ZEVS Forum

Nevihte po SLO - 29.8.2009

Začel/a max, 29. Avgust 2009, 08:50:37

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Rahlo dežeuje
T:15,6.C
Tmax:23,5.C
Veter max:21km/h 5,8m/s SV
Vlaga:89%
Padavine danes:14,8mm
Ni bilo rečeno od marsovcev da bodo padavine na severovzhodu popoldan ponehale.

Jovi

Prekmalu ste govorili. :smash:
Tu je padlo vsega skupaj 16.5 mm dežja. Dve močnejši plohi in nekaj vmes.
Vlaga danes max. 93%
temperatura padla na 14.6°C sedaj.
Največ padavin je padlo v drugi plohi. 8.2 mm padavin. Zjutraj je bilo še 23°C potem je hitro padlo na nekaj nad 17°C
Veter je vlekel tja do 1.6 m/s v sunkih.
To je moja mala današnja statistika ker je na internetu ne morem objavljati.
Torej nič posebega dan.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Jernej

Pri meni pa je po jutranji nevihti še cel dopoldne sijalo sonce in nabilo temperaturo do 30°C, popoldne pa se je začelo hladiti. Vmes je bila še ena nevihta, ki pa ni pustila omembe vrednih padavin. Sedaj zunaj precej piha, bliska, a brez dežja. Temperatura 21°C.

lwzr

ja izgleda da bo obala sedaj dobila svojo malo porcijo
mi jo pa ža dobivamo, a le iz strani burje :shrug:

Urox26

No za danes smo zaključili z padavinami v tem poslabšanju je napadlo 20,4mm dežja (zelo malo v primerjavi z prejšno soboto,ko je samo v eni uri napadlo 68,4mm :icon_exclaim:)
No zunaj se je tudi prijetno ohladilo in temperetura trenutno znaša 16,7.C.In dokaj sveže z vlago 86%.
Tlak znaša 1017.1hPa.

Lp iz lepo ohlajenih Domžal  :icon_kava:  :icon_wink:
Vreme je ZAKON!

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Temperatura  16,1 °C

Max danes 23,4 °C ob 14:26

Vlaga  83 %

Pritisk 1012,9 hPa

Padavine danes 13,6 mm

Čez dan smo imeli spremenljivo oblačno z občasnim grmenjem, vmes
pa celo nekaj sonca.

Fantje, to danes je nateg leta!!

MINIMAX

Lj-Polje
točno 21mm v današnjem poslabšanju.
MINIMAX
Lj-Polje

Duzek

Danes skromnih 9,8mm padavin. Bil cel dan v hribih ( Vodnikova koča 1817 m). Do 15h niti ni bilo tako slabo vreme, če izvzame nevihto okoli 9h dopoldne. Še hvala bogu tako so imeli vsaj triatlonci malo suhega vremena, če je biu že teren razmočen.

Ta mesec nam padavine res niso naklonjene, zbrali smo jih le 59,1mm  :icon_question: :shrug:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Ciklon

Gfs je dobro zadel termin fronte nad S Jadranom:

Toplo morje in vlažen topel zrak nad njim pa ob fronti povzročata tole:

Tako da o nategu leta nebi govoril.  :icon_rolleyes:...
Raj je v naravi :buttrock:

gregach

pri nas je do zdaj padlo 19.5 mm dežja
stanje:
rahlo dežuje
T=14.2°C
Vlaga=87%
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

lwzr

ja zgleda da je prišlo nad morjem do stika hladnega in toplega zraka
po osmerjevem radarju izgleda kar impresivno
mi bomo pa najverjetneje izviseli tudi tokrat
letos smo na to že navajeni

Jernej

Trenutno piha burja pri temperaturi 20°C, tla so že suha, bliska se brez groma. Nisem prepričan, če bomo nocoj deležni še kaj padavin.
Nam je za danes Aladin tudi namenjal okrog 100 mm, izcimilo se je pa le 20mm. Me to sploh ne preseneča, saj je pri taki nevihtni fronti težko zadeti količino za vsako zemljepisno koordinato posebej. Zame je bolj pomembna točnost časovne napovedi padavin, ki pa je bila danes zelo dobra (vsaj za moj kraj).

Pihe

Citat od: Ciklon dne 29. Avgust 2009, 21:03:15

Tako da o nategu leta nebi govoril.  :icon_rolleyes:...

Sva že dva!Mislim,da je tudi Marko na Estofexu pravilno podelil LvL1 in točno v obsegu tega,je tudi bilo vreme danes.Nekateri fantje so poročali o škodi,prevrnjenih drevesih,ipd.
In še enkrat naj poudarim,da so poletna poslabšanja in prehodi front nekaj drugega,kot v drugih letnih časih.Za jesen ali zimo se ve,da bi prihod fronte iz take smeri,kot je bila danes, pač lepo napolnil bazenčke v zahodni Sloveniji, proti vzhodu pa vse manj.Danes pa je bila količina padavin praktično od vasi do vasi različna(in to na kratkih razdaljah).
Jaz bi rekel,da se je zgodilo točno tisto,kar je bilo napovedano.Neurja so bila točno tam,kjer se jih je pričakovalo, padavin je bilo najmanj tam,kjer se je tudi pričakovalo.Če pa so imeli kaki posamezniki višja pričakovanja, so pač le-ta posledica njihovih želja li neželja. ;D

In še nekaj o zmrdovanju nekaterih,da je bila napoved za južno Primorsko nateg: glede na trenutni radar bi rekel, da nekateri spet prehitro zaključke vlečete in delate.Jasno je le to, da do ure,kaj šele minute, ni dogajanja sposoben napovedat skoraj nihče.Malce je pač zamudilo.Bo pa drugič bolj točno. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

izolan

Lep pozdrav!

Vzamem besede o nategu nazaj.  Moram reči da sem presenečen. Res je bilo vse skupaj malo prehitro povedano (no bojše da je tako, saj je padlo vsaj nekaj dežja 7 litrov do sedaj).Dogaja se zelo redko, da po tako močni burji pridejo nevihte.
Ob nevihti ni bilo trdnih delcev, poskusal nekaj nevihtnega dogajanja v Tržaškem zalivu poslikati na Socerbu pa bil prepozen. Opazil pa sem, vsaj zdi  mi (po avtu), da je skywarn tam bil ob pravem času in morda kaj poslikal.

-another-

Kakor je navedel Izolan sem tudi jaz nekako posumil na večerno dogajanje, prav zaradi burje. Vendar pa RAVNO BURJA je napravila pravi efekt hladnega zraka NAD TOPLIM morjem = rezultat so nevihte.  :buttrock: Tak pojav je lahko (po mojem lajičnem znanju) samo poleti ob toplem morju (kot recimo v Mehiškem 32 °C toplim morjem kjer nastajajo orkani nad Florido. :icon_arrow:
Skratka, ob trenutkih rahlo pada, v daljavi proti Z proti taliji se lepo bliska. sicer pa oblačno, na trenutke rahlo dežuje in zelo vetrovno.

T: osvežujočih 18.0 °C, končno ena noč brez klime  :icon_mrgreen:

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)