ZEVS Forum

VP Dol Pri Borovnici

Začel/a dg100, 26. Januar 2010, 08:55:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

dg100

A je to resen odgovor?????????????? al se pa že kdo obnaša k Turk al pa Pahor.

dg100

Ok , danes ne bom ugasnil PC-ja pa dejmo primerjat podatke jutri.

ŠTROMAR

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 14:29:15
Danes sem malo gledal quality check na Awekas za mojo postajo. Mislim da za ws 2350 ni tako slabo kot se govori tu na forumu.
temp. dif - 0.23 C, air press. - 0.5 hPa.
lp

In kaj tebi povedo ti statistični podatki o odstopanjih, ki primerjajo podatke s postaj iz precej različnih klimatskih področij?

dg100

A to je tko kot v politiki. Če ti paše pol je neki prav, če ne pa obratno. Enkrat se sklicujemo na povprečje, enkrat pa na lokalne posebosti.
Dej Štromar povej da sem brezveznik pa bom nehal sodelovat na forumu, al pa se odloč a veljajo statistike al pa lokalizmi, ne pa da mi takoj spluvaš podatke samo zato ker so z Lacrosske in so boljši od tvojih, pol pa pogledaš svoje pa govoriš nekaj drugega.

ŠTROMAR

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 17:03:17
A to je tko kot v politiki. Če ti paše pol je neki prav, če ne pa obratno. Enkrat se sklicujemo na povprečje, enkrat pa na lokalne posebosti.
Dej Štromar povej da sem brezveznik pa bom nehal sodelovat na forumu, al pa se odloč a veljajo statistike al pa lokalizmi, ne pa da mi takoj spluvaš podatke samo zato ker so z Lacrosske in so boljši od tvojih, pol pa pogledaš svoje pa govoriš nekaj drugega.

A imaš ti kakšne probleme sam s seboj?
A sploh dobro prebereš kar napišem?

dg100

Ne nimam, baje je ta tema namenjena samocenitvi postaj. Jaz napišem neko informacijo, pa mi poveš, da je to zato ker za 5 ur ni podatkov. Pa grem gledat tvojo postajo, ki seveda ima podatke za ves čas, ampak je statistika slabša, pa mi daš drugačen odgovor. Pol se pa sprašujem kdo ima probleme ( s svojim egom).
Mogoče bi ZEVS odprl nov forum za rajo, pa še enega za high society.

ŠTROMAR

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 17:22:43
Ne nimam, baje je ta tema namenjena samocenitvi postaj. Jaz napišem neko informacijo, pa mi poveš, da je to zato ker za 5 ur ni podatkov. Pa grem gledat tvojo postajo, ki seveda ima podatke za ves čas, ampak je statistika slabša, pa mi daš drugačen odgovor. Pol se pa sprašujem kdo ima probleme ( s svojim egom).
Mogoče bi ZEVS odprl nov forum za rajo, pa še enega za high society.

Ta tema je namenjena predvsem predstavitvi posameznih postaj in seveda lahko tudi samoocenitvi, zakaj pa ne! Obstaja sicer posebna tema, a nič hudega.
Ali se ti prištevaš med rajo ali high society ?

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 16:29:11

Takele izbruhe pa raje prihrani za svoje strankarske shode, ker tale forum je apolitičen. Če bi natančno prebral pravila bi to že opazil.

gradiščan

Vidim, da je tukaj nov uporabnik foruma, ki ga je samo kritizerstvo, pa še politiko meša med vreme.  :banghead: in je rahlo nestrpen do vsega. Ko se ti predlagal članstvo v ZEVS si se prvo vprašal, kaj dobiš za članarino. Na prvem srečanju bomo zate pripravili pajkova rebrca in pohane sirove luknjice, potem pa se spravi vse po vrsti kritizirat. Mislim, da je tvoj odnos do forumašev zelo žaljiv in še trdiš nekaj brez kakršnih osnov. Zanimivo, da se do sedaj še ni nihče obregnil ob vremenske podatke od našega ASTRA in ŠTROMARJA, ti pa si komaj pokukal na plano, pa je že vse narobe okoli tebe. Še dobro, da moja postaja ni v tvoji bližini, ki bi itaq kritiziral, da je nemogoče imeti v bližini obale take vremenske podatke  :zaba:

Ko boš imel postaje v rangu PIHE and DAVIS companija in ko boš vsaj malo zadostil standardom za postavitev, potem se loti analize okoliških postaj in kritiziraj  :angel:

Predlagam ti, da se kar sam banaš  :icon_banned:

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 16:29:11
Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 17:03:17
Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 15:47:50
štromar, dej i mal poglej svoja odstopanja. pritisk 1.12hPa, temperatura 0.45C

dg100

Ne mislim se sam benat, lahko pa me benate. Ampak če ste nekateri tako nedotaktljivi me to malo spominja na politiko. Nisem v nobeni stranki ampak ko včasih gledam dnevnik me boli glava. Imam pa menda lahko svoje mnenje.
Če me še niste zbrcali mi vseeno odgovorite zakaj je pri meni manjša razlika kot pri Štromarju. Imam sicer še eno postajo v Murglah, ampak na tej lokaciji so podatki nerelevantni zaradi lokacije in o njih nisem nikoli niti spraševal. Tukaj v Borovnici so po mojem mnenju dokaj točni in ne vidim razloga zakaj jih ne bi primerjal z ostalimi.

ŠTROMAR

Dataqualitycontrol from station Ljubljana Koseze 305 m    
last value from: 28.1.2010 19:10 ( = local time: 19:10)
temperatura
difference minimum : 0     difference maximum : 1.2     difference average : 0.18
pritisk
difference minimum : 0.8     difference maximum : 1.4     difference average : 1.1

Dataqualitycontrol from station Dol pri Borovnici 321 m 

last value from: 28.1.2010 19:16 ( = local time: 19:16)
temperatura
difference minimum : 0     difference maximum : -3.6     difference average : -0.65
pritisk
difference minimum : -0.5     difference maximum : -1.1     difference average : -0.74

dg100

Se opravičujem če sem prej kaj preveč napisal, vsak berač svojo malho hvali.
Resno pa glede podatkov.
Včeraj sem gledal neneden dvig temperature na Vrhniki. Ker pa stastistika upošteva najbližje postaje in Vrhnika je najbližja je vrjetno to vplivalo na moje podatke. Upoštevati je treba tudi da je moja postaja na SV pobočju in tukaj zahaja sedaj sonce cca ob 15:00. Torej so moji podatki za zračni tlak ok za temeperaturo pa še kar. No bomo videli jutri, ker ne bom ugasnil pc.
Hvala Štromar za razumevanje!

uti

Saj si si sam odgovoril da je tole primerjanje samo za približno orientacijo zaradi različnih lokacij postavljenih postaj...in se lahko nanj zanašaš res samo če gre za zelo velika odstopanja...takrat verjetno nekaj ni prav...za decimalke pa to ni..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

ŠTROMAR

Kar se pa tiče pljuvanja po Lacrosse postajah pa le tole o mojih dveh postajah:

Meteorološki podatki vremenske postaje Ljubljana Koseze so neuradni,  podatke meri vremenska postaja "Lacrosse technology WS2300" od 25.01.2006 dalje.

Podatki Meteorološke opazovalnice Gradišče nad Pijavo Gorico so neuradni, podatke meri vremenska postaja "Lacrosse technology WS2350" od 31.10.2008 dalje.

Lahko ti drugi na forumu povedo, da sem najbrž največji zagovornik in propagator Lacrosse postaj na tem forumu.  :icon_wink:

TgT

@ŠTROMAR, korupcija ima prste vmes  :icon_lol:

@dg100, poglej tole

Hm, očitno je moja postaja vredna "pol kile dreka"  :buttrock: Seveda ne, to so pač lokalni vremenski pojavi.

Zjutraj je bilo okoli -6°C, drugje pa po -13°C in zakaj? Ohlajanje je motil severni "vetercek"  :icon_evil:

Dvomim da so trenutne vremenske razmere pravšnje za primerjavo temperatur...

dg100

zdaj bi moral pa še Gradiščan prilepit svoj quality. Sej se ga da pogledat. No comment.