ZEVS Forum

LOVCI NEVIHT

Začel/a Aquatic, 20. Julij 2008, 19:56:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matrix

res je! Že aprila se vse skupaj začne..lansko leto se spomnim ko sem postal član foruma..bil je april pa sem komaj čakal prvo nevihto in je bila prva nevihta aprila..če sem natančen je bila prva nevihta pri nas 14.4.2009..Zraven je padala še toča z premerom 0,5 - 1 cm  :P :icon_biggrin:
Pa še za vse ki neveste,danes se začnejo nove serije Storm Chasers.Ob 21.00 na Discovery Channel-u.
Lep pozdrav! ;)

TgT

Na teh lokalnih DiscoveryChannel programih pridejo oddaje kasneje na spored kot pri angleškem programu, kjer so odvrteli to sezono že jeseni in zadnje epizode v začetku decembra. 
Vsekakor priporočam ogled, veliko zanimivega je v tej sezoni!

selicmiha

Hvala da si nas obvestil, zagotovo bom gledal, saj je ena najboljših oddaj na discovery channel.

matrix

ni problema..kar zanimiva serija je za nami  :beerchug: ;)  Reed-ova ekipa še zmeraj najboljša..(vsaj meni osebno)  :praise: :P :P

mihaa

Mogoče ve kdo kakšne programe uporabljajo ti lovci na nevihte??Pa ,če se jih ,da kje dobit??

VREME, PROGRAMIRANJE, HOCKEY

ŽUPMART

O kakšnih programih govoriš?

mihaa

Citat od: ŽUPMART dne 24. Februar 2010, 14:47:47
O kakšnih programih govoriš?

Ja ko jih uporabljajo.Te programe vidim na rač. ku jih imajo v avtih.

ŽUPMART

To so v veliki meri spletne strani, vendar pa do večine mi nimamo dostopa, kolikor vem. Drugo je, če izvajajo meritve na terenu, tisto gre za dopplerjev radar in nimaš nobenega posebnega programa zraven.  :icon_mrgreen:

Sicer pa to tudi nič ne nuca, če vse tiste "programe" (oz spletne strani) vidiš...tisto je za ZDA. Mi bi tukaj za začetek predvsem potrebovali en radar z večjo resolucijo...pa še en radar na Z Slo.  :icon_arrow:

mihaa

Citat od: ŽUPMART dne 24. Februar 2010, 15:31:25
To so v veliki meri spletne strani, vendar pa do večine mi nimamo dostopa, kolikor vem. Drugo je, če izvajajo meritve na terenu, tisto gre za dopplerjev radar in nimaš nobenega posebnega programa zraven.  :icon_mrgreen:

Sicer pa to tudi nič ne nuca, če vse tiste "programe" (oz spletne strani) vidiš...tisto je za ZDA. Mi bi tukaj za začetek predvsem potrebovali en radar z večjo resolucijo...pa še en radar na Z Slo.  :icon_arrow:

Aha ,če bi si pa rad to privoščil pomoje mora biti pa, kar drago ne??Radar mislim!!

TgT

To so v veliki meri spletne strani, vendar pa do večine mi nimamo dostopa, kolikor vem. Drugo je, če izvajajo meritve na terenu, tisto gre za dopplerjev radar in nimaš nobenega posebnega programa zraven.  :icon_mrgreen:

Sicer pa to tudi nič ne nuca, če vse tiste "programe" (oz spletne strani) vidiš...tisto je za ZDA. Mi bi tukaj za začetek predvsem potrebovali en radar z večjo resolucijo...pa še en radar na Z Slo.  :icon_arrow:
Vsaj en doppler radar bi potrebovali.

Pihe

Pred časom sem že dal idejo,da bi lahko kupili tudi v društvu en mali mobilni vremenski radar.Seveda,če bi se več ljudi včlanilo v društvo in plačalo članarino. ;D Z njim bi lahko naši čejserji dirjali po Sloveniji.
Radar bi bil lahko mobilni in sicer tak,kot je vgrajen v večino letal(cena rabljenih tam okrog 5000 - 10000 USD),ali pa bolj ambiciozno malo večjega(npr.: tak,kot je na Višarjah).
Sliši se utopično,vendar je izvedljivo. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

mihaa

Aquatic

Pihe tvoja ideja sploh ni slaba. Volje je veliko, največji problem je denar.

Takega vozila se nebi nihče branil, kajne Župi.
Davis Vantage Pro2

Capillatus

Mi bi tukaj za začetek predvsem potrebovali en radar z večjo resolucijo...pa še en radar na Z Slo.  :icon_arrow:

Ne pozabi da tudi na V niso zanemarljive nevihte, ki bi jih bilo zelo dobro malo podrobneje pogledati na radarju  :icon_mrgreen: :icon_wink:

Citat od: Pihe dne 24. Februar 2010, 16:17:12
Pred časom sem že dal idejo,da bi lahko kupili tudi v društvu en mali mobilni vremenski radar.Seveda,če bi se več ljudi včlanilo v društvo in plačalo članarino. ;D Z njim bi lahko naši čejserji dirjali po Sloveniji.
Radar bi bil lahko mobilni in sicer tak,kot je vgrajen v večino letal(cena rabljenih tam okrog 5000 - 10000 USD),ali pa bolj ambiciozno malo večjega(npr.: tak,kot je na Višarjah).
Sliši se utopično,vendar je izvedljivo. :icon_wink:

Stvar je vsekakor izvedljiva  :)
Ampak bi res bilo lažje če bi moj stric bil Rockefeller  :icon_lol:

MaRkUš

Citat od: Capillatus dne 24. Februar 2010, 19:15:51
Ne pozabi da tudi na V niso zanemarljive nevihte, ki bi jih bilo zelo dobro malo podrobneje pogledati na radarju  :icon_mrgreen: :icon_wink:

Sej ni fora v nevihtah, ampak v tem, da radar na Z zaradi hribov tam ne pokaže pravilne intenzitete padavin.