ZEVS Forum

Napoved vremena (15.3. - 31.3.2008)

Začel/a Cumulonimbus, 15. Marec 2008, 10:16:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

Citat od: TWISTER dne 17. Marec 2008, 23:54:24
topla fronta se ustavi direkt na J SLO, tukaj naj omenim da je ob tako nizkem pritisku ploskev 850hPa nekje med 1100 in 1200m, da ne bo pomote :icon_arrow:

Robi verjetno si imel tole v mislih :icon_wink:

ja 06z je malo oklestil padavine a glavno je da globalna situacija ostaja podobna...saj ste videli kako se potem zadnji dan padavine povečujejo... no generalno 6z v redu, gremo dalje :clap:

medica

Nekako me moti odstopanje glavnega zagona od vseh ostalih v soboto in nedeljo  :suspicious:  :icon_question:

TWISTER

glej, pri ensih je tako da so narejeni v manjši ločljivosti kot glavni zagon, zato je pri ensih važno da ga recimo podpirajo bolj v sistemu padavine DA ali NE, ne pa količinsko...to je brezveze gledat. Ti dam recimo primerjavo za danes zjutraj...tudi tukaj se vidi veliko odstopanje, a recimo tudi en ens ni bil niti blizu po padavinaf :icon_wink:

matjaž

Sej tole je preveč, da bi bilo moč brez rezerve jemati, ampak karte, ki jih imam jaz najraje -short term climate outlooks imajo trenutno napoved za prvih 7 dni neverjetno:

125 - 150 mm padavin v osrednji Sloveniji in povprečno tem. od -5 do 0.

TWISTER

Citat od: matjaž dne 18. Marec 2008, 14:42:38
short term climate outlooks

125 - 150 mm padavin v osrednji Sloveniji in povprečno tem. od -5 do 0.

pa kaj je z vami :shrug: to so obične gfs karte, ki jim sesštejejo padavine in in naredijo povprečno temp. :icon_arrow:
climate je sedaj narejen po 00z,in v teh kartah so še te padavine notri ki so padle danes, ko se bo osvežil bo za polovico manj padavin... pa mi povej od kje bi jaz to vedel :icon_haha: :icon_wink:
no samo toliko da boš vedel od kje tiste lepe številke :icon_wink:

Cimet

Mene še najbolj moti zelo pesimistična slikovna napoved mARSOvcev za soboto. Ni ne duha in sluha o kakšnem snegu  :surprised:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

matootam

Citat od: Cimet dne 18. Marec 2008, 15:54:08
Mene še najbolj moti zelo pesimistična slikovna napoved mARSOvcev za soboto. Ni ne duha in sluha o kakšnem snegu  :surprised:
Saj tudi za današnjo noč ni bilo ne duha ne sluha, pa poglej kaj se je zgodilo ponoči. Verjetno bo Arso v večernem času oddal novo, bolj optimistično napoved. :icon_wink:

TWISTER

ARSO za noč na soboto in soboto sploh ne vidi snega, oni ga šele v nedeljo :icon_arrow:

no sej tako mi je bolj všeč, potem vsaj vem da so šanse za sneg :clap:

kaj čmo, oni imajo pač čisto druge modele kot mi in valda da drugače vidimo isto situacijo :icon_wink:

matootam

Citat od: TWISTER dne 18. Marec 2008, 16:04:49
ARSO za noč na soboto in soboto sploh ne vidi snega, oni ga šele v nedeljo :icon_arrow:
Ravno to prikazuje 12z zagon.
V petek in noči na soboto nekaj padavin, na začetku kot dež, potem pa nekaj vmes. Padavine bi ponehale že v drugi polovici noči na soboto. Količina padavin na jugu nekoliko večja, a še zdaleč ne velika. Sobota suha, potem pa se padavine  v noči na nedeljo razširijo iz jugazahoda nad celo Slovenijo. Temperature bi bile ugodne za sneg po nižinah, največja intenziteta v zgodnjih jutranjih urah. V nedeljo dopoldne pa naj bi padavine ponehale, najkasnej seveda na jugovzhodu.
Men je boljši scenarij 6z. :icon_wink:

Jovi

Jaz padavine vidim enako vendar z to izjemo da mislim da bi lahko na zahodu bilo že proti večeru dovolj za sneg,tudi na 850hPa se bo ohladilo mrzel zrak v višinah bi bil že nad našimi kraji... :icon_smile: padavine bi bile izrazite še v nedeljo potem pa mrzel zrak nad našimi kraji še nekaj dni. :icon_biggrin:Hja mogoče bomo pa imeli nekaj tednov zime.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Jovi

To sem misliv.V petek zvečer bi bilo višje že dovolj hladno.V nižinah kaže malo nad ničlo.Okoli 3 stopinje na vzhodu in jugu ter 1 na zahodu ter severozahodu.

Jovi

Tudi veter naj bi malo zapihal 21. kar je dober znak če piha v pravo smer če prav vidim piha iz severa kar je tudi ugodno kajne?

Ciklon

Obeti

V četrtek dopoldne bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. V petek bo pretežno oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bo popoldne pričelo deževati. Pihal bo močan jugozahodni veter. V soboto bo oblačno s pogostimi padavinami. Po nižinah bo povečini deževalo. Ob morju bo pihal jugo.

Vir: ARSO

Po TV je pred cca 20min g. Velkavrh dejal, da se bo ponekod lahko meja sneženja v soboto spustila tudi do nižin. V noči na nedeljo bi padavine prehodno ponehale, v nedeljo dopoldne pa se bodo od JZ spet začele pojavljati. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

medovreme

Citat od: Jovi dne 18. Marec 2008, 17:47:39

Tudi veter naj bi malo zapihal 21. kar je dober znak če piha v pravo smer če prav vidim piha iz severa kar je tudi ugodno kajne?

hm, tule jaz vidim jugozahodnik...

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

zimazakon

Tudi višina  kjer piha veter je odločilna, sploh pri takih kartah :icon_question:
JZ v nižinah pomeni povsem drug scenarij  kot na 500 ali 850 hPa, sploh pa, če v nižinah piha SV.
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si