ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Citat od: gradiščan dne 17. Februar 2018, 17:56:46
Ko kupiš novo..povej, da jo zalaufamo normalno v wswin..

Kaj praviš ti WMR300 al Davis pro2

gradiščan

Sem kolebal tudi sam...kupil Davisko...nimam favorita..

max

zdaj pa ne vem, al me zafrkava ta postaja al kaj...... Včeraj popoldan oziroma zvečer ko sem zamenjal kabel, zunanji konektor, vse skupaj priklopil, večkrat sistem poresetiral in na koncu obupal, je tvečer kar naenkrat začelo vse skupaj delat  :icon_question: :smash: :banghead: :icon_eek: :icon_kavabanga:
No, trenutno bom par dni pustil delovat z rezervnim TH senzorjem, da vidim kako se bo original TH senzor oziroma oddajnik obnašal......

Drugače pa sem se že odločil za zamenjavo postaje, ali bo Oregonka ali Davis pa še ne vem  ;D

fprelog

Citat od: max dne 18. Februar 2018, 07:42:37
... Drugače pa sem se že odločil za zamenjavo postaje, ali bo Oregonka ali Davis pa še ne vem  ;D ...

Meni WMR 928 NX  še vedno brezhibno dela že od 2008 ...  in računalnik je še vedno server2000.
Sem pa mini_gife arhiviral v eno podmapo in še vedno ostaja preko 28.000 fajlov v mapi Wswin ... začuda še tudi to dela.
Je pa pregorela ena od obeh folij za topljenje snega v dežemeru, že na zalogi 2 novi  :)

Bom spremljal, katero postajo boš vzel, poročaj.

Lp fp

max

Hmm, moram orenk preštudirat, WMR300 me iz GB pride cca400€......Davis dobim pri nas, razlika v ceni pa je slabih 200€, postaje so pa skoraj identične :icon_rolleyes:

Ne vem še, a je pri V-net cena z weather linkom ali brez :icon_question:

max

Citat od: max dne 18. Februar 2018, 07:42:37
No, trenutno bom par dni pustil delovat z rezervnim TH senzorjem, da vidim kako se bo original TH senzor oziroma oddajnik obnašal......

Spet ne dela........tako da..... ;D

gradiščan

weather linke vsi prodajajo posebej...torej je cana davis+link..

max

huh, potem je pa že kar razlika v ceni.......wmr ima data loger vgrajen in hrani podatke celo do 24 mesecev :o

Bomo preštudiral......ne vem, kaj sem tolk zapel za ta wswin, ta pa 300-tke zaenkrat ne podpira.
Lahko pa dokupim licenčni WD (45€), pa potem njegove csv fajle importam, sam je potem spet cela štala s podatki, če kaj zašteka  :smash: :icon_razz:

ajejej....ni mi strani za spreminjat, ko se je folk že navadu na to  :icon_cool:

fprelog

Citat od: max dne 18. Februar 2018, 13:28:27
...  ajejej....ni mi strani za spreminjat, ko se je folk že navadu na to  :icon_cool:    ...

Drži, glih kak dan nazaj sem dobil ta mail in zato v podmapo WSWINa arhiviral preko 105.000 malih gifov:

"Vašo stran obiskujem dnevno večkrat, najpogosteje osnovno s trenutnimi podatki (current.html).
Opažam da zadnje čase nagaja.
Na računalniku imam Linux na tablici pa Android. Neglede na to s katerim os-om odpiram vašo stran, prikaže se tretji februar.
Vse drugo deluje brezhibno. Na omenjeno stran sem navajen ker ima pregledne trenutne podatke."

LP fp

max

Ne bi bil jaz, če nebi hotel zadevi priti do dna. Včeraj po šihtu, zvečer ob 20h sem še enkrat odvil oddajnik, ga nesel notri in danes zjutraj ob kavici lepo v miru vse pregledal. Opazil sem, da so konektorji-"fedrce" ki so v ženskem delu RJ11, že čisto poležani, zato sem vsako posebej napel nazaj do vrha reže in voila. Grem ven, priklopim in zadeva dela v prvem šusu :clap:  

No, zdajle še grem na streho, isto uredim z oddajnikom za anemometer, pa da vidimo, kako dolgo bo delalo......
Mislim, da elektronika mora delat, to ne crkne kar tako, bolj so tukaj kritični kontakti, ker so izpostavljeni zunanjim vplivom.....kljub temu, da je zatesnjeno.... :icon_razz:

Vseeno pa pogledujem po novejši tehniki.........
Mi je pa težko dat 600-700€ za stvar, ki jo postavim ven na vrt, in prepustim na nemilost in milost današnjim vremenskim kolobocijam  :icon_haha: :smash:

EDIT: na popravilo anemometra oziroma solarnega oddajnika, bo potrebno malo počakati, moram priti do klešč za RJ11(sosed na šiht do večera), pa še snežiti je začelo :smash::icon_razz:

EDIT: nič ne bo.....vse skupaj crkuje......bo treba novo....... :smash: :smash: :icon_kavabanga: :icon_kavabanga: :icon_kavabanga: :icon_banned: :icon_banned: :icon_banned:

max

Danes prispe na lokacijo VP Griže nova Davis Vantage Pro2  ;D

blazek

Lepo, lepo. Si jo preko Vneta nabavil?

max

V-net, ja  ;D Včeraj napišem mail, danes poklical, se zmenil, g. Sebastjan gre ravno v Maribor in mi jo dostavi na dom  ;D  :buttrock:
Daviska+weather link+ anemometer wireles kit  ;D

mat89

max

Postaja prispela, vsa zahvala g.Sabastjanu za izjemen odziv in hitrost dobave, ki je bila supersonična....včeraj kontakt preko maila, danes postaja doma  ;D :buttrock: