ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Od jutri 8.9. do cca 22.9. bo VP Griže brez konkretnega nadzora zaradi dopusta.
Morebitne napake spreglejte   ;)

lp

max

max

Od začetka l.2008, odkar se merijo podatki na VP Griže, je presežen rekord količine mesečnih padavin za mesec november.
Prejšnji rekord je bil lani, 2012, količina je znašala 126,7 l/m2, trenutno stanje za letošnji november pa je 244,3 l/m2

max

Danes VP Griže pri Žalcu praznuje šesto obletnico delovanja na svetovnem spletu  :bouncy: :bouncy:
14.01.2008 se je vključila na splet in od takrat obratuje non-stop brez večjih problemov.
Nekaj kratkotrajnih izpadov je bilo zaradi električne energije, tehničnih problemov s samo postajo pa ni bilo ;D :buttrock:

Citat od: Pihe dne 05. December 2007, 21:10:31
Max.Upam, da ti bo moja bivša "ljubica" dobro in dolgo služila.

Pihe, odlično mi služi  ;D
Pogledujem pa že malo proti 300-tki :icon_rolleyes:

gandalf

max

Mislim, da smo včeraj dosegli max. veter in sunek. Bilo je ob prehodu kratkotrajne nevihte ob 14h9min z zelo močnim vetrnim pišem.
Sin je bil doma in je negiral moj sum, da bi bilo kaj narobe(motnja). Po besedah tudi drugih, še niso doživeli takšnega vetra-sunkov, vendar čisto za kratek čas.

Max. sunek 114,5km/h dne 01.06.2014 ob 14:09
Max. veter 88,6km/h dne 01.06.2014 ob 14:10

gandalf

gregach

Huh, to je pa že res konkreten sunek!  :buttrock:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

mat89

Lep sunek :zaba:,tak sunek je verjetno tudi naredil kakšno škodo(podrta drevesa)?

max

Letos bo na VP Griže po vsej verjetnoti padel rekor v letni količini padavin iz leta 2008, odkar je postaja na spletu(14.1.2008)  :buttrock:
Leto 2008 - 1371,6 l/m2  letos skupaj - 24. september 2014 - 1319 l/m2
Manjka še dobrih 52 l/m2  :)

Za primerjavo, leta 2008 do 24. septembra - skupaj 962,9 l/m2  ;D

krispy123

Vse čestitke max, letošnjo leto je res izjemno namočeno. Tudi pri nas v Rušah je do zdaj padlo že kar 1385 mm od začetka leta, kar je ogromna številka za SV konec Slovenije.

max

No včeraj me je začel zajebavati senzor za temperaturo. Izgublja signal  :banghead: sprva sem posumil na mraz. Zamenjal sem baterije, hkrati tudi za dežemer ker so bile že iztrošene. Dežemer dela normalno, temp. senzor pa občasno štrajka. Na Cumulus interface-u za status baterij kaže nekje 80%, medtem ko za dežemer 100%(vse iz istea paketa). Na konzoli tudi ni prikaza o možnosti slabih baterij. Počasi bom začel sumiti da je kaj narobe z oddajnikom ali pa s kabelsko povezavo senzor-oddajnik. Kkontakti so očiščeni s profi čistilom za elektroniko, tako da je ta napaka po vsej verjetnosti izključena. Najbolj me jezi, ker se to dogaja ravno sedaj, ko so extremi :banghead: :smash:

max

Danes med 13:15 in 13:20h je izdahnil vremenski računalnik po neprekinjenem delovanju(razen drugih vzrokov-štrom) od 2.06.2011.  :P  Slava mu  :icon_cry:
Dokler ne usposobin drugega, bo postaja nekaj časa offline(par dni) :shrug:  Sicer sem razmišljal o raspbery pi 2, vendar še ni v prodaji za windows 10, na linuks ne grem  :smash:

max

Mi je uspelo spet zagnati postajo, so pa še problemi z min/max podatki ter padavinami. Upam, da se vse skupaj pobere in unese  :icon_neutral:

EDIT:
Se še kdo sploh ukvarja z WsWin-om poleg mene, jaz sem že malo iz vaje  :icon_razz: Zanima me za padavine, kako to spet spravit v red  :icon_exclaim:
Sicer imam vse podatke, vprašanje pa je, če bo WsWin to prebavil, oziroma če bo to vzpostavil v prejšnje/pravilno stanje  :icon_question:

max

Evo, pa so šli vsi podatki za 2015 v maloro  :banghead: :banghead:
Zaj***l sem, da nisem iz strežnika potegnil vse podatke in shranil v posebno mapo. Tako pa sem na novo instaliral HS upload in z novimi podatki ki sem jih imel samo od včeraj povozil letošnje podatke na strežniku  :banghead: Butelj jaz  :banghead: :smash: :icon_kavabanga: :P

Je še kakšen expert za wswin, popravil bi namreč rad vsaj padavine, da bi mi štimale za to leto  :icon_kava:
Sem probal že vse možne načine, pa nikjer ne najdem opcije/gumba da vsaj letno količino popravim