ZEVS Forum

Močne nevihte - prehod hladne fronte 3.8.2009

Začel/a Neurje, 03. Avgust 2009, 10:36:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Pri nas je ponoči padlo kar 62mm dežja.   :o

krispy123

včeraj ob 18.00 je pri nas  okolica maribora  

padala toča z mocnejsimi sunki vetra  z premerom 1 cm

ponoči so bile kar mocne nevihte

z veliko kolicino dezja 54mm
tukaj je pa nekaj slik ki niso najboljse kvalitete

vremenar12

Pri nas ponoči ni bilo nič kaj posebnega, prehodno je sicer zapihal okrepljen JZ veter, ki pa pri nas ni več delal škode. Včeraj je padlo le 5 mm dežja, ker so nas nevihte večinoma oplazile.
Danes zvečer pa bo količina padlega dežja verjetno velika, saj že eno uro močno dežuje.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

zoki16

Tudi v Murski Soboti že kar nekaj časa močno dežuje in dež se še krepi.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

dadek

okoli polnoči močnejša nevihta ... Brez toče na srečo ;)
torej

16.6 C

Padlo je vse skupaj 116,0mm dežja :icon_arrow:

d

matrix

pri nas se je dež sedaj malo umiril...skoraj celo noč pa vse do sedaj je močno lilo...nasrečo ni bilo toče...sunki vetra so bili,vendar ne tako močni kot pred par dnevi ko je tista nevihta na igrišču izruvala hišico za rezervne igralce :o ;)  se še danes pričakuje kakšno nevihto nad štajersko ? :icon_wink: :icon_biggrin:

max

Včeraj mi je v Celju na hitro ratalo ujeti dve strele, dokler se ni začel show v službi  :icon_exclaim:
Slikano iz centra proti vzhodu (proti Boču) Sem dal premalo zoom-a :icon_rolleyes:

beowulf

Pri nas pa že skoraj prava štala še 20 minutni naliv pa  :shrug: :shrug: eno par slik

Mislim da je to tisti glavni val, pred  slabo uro sem prišel z Goričkega zgoraj so še enormne količine vode.........bomo videli

medica

Trenutni pogled na MapView 3:

postaja Maribor-Tabor kaže 153mm  :icon_eek: (nisem pa prepričan ali je to samo od danes, ker nekaj je padlo že včeraj :icon_question:)

mat89

Dežuje
T:17,7.C
Vlaga:90%
padavine danes:46,6mm
Padavine včeraj:19mm
Voda dere po cestah ker težko požira zaradi gramoza .Od sinočnjega neurja polomljenih veliko vej in dreves.Takšnega močnega in predvsem obilnega deževja pa že dugo ni bilo , nazadnje 18.9.07

lp

kasač

Pri nas še kar dežuje, od polnoči do 15.50 je zapadlo že 107,4 mm padavin.

Ledeni

Pri nas ves dan pretežno oblačno.
Zvečer in ponoči je v pribl. 8 urah padlo 65 mm dežja. Brez neurij, toče in drugih nevšečnosti, Krka je porasla minimalno - vse je popila žejna zemlja.

mat89

Pravkar sem prišel iz ogleda sinočnjega neurja.
Ogledo sem si Hajdino ter Apače kjer je bilo najhuje, podrtih je veliko dreves , odkritih hiš.
Veje  ležijo tudi do 30m stran od dreves veliko dreves je tudi oguljenih.Še semafor ,ki visi nad cesto ga je obrnilo kontra.Ocenjujem da so sunki vetra dosegli čez 90km/h seveda je šlo za močan nevihtni piš ,sprva sem mislil da je šlo za kakšen mini tornado.Tudi koruza je kar fajn sklesana od toče predvsem Hajdina ,Apače ter  del Ptuja.Naredo sem tudi par slik.

lp

krispy123

pri nas vse skupaj kar 124mm padavin
trenutna temparatura 16.3 stopinj  rahlo dežuje

tole pa je lobnica blizu maribora  ki je zelo deroca

ales77

Current data for Gaj pri Pragerskem
4. avgust 2009 21:54:06

Rainfall (mm):
Current rate     0,0
Last hour        0,0
Total today      68,9