ZEVS Forum

Močne nevihte - prehod hladne fronte 3.8.2009

Začel/a Neurje, 03. Avgust 2009, 10:36:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

Umirjeno dežuje,trenutno smo na  15mm
Drugače pa danes mirni prehodi neviht od 12h dalje
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Tržičan

Vidim da je kar pestro po večjem delu Slovenije :zaba:

Pri nas je do 21h padlo že 37mm, ne vem pa kaj se je dogajalo, ker me ni bilo doma, vendar glede na radar nas je rdeč flek vsaj dvakrat prešel, pa tudi po cestah je precej nanosov peska.

Ob 21h je zopet začelo deževati, vse bolj se krepi, trenutno zmerno dežuje.

T = 17°C.

Danes lahko pade še precej dežja!

Lp, Nejc

bear987654321

Trzin... takole je zgledalo predfrontalno dogajanje popoldne proti Kamniku

malo kasneje se je začelo dogajati tudi bolj južno pri nas. Med prepeljavanjem neviht je bilo nekaj malega belega vmes, ampak povsem neškodjivo.

Ko se je pa zvečerilo pa sem upal na kak dober posnetek strele. Vsaj pri nas je bila zavedeva relativno nefotogenična  :icon_haha: Ali je bliskalo med oblaki ali pa je padal dež, nekaj malega mi je uspelo ujeti.

(pogeld proti LJ)

PS: vsaj cisterna z deževnico je polna  :praise:

blazek

V prvi rundi smo imeli močno nevihto z močnim nalivom in nekaj zrni toče, RR 198mm/h. Padlo je 18mm padavin.

Trenutno imamo drugo rundo s še močnejšim nalivom in RR 215mm/h. Padlo še novih 16mm, skupno že kar 34mm.

Takt 19,2°C
vlaga 95%
rosišče 18°C
tlak 1012,7hPa
veter zahodni do 15km/h

Radarska slika iz Bilogore. En oranžen flekec je nad mano, to je druga runda. Vijolični odtenki pa gredo nad Blanco, severno od Krškega.

MaRkUš

Stahovica
Do sedaj kar 71mm.
Max rain rate je bil 255mm-h,trenutno pa grmi in dežuje :icon_wink:

ice

trenutno se vidijo zvezde :icon_arrow:
do sedaj smo zbrali 55mm padavin  :icon_eek:
ohladilo se je na  15.4°C
Kakšnega ropotanja nepričakujem več v našem delu do jutra pa pričakujem da se nakaplja še kakšnih 20mm :icon_question:

lwzr

sedaj smo imeli močnejši naliv z nekaj močnimi sunki vetra
baza oblakov je bila zelo nizka

selicmiha

Vzhodno od Celja, pri Šentjurju, močna nevihta pred 15 minutami, šlo je za močan nevihtni piš, s sunki >45 km/h, najvišji izmerjeni sunek pa 51,3 km/h, torej zelo močan veter za naša območja, čeprav še vedno ne premočen. Zelo velka intenzivnost padavin je bila, no okolica Rogaške Slatine v toči, pred 5 minutami, vse se pomika med Slovensko Bistrico in Ptuj, zahodno od Šentjurja se ponovno nekaj kuha.

ales77

Citat od: selicmiha dne 03. Avgust 2009, 23:04:40
Vzhodno od Celja, pri Šentjurju, močna nevihta pred 15 minutami, šlo je za močan nevihtni piš, s sunki >45 km/h, najvišji izmerjeni sunek pa 51,3 km/h, torej zelo močan veter za naša območja, čeprav še vedno ne premočen. Zelo velka intenzivnost padavin je bila, no okolica Rogaške Slatine v toči, pred 5 minutami, vse se pomika med Slovensko Bistrico in Ptuj, zahodno od Šentjurja se ponovno nekaj kuha.

To pomeni , da gre točno nad nas , bomo videli kaj se bo zgodilo .

Cumulonimbus

Dežuje neprestano že praktično 4 ure, do sedaj padlo 81.8mm. dežja, kar je veliko več od pričakovanja  :praise: stotica nam jutri ne uide, sem prepričan :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

ales77

Current data for Gaj pri Pragerskem
3. avgust 2009 23:57:42

Temperature (°C):
Current          17,9
Trend (per hour) -0,9
Average today    23,5
Wind chill       17,2
Heat index       17,9
Dew Point        16,0
Rel Humidity     89%

Wind (km/h):
Current Gust     26,6 ENE
Average Speed    22,0 E

Rainfall (mm):
Current rate     19,7
Last hour        19,7
Total today      39,9
Total yesterday  0,0
Total this month 39,9
Total this year  192,3

Pressure (mb):
Current          1013,5
Trend (per hour) +0,3

Največja hitrost vetra danes 48,6 ob 23:11

max

Pri nas v Grižah sem zabeležil rekord postaje, enourna količina padavin 41,3mm(med 21h in 22h)
Dnevna količina 3.8.2009 = 55,3mm

jery_slo

max, si prepričan da je to pravilen podatek? Na VP Petrovče je bilo zabeleženih samo 7.5mm, medtem ko pa ti jaz svojega podatka na žalost ne morem sporočiti, ker sem včeraj prestavljal vremensko postajo v hišico in sem šele danes zvečer opazil da dežemer ne meri pravilno:icon :icon_evil:

max

VP Petrovče se ugasne ob cca 21:30h :icon_rolleyes: pa še ročno vnese potem točne podatke
Sp. Kraše ima 47,2mm, pa je pri nas po radarju bolj zlivalo :icon_arrow:

EDIT: sem na hitro seštel, AGRO Žalec 40mm, Mirosan Kasaze 53,2mm

mat89

Pri nas je včeraj med 23in 24uro zajelo hudo neurje ,ponekod je padala tudi toča v velikosti oreha.Pri nas je pihalo res noro v sunkih čez 60km/h z močnim nalivom(dežemer sem dal pod streho da ga ne bi toča poškodovalo vendar toče ni bilo , padavine sem mero z klasičnim dežemerom)Na Ptuju je veliko polomljenih vej ter posamezne dreve ,ceste polne gramoza.Baje je v Apačah(občina Kidričevo)razkrilo strehe par hišam ter podrlo celotni gozd .Grem danes ali pa jutri pogledat če ni šlo slučajno za kakšen mini tornado,bom tudi vse poslikal.Video neurja bom naložil tekom dneva.

lp