ZEVS Forum

WMR 928 temperaturni senzor

Začel/a matajur, 22. Junij 2009, 20:08:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matajur

Imam probleme z novo postajo WMR 928nx, še preden sem jo dobro namestil. Kriv sem pa sam, ker sem tako neučakan.
V glavnem namestil sem vse senzorje razen padavinskega. Žal pa sem zaenkrat namestil temperaturni senzor kar zunaj na prosto, dokler ne rešim dokončno njegove namestitve.
Med vikendom se je začel čudno obnašati in kazati dosti previsoke vrednosti, kljub temu da je zunaj temp. padla več kot za 10 stopinj. Danes sem končno imel čas, grem pogledat in ga najdem narobe obrnejenega (burja naredila svoje) in kapico polno vode. Vodo sem zlil ven, senzor ostranil iz ohišja, osušil ploščico tiskanega vezja, vendar ga ne pripravim, da bi spet delal.
Any ideas, kaj mi je še storiti? Problem je, ker sem sedaj ravno kupil novo postajo, data logger zanjo, zdaj pa to.
Vremenska postaja Pivka

matajur

A mi res noben od vas stručkotov ne zna pomagati?

Vremenska postaja Pivka

polo

Resetiraj konzolo,senzorje,preveri baterije itd...

matajur

Vse to sem že večkrat naredil. Senzor sem tudi priklopil na drugi oddajnik (za dežemer) pa tudi ni signala. Se pravi tista lučka na oddajniku ne utripne.
Vremenska postaja Pivka

polo

Kaj ti sedaj ne dela?
Samo senzor za zunanjo temperaturo?

Vsi ostali podatki so pa ok?(veter,notranja/zunanja vlaga,barometer,dež...)
Imaš povezano prek kabla ali brezžično?

max

Citat od: matajur dne 23. Junij 2009, 12:27:19
A mi res noben od vas stručkotov ne zna pomagati?

Taki stručkoti pa spet nismo, da bi servisirali tvoj temperaturni senzor preko interneta.To bi bila pa že prava umetnija :icon_surprised:
Kot si napisal si vse naredil-posušil vezje v senzorju itd....Sicer še tega nisem imel odprtega, tako da ne vem, kako je to narejeno. Če ti ne utripne lučka na oddajniku ni kriv senzor, ampak baterije ali pa kontakti na stikih le teh. Tudi če izklopiš kabel senzorja, mora lučka utripnat, ker je oddajna enota samostojen del, ki pa odčitava podatke iz senzorja, ki ima svoje vezje. Tudi oddajna enota ima luknjico za resetirat (pri baterijah).
Lahko probaš temperaturni senzor priklopit na oddajnik za dežemer, ta dva sta namreč enaka, tako da lahko tudi v obratni smeri ugotoviš, kaj je narobe - ali solarni modul z oddajnikom, ali samo senzor.

@Polo WMR-jka je, ta je samo brezžična :icon_mrgreen:

@matajur , pa lokacijo vpiši v profil, mogoče pa si kje blizu katerega ki ima tudi WMR :icon_rolleyes:

matajur

Citat od: polo dne 23. Junij 2009, 13:00:37
Kaj ti sedaj ne dela?
Samo senzor za zunanjo temperaturo?

Vsi ostali podatki so pa ok?(veter,notranja/zunanja vlaga,barometer,dež...)
Imaš povezano prek kabla ali brezžično?

Ne dela mi senzor za zunanjo temperaturo/vlažnost.
Vsi ostali podatki so ok, povezava brezžična. Kot sem napisal v prvem postu, je tudi ta senzor najprej delal v redu, potem pa mi je med slabim vremenom čez vikend začel kazati previsoke vrednosti glede na zunanjo temperaturo. Žal me ni bilo doma in sem šele včeraj stvar pregledal in ga našel zalitega z vodo. Ko sem ga odprl in posušil ni več kazal nobenih vrednosti.
Vremenska postaja Pivka

matajur

Citat od: max dne 23. Junij 2009, 13:59:24
Taki stručkoti pa spet nismo, da bi servisirali tvoj temperaturni senzor preko interneta.To bi bila pa že prava umetnija :icon_surprised:
Kot si napisal si vse naredil-posušil vezje v senzorju itd....Sicer še tega nisem imel odprtega, tako da ne vem, kako je to narejeno. Če ti ne utripne lučka na oddajniku ni kriv senzor, ampak baterije ali pa kontakti na stikih le teh. Tudi če izklopiš kabel senzorja, mora lučka utripnat, ker je oddajna enota samostojen del, ki pa odčitava podatke iz senzorja, ki ima svoje vezje. Tudi oddajna enota ima luknjico za resetirat (pri baterijah).
Lahko probaš temperaturni senzor priklopit na oddajnik za dežemer, ta dva sta namreč enaka, tako da lahko tudi v obratni smeri ugotoviš, kaj je narobe - ali solarni modul z oddajnikom, ali samo senzor.

@Polo WMR-jka je, ta je samo brezžična :icon_mrgreen:

@matajur , pa lokacijo vpiši v profil, mogoče pa si kje blizu katerega ki ima tudi WMR :icon_rolleyes:

Jasno mi je, da mi ne morete servisirati preko interneta. Mislil sem pač, da je nekdo tak dober elektronik ali kaj podobnega, da me bo znal usmeriti.
Lučka na oddajniku ne utripa v nobenem primeru, ko je senzor priklopljen na oddajnik. Baterije so nove (en teden stara postaja). Poskušal sem tudi z oddajnikom za dežemer, pa ravno tako ni nobenega signala. Nisem pa še probal oddajnika samega za sebe ali dela. Ampak ko je gor priklopljen senzor ne utripa. 
Vremenska postaja Pivka

max

Citat od: matajur dne 23. Junij 2009, 14:11:50
Jasno mi je, da mi ne morete servisirati preko interneta. Mislil sem pač, da je nekdo tak dober elektronik ali kaj podobnega, da me bo znal usmeriti.
Lučka na oddajniku ne utripa v nobenem primeru, ko je senzor priklopljen na oddajnik. Baterije so nove (en teden stara postaja). Poskušal sem tudi z oddajnikom za dežemer, pa ravno tako ni nobenega signala. Nisem pa še probal oddajnika samega za sebe ali dela. Ampak ko je gor priklopljen senzor ne utripa.  

Oddajnik za temp. senzor, priklopi na dežemer, da boš videl če dela.
Temp. senzor pa premeri z instrumentom če imajo vse žičke iz tiskanega vezja do konektorja kontakt(kabel), če ne, malo prelotaj, probaj, če pa še tu ne kaže življenja, je pa edina rešitev nabavit nov senzor :shrug:

Še enkrat - vprofil vpiši lokacijo! :police:

matajur

Citat od: max dne 23. Junij 2009, 14:18:41
Oddajnik za temp. senzor, priklopi na dežemer, da boš videl če dela.
Temp. senzor pa premeri z instrumentom če imajo vse žičke iz tiskanega vezja do konektorja kontakt(kabel), če ne, malo prelotaj, probaj, če pa še tu ne kaže življenja, je pa edina rešitev nabavit nov senzor :shrug:

Še enkrat - vprofil vpiši lokacijo! :police:
To bom še preizkusil. Ampak malo čudno se mi zdi da kar dva oddajnika ne bi delala. Sploh glede na to da je en že delal.
Katere žičke to misliš? Če mi malo več (po telebansko) poveš.

Lokacija vpisana.
Vremenska postaja Pivka

max

Citat od: matajur dne 23. Junij 2009, 14:30:14
Katere žičke to misliš? Če mi malo več (po telebansko) poveš.
Kabel ki gre od senzorja do oddajnika, lahko z instrumentom preveriš - vsako žičko posebej.

Citat od: matajur dne 23. Junij 2009, 14:30:14
Ampak malo čudno se mi zdi da kar dva oddajnika ne bi delala. Sploh glede na to da je en že delal.
Kako da dva oddajnika ne bi delala, zdaj te pa jaz ne zastopim :icon_question:

Dežemer ti normalno dela, ane?
Priklopiš temp. senzor na oddajnik dežemerja, če ti ne pokaže temperature, potem je fuč temp. senzor
Lahko pa preizkusiš še obratno z dežemerjem, na oddajnik od temp. senzorja, če ti pokaže padavine, potem je vredu, če ne, je fuč tudi oddajna enota, čeprav dvomim v to.

Lahko pa povem nekaj, da je en kolega, ki je nabavil WMR 928NX iz Nemčije preko spleta, prejšnji teden že tretjič poslal škatlo(senzorje z oddajniki) nazaj na reklamacijo :banghead:
Sem bil tam s svojo konzolo, da bi probal, ko pa sem razdiral oddajniške module, sem pa videl v notranjosti ceneno kitajsko robo, tako da sem bil kar začuden :zaba: nobenih tesnil, kar neka x plastika, čisto drugače kot moji, sicer na zunaj identični :icon_rolleyes:
Ne vem kaj se grejo ti trgovci sedaj :police:

Pihe

Če je zadeva nova, bi lahko konec koncev poskušal tudi z reklamacijo(malce se Toni-mato naredi, pa lahko rata) in zadevo poslal nazaj. Če je po čistem slučaju isti trgovec(ki prodaja tudi Daviske), potem je zamenjava nekaj samoposebi umevnega(npr.: pri @Cimetovi daviski je bila zadeva po reklamaciji urejena takoj).

@max.Tudi daviske baje niso več tisto kar so bile.Tudi v njih je kitajska roba, vendar za razliko od Oregonk, jih še vedno sestavljajo v Ameriki. ;D
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: Pihe dne 23. Junij 2009, 15:37:12
@max.Tudi daviske baje niso več tisto kar so bile.Tudi v njih je kitajska roba, vendar za razliko od Oregonk, jih še vedno sestavljajo v Ameriki. ;D

Žalostno vendar resnično. :icon_sad:

matajur

Očitno je to res šrot roba.

Diagnosticiral sem, da je problem v samem temp./hum. senzorju. Vsi oddajniki so delali normalno z dežemerjem. Je pa zanimivo, da oddajnik ne oddaja brez vključenega senzorja. Oziroma lučka ne sveti dokler ne vtakneš kabla noter.
Pri podrobnem pregledu sem našel eno napako, za kar prilagam tudi slikco. Odlotan ali slabo pritrjen kontakt na senzorju.

Tako, da mislim, da je zadeva zrela za reklamacijo. Upam, da ne bodo komplicirali. Jasno, kupljeno preko ebaya.
Vremenska postaja Pivka

max

Vidim, da si en del modelarja??....balsa ali je samo zobotrebec ;D
Ja, kar reklamiraj zadevo :icon_wink:

Kaj če pa polotaš ta desni kontakt na vezje in probaš :icon_question: