ZEVS Forum

Statistični podatki vremenskih postaj

Začel/a Domček, 19. December 2010, 18:51:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

blazek

Nima to veze, če ni padlo vsaj 1mm padavin, se to ne šteje za "padavinski dan". :icon_arrow:

Domček

Najbolje, da upoštevamo pravila, ki jih uporablja ARSO. Se pa jaz zelo strinjam z @jožetom in @matejem ... saj 0,1 mm, 0,2 mm itd. so tudi padavine ... sploh če je to kratkotrajna ploha ali rahlo rosenje. Ne vem zakaj tega ne bi šteli ... :shrug: Edino padavine, ki nastanejo zaradi jutranje rose ob jasnem vremenu ne bi smeli šteti kot dan s padavinami, niti kot padavine (pa čeprav so to tudi padavine, samo da nastanejo na tleh ... :icon_question:).

Mogoče bi imel @Serpentinšek tukaj kaj za povedat, ker v Domžalah meri padavine za ARSO. :icon_smile:

Ciril

Glede padavin in sploh vsega jaz ne bi preveč kompliciral, nekatere postaje zaznajo že 0.1mm, druge začnejo pri 1mm, potem pa še, kdaj se odčitava padavine (ob 7h zjutraj ali 00-24). Pač naj vsak da po svoji presoji, itak so odstopanja večja zaradi kakovosti postaj, postavitve, itd. Pa še temperatura, ali pisati klimatološko (7h, 14h, 21h) ali 00-24. Potem pa prideš še na karakteristične temperaturne dneve, itd. Vsaj pri Tpov in mesečni vsoti padavin kakšne bistvene razlike ne bo. Je precej manj dela s tem, kar ti program ven vrže kot preračunavanje... (živela lenoba  :icon_redface: )

LP Ciril

Domček

Pozdrav vsem!

Vremensko poročilo za mesec december sem končno uspel dokončati in si ga lahko ogledate tukaj. :icon_arrow:  :icon_wink:

Že v naprej se opravičujem za vse morebitne napake, in če je kaj narobe me kar opozorite. :icon_mrgreen:
Tako nekako sem si jaz to zamislil in za prvič se mi zdi kar v redu. Postaj je notri pač kolikor jih je, za prvič tako nisem pričakoval večjega števila. Bomo pa naslednjič uporabili enostavnejši način vpisovanja podatkov, tako kot je predlagal @vorannon.

Upam, da vam je poročilo vsaj malo všečno ... :icon_biggrin:

EDIT: V poročilo pod statistiko dodana meteorološka opazovalnica Gradišče nad Pijavo Gorico (hvala @ŠTROMAR :icon_smile:).
Popravil sem tudi napake. :icon_wink:

LP :wavey:

mat89

@Domček,z eno besedo super,škoda je samo da ni več postaj.

max

Enkratno in res pohvale vredno za samoiniciativo in realizacijo poročila! :buttrock: :praise:
Hvala tudi vsem vpletenim, ki so krivi da je lahko to nastalo ;D

B R A V O !!

Domček

Citat od: max dne 09. Januar 2011, 22:00:05
Hvala tudi vsem vpletenim, ki so krivi da je lahko to nastalo ;D

Ja res, najlepša hvala @Cirilu za tabele in grafe ter vsem, ki so posredovali podatke iz svojih vremenskih postaj! :clap:

medovreme

Domček!

Vse pohvale! Zelo zanimivo in uporabno. Hvala vsem, ki ste posredovali podatke.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

ŠTROMAR

Odlično opravljeno veliko delo  :praise:

Morda popraviti kakšno slovnično napako in nato poslati na razne naslove medijskih hiš.

Aquatic

Odlično opravljeno delo in vse pohvale za vložen trud! :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

gradiščan

:icon_eek: Enostavno - VSE POHVALE  :clap:  :praise:

Dobro bi bilo to objavit tudi na facebook.

joze

Sem brez besed :praise: :praise:  ODLIČNO pripravljeno!!! :buttrock: :clap: :praise:

wisky

@Domček, samo čestitke. Sem si že skopiral v barvni tehniki in bom odložil v arhiv.
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Lluka

danes malo prebiral arhiv.-.... in našel tole :

vir : Arhiv meteoroloških podatkov RS
Tanja Cegnar 2003

in še članek v celoti
http://www.arso.gov.si/o%20agenciji/knji%C5%BEnica/publikacije/Podnebne_spremembe.pdf