ZEVS Forum

Problem s kabli ws-2300

Začel/a Dejan, 11. Maj 2007, 17:47:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

_Roba_

MaRkUš

Premeščanje postaje na novo lokacijo je uspelo  :buttrock:

Astra

Čestitke. Ste se pa res potrudili.  :bouncy:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

MaRkUš

Očitno mi še vedno moti vetromer neki kur**v signal. Zakaj mi na vsake toliko pokaže MAX. VETER 91.8 km/h??? :icon_evil:
Imam UTP kabel na novo!

Če pa slučajno moti računalnik, kaj pa naj potem naredim???

polo

Koliko metrov kabla pa imaš od vetrometra do senzorja?

max

Citat od: MaRkUš dne 07. Januar 2009, 10:36:12
Očitno mi še vedno moti vetromer neki kur**v signal. Zakaj mi na vsake toliko pokaže MAX. VETER 91.8 km/h??? :icon_evil:
Imam UTP kabel na novo!

Če pa slučajno moti računalnik, kaj pa naj potem naredim???

Še vseeno poglej, da nimaš UTP kabel položen zraven el.ištalacije, tako pravi@štromar, čeprav mislim, da je tukaj drug problem, pomoje dolžina UTP kabla -> napajanje senzorjev(prevelik padec napetosti) :icon_question:

Kot zanimivost naj povem, da sem delal poizkuse z USB kablom dolžine 2x5m in osciloskopom, položeno zraven inštalacije, kjer so dve fluorescentni svetilki(te naj bi bile zelo motljive), in ni v dveh dneh bilo niti malenkostnih motenj, UTP kabel naj bi bil še boljši :shrug:

MaRkUš

Dolžina UTP kabla je 20m, mislim, da ni problem v kablu, ker je blo isto s telefonskim kablom, ki ga je bilo 10 m. Zamenjali smo vetromer, prej je bil brez šalčk in je biv isti problem, zamenjali smo senzor in še konzolo, pa nič.
UTP kabel ne poteka nikjer blizu 220V.
Edina možnost je samo še, da moti računalnik, samo kaj naj naredim, če je kabel za vklop na računalnik dolg le 1m???

polo

Citat od: MaRkUš dne 07. Januar 2009, 11:03:08
Dolžina UTP kabla je 20m, mislim, da ni problem v kablu, ker je blo isto s telefonskim kablom, ki ga je bilo 10 m.

Če prav razumem ti je tudi na 10m telefonskega kabla nabijalo tistih 91,8 km/h?
Temperatura in vse ostalo je bilo pa vse ok?

MaRkUš

Citat od: polo dne 07. Januar 2009, 11:09:44
Če prav razumem ti je tudi na 10m telefonskega kabla nabijalo tistih 91,8 km/h?
Temperatura in vse ostalo je bilo pa vse ok?

Ja, samo veter nagaja skos :icon_mad:

Pihe

Kaj pa če tebi kak drug softver v računalniku povzroča tole? :icon_question:
Meni npr.: WsWin skoraj vsak dan nabije vrednost vetra na 250 km/h (pa še kaj).Vzrok je pa izključno vzporedno delovanje več vremenskih programov hkrati.Če deluje vsak posamično, ni nobenih težav. Težava je v tem, ker uporabljajo isti COM port. Mogoče je tudi pri tebi kaj takega? Samo na glas razmišljam...... :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Citat od: Pihe dne 07. Januar 2009, 11:14:38
Meni npr.: WsWin skoraj vsak dan nabije vrednost vetra na 250 km/h (pa še kaj).Vzrok je pa izključno vzporedno delovanje več vremenskih programov hkrati.Če deluje vsak posamično, ni nobenih težav. Težava je v tem, ker uporabljajo isti COM port. Mogoče je tudi pri tebi kaj takega? Samo na glas razmišljam...... :icon_question:

Ja sej na konzoli mi isto nabije 91.8 km/h

Lavfa mi pa sam Heawy Weather pa WsWin

elbarto

Citat od: Pihe dne 07. Januar 2009, 11:14:38
Če imaš dokaj spodoben računalnik, je zate rešitev VMWare in hkratno poganjanje več virtualnih inštalacij...  :beerchug:

polo

Da boš siguren,da ni računalnik kriv ga IZKLOPI,konzolo resetiraj in spremljaj podatke samo na konzoli.
Nisi pa napisal kako pogosto se ti nabije tistih 91,8?

MaRkUš

Citat od: polo dne 07. Januar 2009, 11:24:39
Da boš siguren,da ni računalnik kriv ga IZKLOPI,konzolo resetiraj in spremljaj podatke samo na konzoli.
Nisi pa napisal kako pogosto se ti nabije tistih 91,8?

Ja ponoči imam računalnik ugasnjen, pa vseeno pokaže 91.8 km/h, WsWin pa to v grafih prevede v 18.4 km/h.
Včasih je po cel dan vredu, včasih mi to pokaže ene 4-5 na dan, čisto odvisno.

max

Ni drugega krivca  :shrug:kot senzor