ZEVS Forum

WMR 928 temperaturni senzor

Začel/a matajur, 22. Junij 2009, 20:08:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matajur

Citat od: max dne 24. Junij 2009, 09:19:24
Vidim, da si en del modelarja??....balsa ali je samo zobotrebec ;D
Ja, kar reklamiraj zadevo :icon_wink:

Kaj če pa polotaš ta desni kontakt na vezje in probaš :icon_question:

Hja, tudi z modelarstvom sem se že ukvarjal. Tole je sicer en navaden zobotrebec.
V lotanju pa nisem toliko spreten, da bi se lotil takih miniatur.
Vremenska postaja Pivka

Nartabulš

WMR 928  Dežemer.

Vremensko postajo sem kupil v Franciji, pa mi je po enem letu zatajil dežemer. Zadevo sem reklamiral.
Da ne bi predolgo ostal brez podatkov sem kupil nov dežemer z oddajnikom pri Thesaurus v Ljubljani. Tudi ta senzor se je pokvaril v enem letu in sem ga reklamiral.
Iz Francije so mi poslali nov dežemer z oddajnikom, ki sedaj deluje.
Oddajnik, brez delovanja vezja za dežemer, ne oddaja ( občasno ne zagori rdeča dioda ) in na konzoli se izpišejo črtice - - -.
Vezje za dežemer je na dežju in vlagi in ledu na vročini in mrazu in se hitro pokvari.
Odločil sem se, da ga dodatno zaščitim z lakom, mogoče mu bom podaljšal življensko dobo.

Pihe

Ko sem vam bodo te kitajske igrače začele kvarit izven garancijskega roka pa začnite malo evrote štet, koliko zmečete za nakup novih in na koncu pomislite, ali ne bi bilo dobro že v začetku eno pošteno davisko kupit in je pol en par let mir? :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

fprelog

Citat od: Pihe dne 30. Junij 2009, 09:07:21
kitajske igrače ...  davisko kupit ....

EVRE za davisko že imam dane na stran, samo kaj, ko WMR dela brezhibno, še toča se je izogiba  ...   :icon_cool:

RajkoRajko

Moja v. postaja(WMR 928NX pa bo 26.7.2009 stara tri leta pa še do danes nisem imel nobenih problemov.Je vprašanje kaj lastniki delajo,da se jim toliko kvarijo.Se pa strinjam če že kopujete se raje odločajte za kvaliteto,čeravno se že tudi tam pojavljavljajo (China)deli.Sem bil kar malo razočaran,ko sem to prebral.Je pa pri WMR-jevkah verjetno padla tudi kvaliteta,pa imate zato težave.

Lp

max

Citat od: RajkoRajko dne 30. Junij 2009, 14:36:51
Moja v. postaja(WMR 928NX pa bo 26.7.2009 stara tri leta pa še do danes nisem imel nobenih problemov.Je vprašanje kaj lastniki delajo,da se jim toliko kvarijo.Se pa strinjam če že kopujete se raje odločajte za kvaliteto,čeravno se že tudi tam pojavljavljajo (China)deli.Sem bil kar malo razočaran,ko sem to prebral.Je pa pri WMR-jevkah verjetno padla tudi kvaliteta,pa imate zato težave.

Lp

Tudi moja bo približno toliko stara, bo Pihe povedal kdaj je bila kupljena :icon_mrgreen:
Do zdaj ni bilo nobenih težav, razen menjave iztrošenih baterij :icon_cool:

RajkoRajko

Še nisem zamenjal nobene baterije,so pa rezervne Litijeve.Si me pa spomnil ,da bom malo preveril.
Je pa pri nakupu verjetno treba imeti malo sreče?

Lp

uti

Tudi men WMRjevka deluje na polndo že 2 leti, baterije tudi še ne zamenjal, crknilo ni še nič..sicer mam ameriško verzijo wrm968, sam če se ne motm so jo tudi spacali kitajci..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Pihe

Bi se kar na @Maxa navezal.Res je vse.On ima praktično prvo serijo teh postaj, ki zna bit, da so bile narejene celo v Ameriki. :icon_question:
Z velikim boomom amaterskega vremenarstva po vsem svetu, pa je proizvodnja teh napravic zalaufala na polno(kar pomislite, saj jih prodaja še Hofer  :icon_exclaim:).In ko je apetite kupcev potrebno čimprej nahranit, se proizvodnja hitro seli na Kitajsko in Taiwan.
Na žalost je hlastanje za dobičkom tudi tovarno Davis pahnilo v to, da v svoje naprave vgrajuje komponente izdelane na Kitajskem. Posledično tega, je tudi možnost okvar seveda večja. Edino kar je pri Davisu dobrega je to, da se postaja resnično sestavlja v ZDA in ne na Kitajskem in je s tem podvržena pač malo bolj strogi kontroli izdelave.
Mislim, da imate tudi prvi lastniki postaj La Crosse to srečo, da ste dobili v Ameriki sestavljene aparature in vam zadeve laufajo spodobno.Seveda pa pri vseh postajah ne gre zanemarit pravilnega vzdrževanja in nege.Brez tega gre vsaka hitro v maloro. :shrug:
www.bovec-vreme.si

UKC

Preverjeno tudi Davis že kar nekaj let postaj ne dela sam. :icon_kava:
Razlike med posameznimi znamkami postaj so samo v natančnosti posameznih elementov.Kvarijo se pa po določenem času vse.Tudi razni profi Lambrecht senzorji niso izjema.
Ker ste amaterski ljubitelji je tu samo ena dilema.Ali dati nekajkrat več denarja za malo bolj natančne podatke ,ali pa kupiti cenejšo postajo ,katero ob resni okvari brez slabe vesti vržeš v smeti in kupiš drugo  :shrug:

fprelog

Citat od: UKC dne 30. Junij 2009, 20:04:33
Ali dati nekajkrat več denarja za malo bolj natančne podatke .....

Najmanj tako pomembna kot senzor pa je itak tudi lokacija senzorja. Moj je v idealni senci, pa še v vremenski hišici, tako da me ni strah primerjave s "sosednjimi senzorji" :

http://www.awekas.at/en/qualcheck.php?id=4977&PHPSESSID=02a50ac08b00ddebed787f621b686262

Pihe

Citat od: UKC dne 30. Junij 2009, 20:04:33
Preverjeno tudi Davis že kar nekaj let postaj ne dela sam. :icon_kava:

Imaš dokaz za to?
Odgovor "mojega" trgovca iz USA: "They are made and assembled in the usa exclusively.  Now individual discrete components may be from China (ie capacitors resistors and such)".
No,da so posamezni deli iz Kitajske, to pa že vemo. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

RajkoRajko

Matajur je sam naredil napako,mi pa sedaj pisarimo o vsem mogočem.Sem kupil leta 2002 v.postajo Huger wm918(nemško)in ko odprem pokrov baterij vidim HongKong,pa mi še danes normalno deluje.
Zato sem pristaš dodatnih instrumentov,da lahko preverjaš ostale.(seveda profesionalnih če je le mogoče)
Primer dežemerjev za junij 2009:Wmr-195.0 mm
                                               Wm918-192.0mm
                                  Ketterer200cm/2-195.1mm
Mislim da to marsikaj pove,kot vedno se pač vsak odloči sam.
Se pa držim kar je nekoč napisal(Urša),ne šari po napravah in programih če vse deluje normalno.

Lp

algol

Pozdravljeni

Imam enak problem kot ga je imel član Matajur. Zanima me če kdo ve kako se je zgodba s senzorjem za temperaturo in vlago postaje WMR928 končala.
Senzor se mi je iztaknil in obrnil, dež pa je naredil svoje. Vezje je bilo pod vodo. Posušil sem ga, resetiral postajo, resetiral senzor, pobral ven baterije...itd. Probal ga bom nesti še do kakšnega elektronika....

Vsekakor me zanima kje lahko kupim nadomesten senzor? Nikjer ga ne dobim.

Hvala
Borut

Pihe

Če misliš tega http://cgi.ebay.de/Oregon-Scientific-Thermo-Hygro-Sensor-3-Kanal-THGR228N-/310248375706?pt=DE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Wettermessung_PM&hash=item483c3e859a, je pot nakupa zelo hitra.

Še enkrat pa moram opozoriti lastnike postaj Oregon WMR918, Oregon WMR928NX, Huger918....da te vremenske postaje NISO več v proizvodnji in bo počasi zmanjkalo tudi rezervnih delov zanje.
Opazil sem,da se jih v ZDA skoraj že ne da več dobiti, v Evropi pa so očitno samo še iz zalog in se jim je zaradi tega tudi dvignila cena. Spomnim se,da sem WMR928 pred leti najnižje kupil za cca 190 €, zdaj pa očitno pod 289 € cena ne zleze.
Zna pa se zgoditi, da se bo našla kaka kitajska delavnica in zadevo pod kakim drugim komercialnim imenom furala dalje(Kot Npr.: Matrix=LaCrosse,Primus,Mebus=Honeywell,ipd),saj te postaje konec koncev sploh niso bile tako slabe. :icon_question:
www.bovec-vreme.si