ZEVS Forum

LOVCI NEVIHT

Začel/a Aquatic, 20. Julij 2008, 19:56:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Župi, smo že na vezi :icon_wink:

Tule je original reportaža, zihr ste jo vsi tudi na email dobili večkrat...vsaj jst sm jo  :icon_haha:

http://www.e-fotografija.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=2661

Sm pa tam zamenjal fotke kasneje in dal napise čez. Imam eno podobno reportažo izpred kakih 14 dni za objavit tule na forumu, obljubim da jo bom...sam resno nimam časa trenutno... je bilo pa sladko, toliko za začetek lahko povem :icon_wink:

Vreme

Ha te reportaže pa se še spomnim iz prvega vremenskega foruma. Mare a imaš še na zalogi še kašne starejše reportaže, če me spomin ne vara, so bile še nekatere več kot odlične!  :icon_wink:

piromanka

sicer malo stara tema, ampak me mučijo vprašanja že nekaj časa.

in sicer zanima me, če v sloveniji obstajajo kakšni storm chaserji?
Stalno gledam oddaje na discoveryu o storm Chaserjih, ki se podajajo lovit tornade in me zadeva res ful zanima,tako da bi nekekga dne enako tudi sama poizkusila.
Sicer trenutno še nimam določenga znanja o tornadih, ki bi ga verjetno potrebovala, ampak pojav mi je toako noro fascinanten, da si ga res želim ogledat v živo.
še to me zanima, kje na svetu oziroma na katerem območju je največ tornadov?

blazek

Seveda so čejsarji tudi pri nas, na tem forumu.

NAjveč tornadov pa je v Severni Ameriki, v t.i. Tornado valley.

Capillatus

Da. Seveda so čejserji tudi v Sloveniji. :praise:

Kar se tiče serij na discovery channel: tisto je že bol profesionalno čejsanje, ki ga brez kakšnega boljšega znanja sploh ni dobro poizkušat. :smash: :icon_mrgreen:

Če znaš angleško ti priporočam tole: http://forum.zevs.si/index.php/topic,1794.0.html
Tu je nekaj vodnikov ki se dokitakjo tudi tornadov ;)

LP

Stormchaser

Tole je pa noro dobro.Se bom poglobil v zapise, čeprav vem, da ni to vse kar potrebujem ampak je pa nek začetek.Sem pa takoj zainteresiran za kakšen chase  :buttrock: poleti lahko tud v tujino(ITA,MADŽ....).LP

Tomozuki

No, pa sem se tudi sam pridružil med zasledovalce in (amaterske) fotografe neviht. Zaenkrat si najbolj pomagam s to stranjo, ki jo verjetno že poznate: http://www.schelli.at/blitz/StormVue.html

Aquatic

Sezona "poletnih neviht" se je praktično že začela. Na forumu je kar nekaj zanesenjakov, ki nevihte lovijo s fotoaparatom oz. s kamero. Predlagam, da se v primeru napovedanih neviht člani na v naprej dogovorjenih mestih tudi dobimo in poskušamo skupaj poslikati, posneti dogajanje. Posamezne nevihte bi analizirali ter nato poročilo predstavili na forumu. Predlogi dobrodošli.
Davis Vantage Pro2

blazek

LAhko bi kak skupen čejs užgal.

V noči na soboto se obeta zelo buren prehod fronte na Primorskem, bi blo zanimivo za pogledat. Samo kaj, ko se bo to dogajalo po polnoči (+-2uri).

ŽUPMART

Če zvem dovolj zgodaj (da potem doma ne težijo) in če dobim prevoz, sem zraven. :)

To bi se res moral večkrat zbrat, to bi bilo super.  :buttrock:

mihav

Tudi jaz sem zraven :icon_wink: Jutri imam ustni del mature in bi res rad za kak dan odklopil možgane, kakšen dober ogled nevihte bi mi kar pasal :) Kaj mislite o Primorski, se bo jutri zvečer že dogajalo kaj?
Zbiram tudi prijave če gre kdo zraven mene... :icon_wink:
Global warming is a lie;)

Stormchaser

Jast mislim da jutri razen SZ Italije ne bo nič preveč hudega morda pozno popoldan,  zvečer na JZ oz J države, da se bo kaj dogajalo ampak menim, da ne bo tako hudo, seveda gre pa vreme svojo pot in sem takoj za akcijo, če bo stvar zanesljiva.LP

ŽUPMART

Torej danes se gre na storm chase v Furlanijo, kjer se zvečer pričakuje raztur! V avtomobilu je prostora še za 2 osebi, zato vabljen, če kdo želi zraven (sploh če pozna ceste v Furlaniji :icon_smile:). Štart bo kmalu, okrog 14h iz Ljubljane, zato se odločite hitro. Dobimo se v Ljubljani oz. če je kdo na poti proti FUrlaniji se lahko zmenimo tudi kje drugje. Vračamo se zvečer. :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Sporočite čim prej na 041/982-636!!! :icon_arrow:

Jovi

Jebemo če nebi bil prevoz težava zarad bencina bi šlo...se bom pa sprjaznu da bo u naših koncih kej:) :icon_haha:

Uživajta pa poročajta..čakamo na slikce jutri.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

ŽUPMART

Slike bodo šele čez en teden, ker jutri zjutraj odhajam v Moskvo.  :buttrock: