ZEVS Forum

Statistični podatki vremenskih postaj

Začel/a Domček, 19. December 2010, 18:51:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Citat od: ŠTROMAR dne 12. Januar 2011, 17:55:12
Malce preveč na pamet sklepanje, bi rekel.
Poglej Gorazd, med Ljubljano in Gradiščem ..... je cca. 17 km zračne razdalje, predvsem pa je 222 metrov višinske razlike. Zato je konstantna razlika cca. 5-6 hPa med obema postajama. Je treba pogledat in spoznati dejstva, šela nato pa trditi, da gre za neusklajene podatke.
Oprosti Štromar, vse nižinske postaje predstavljajo zračni pritisk, preračunan na morski nivo.  Tudi ARSO ima navedeno: Pri postajah z nadmorsko višino nad 700 m zaradi prevelikih napak preračun na morski nivo ni izveden in je navedena dejanska vrednost zračnega tlaka na posamezni postaji.
Torej te lahko citiram: Je treba pogledat in spoznati dejstva, šela nato pa trditi, da gre za neusklajene podatke.

Mejte se radi

Ciril

Gorazd ima prav. Vse postaje bi imorale imeti relativni tlak približno enak. Sem na svoji WS-3600 opazil, da s časom tlak odide nekam po svoje, tako da sem ga moral na cca. 3 - 6 mesecev nastavljati. Najlažje je preveriti z bližnjo ARSO postajo (mi v ravnini seveda nimamo problem s tem...). Razlikuje se samo absolutni tlak.

LP Ciril

ŠTROMAR

Citat od: Gorazd dne 12. Januar 2011, 21:22:30
Oprosti Štromar, vse nižinske postaje predstavljajo zračni pritisk, preračunan na morski nivo.  Tudi ARSO ima navedeno: Pri postajah z nadmorsko višino nad 700 m zaradi prevelikih napak preračun na morski nivo ni izveden in je navedena dejanska vrednost zračnega tlaka na posamezni postaji.
Torej te lahko citiram: Je treba pogledat in spoznati dejstva, šela nato pa trditi, da gre za neusklajene podatke.

Vem Gorazd, da se pri postajah pod 700 mnm preračunava tlak na morski nivo. To sem tudi storil pri svoji postaji na Gradišču. Je pa povsem možno, na kar je opozoril Ciril -

Citat od: Ciril dne 12. Januar 2011, 21:43:48
Gorazd ima prav. Vse postaje bi imorale imeti relativni tlak približno enak. Sem na svoji WS-3600 opazil, da s časom tlak odide nekam po svoje, tako da sem ga moral na cca. 3 - 6 mesecev nastavljati. Najlažje je preveriti z bližnjo ARSO postajo (mi v ravnini seveda nimamo problem s tem...). Razlikuje se samo absolutni tlak.

LP Ciril

Bo potrebno tole ponoviti in v prihodnje paziti.
Sploh ni slabo, da takole podebatiramo in mimogrede na osnovi opozorila kolegov popravimo pomankljivosti, katerih sami ne opazimo.  :icon_wink:

Domček

Pozdravljeni!

Zanima me, če bi bil kdo pripravljen za naslednje poročilo narediti opis svoje vremenske postaje, postavitve instrumentov, kratek opis svojega kraja, lokacije oz. mikrolokacije postaje ...

Ne rabi biti to ne vem kak roman ... nekaj strani v wordu z veliko fotografijami (postavitev postaje, lokacija, kraj itd.).

Bi se kdo tega lotil? :icon_confused:

LP :wavey:

ŠTROMAR

@Domček,  se bom jaz potrudil nekaj spravit skupaj. Do kdaj mi daš časa?

Domček

Časa je še dovolj ... do 9. februarja. :icon_wink: 
Tako sem se odločil, da bi poročilo izdajali recimo 10. v mesecu. Mislim, da je 10 dni dovolj za zbiranje statističnih podatkov in ostalega materiala. Pregled vremena po dnevih pa itak sproti pišem.

Hvala @ŠTROMAR. :icon_smile:

mat89

Mene zanima če bosta v mesečnem poročilu predstavljeni 2 postaji ali 1? :icon_question:
Glede to da sma že dva kandidata ;D

:smash:

Domček

Citat od: mat89 dne 18. Januar 2011, 10:12:01
Mene zanima če bosta v mesečnem poročilu predstavljeni 2 postaji ali 1? :icon_question:
Glede to da sma že dva kandidata ;D

:smash:

Za vsak mesec ena postaja. Ampak ti mi kar pošlji, bom uporabil za naslednji mesec. Zdaj imaš še veliko časa. :icon_wink:

mat89

Jaz ti bom danes že poslal,čez kakšne 2 uri bo gotovo.Sam boš ocenil ali je vredu ter če še kaj manjka.Če bo vredu ,bi lahko bila že  v naslednjem poročilu ,če ne pa je lahko tudi pozneje. :clap:

:wavey:

mat89

Predstavitev je gotovo in sem ti poslal na mail.

Domček

Citat od: mat89 dne 19. Januar 2011, 09:50:04
Predstavitev je gotovo in sem ti poslal na mail.

Hvala. :icon_smile:

@ŠTROMAR, zdaj imaš časa do začetka marca. :icon_wink:

ŠTROMAR

Citat od: Domček dne 19. Januar 2011, 16:40:12
Hvala. :icon_smile:

@ŠTROMAR, zdaj imaš časa do začetka marca. :icon_wink:

Zakaj pa?  :icon_question:
Saj sem ti poslal materiale po mailu danes ob 8.37.

Duzek

Mesečni bilten dodan na portal, desna vrstica  ;)
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Lluka

Citat od: Duzek dne 25. Januar 2011, 10:05:59
Mesečni bilten dodan na portal, desna vrstica  ;)

hmm..... bi se mogoče lahko dodalo še kakšno slikco ali kaj podobnega...(ker je tezko najdljiv med preostalimi slikami)

Duzek

Hja, ja lahko bi, sam jo morem na en strežnik naložit, namreč joomla ne spusti naložit na strežnik nič, zgleda da je neka napaka.  :banghead: :banghead: No pa še naredit jo morem, ampak to bomo že  ;)

Edit: za silo popravljeno, kar sem lahko s šihta naredu, zvečer doma naredim bolj lično

LP
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si