddaljenosti. Ni pa mesto idealno, ker je precej bližje ceste. Ampak za začet bo tud tisto dobro.
Premos je v glavnem deloval. Podatke sem dobival tak da tud WS 2300 ni tak podn. ;D
Teoretični domet ma itak 100 m.

Ampak ni pa še noben povedal kak je s kabli. To kar sem do sedaj na tem forumu našel mi ni velik pomagalo, ker so bile razdalje običajno manjše.

max

Če bi prebral poste malo višje, bi našel tole:

Citat od: ŠTROMAR dne 10. Januar 2009, 18:51:01
...........sam imam med vetromerom in termo/hidro senzorjem  27m UTP kabla in deluje BP.

Če ima pa kdo večjo razdaljo pa ne vem :shrug:
V glavnem, prenos podatkov preko UPT kabla gre do 100m(preizkušeno pri meni - 2 računalnika), kako bi bilo pa pri WS2300, ne vem :shrug:

Hitch-Hiker

Sem prebral.
Prebral sem celotno temo ampak odgovora mi pa ni dala. Omenjene razdalje so precej manjše.

Zaenkrat bom pač postavil na mesto kjer deluje. Kable bom pa ob priložnosti potestiral pa tukaj napisal kaj sem ugotovil.

st1r

Ali si mogoče stestiral, koliko daleč še dela preko kabla ?

Hitch-Hiker

Ne. Žal mi še ni uspelo potestirat. Pomanjkanje časa pa rahle finančne težave itd. pa sem še kar tam kjer sem bil. Zdaj mi je pa še računalnik namenjen obdelavi podatkov crknu.  :shrug: Saj bo.  :icon_wink:

gradiščan

Citat od: st1r dne 13. Oktober 2009, 00:51:32
Ali si mogoče stestiral, koliko daleč še dela preko kabla ?

moja stara ws3600 je delala na 35 m in to brez problemov.