ZEVS Forum

Trenutno vreme - 16.05. - 31.05.2009

Začel/a gradiščan, 17. Maj 2009, 08:04:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gergo

Neverjetno, spet se nas je vse izognilo. Potem ko se je tista celica iz Maribora začela pomikati proti pomurju je prišla približno do M. Sobote nakar se je zaustavila kot bi treščila v kakšen zid, ter se nato spustila direkt proti jugu :icon_question:
Cel potek je lepo viden na animaciji radarske slike.
Pri nas pa cel čas rahlo dežuje medtem ko se bliska nonstop :shrug:
Veter ga je mraz!

zoki16

Na Cvenu se je pričelo okrog 21. ure. Ob 21.11 uri je bil na VP Cven izmerjen najmočnejši veter v letu in pol obstoja te postaje, in sicer več kot 76 km/h. Verjetno so bili sunki krepko preko 80 km/h.

V zadnji uri in pol je padlo 24 mm dežja. Toče ni bilo. Je pa bilo veliko bliskanja in grmenja.

Tako pa je zgledala radarska slika okrog 21.30 ure:
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

zipi!

Sam pa ugotavljam, da je Celje čudežna kotlina. Nč nam ne more do živega ... trk trk na les!

Vsako leto ... vse okol rdeče in oranžno ... giblje se proti Celju ... bodisi iz zahoda bodisi severa ... ampak ... nič!

Enako danes. Dvakrat sn že rolete spustu pa dvignu  ;D :D

Cjele rulz  :buttrock:

Ekolog

Pri nas ni padla niti kaplja dežja :icon_exclaim:, vse skupaj nas je obšlo :shrug:

temperatura: 20,8°C
vlaga: 59%
rosišče: 12,5°C
tlak: 1012,0 hpa

Pa še dve fotografiji z moje strani :icon_arrow:

matic

V Celju začel veter v sunkih, je pa danes bil pravi light show s čudovitimi oblaki...

lp,
Matic
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Jernej

Lepe slike. Svetloba bliskov na SZ seže do sem. Tmax danes 35°C, brez padavin.

maestro

Huh, ne morm verjet kako imate nekateri še toplo nocoj....Bohinjski kotel ostaja trenutno še suh, padavine so ostale SZ od nas.
T 17.5°C
Tmax 30.4°C
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Ciril

Citat od: zoki16 dne 26. Maj 2009, 22:36:45
Na Cvenu se je pričelo okrog 21. ure. Ob 21.11 uri je bil na VP Cven izmerjen najmočnejši veter v letu in pol obstoja te postaje, in sicer več kot 76 km/h. Verjetno so bili sunki krepko preko 80 km/h.

V zadnji uri in pol je padlo 24 mm dežja. Toče ni bilo. Je pa bilo veliko bliskanja in grmenja.

Tako pa je zgledala radarska slika okrog 21.30 ure:

Eh, ja, slab kilometer stran pri meni pa je toča bila, vendar bolj drobna. Max. veter 68 km/h, padavine pa rajši ne bom objavil, je očitno nekaj narobe z dežemerom. Sicer pa se je bliskalo in grmelo že od 19:30...

Zanimivo je, da se je ob nevihti ohladilo na 15.7°C, nato pa je veter zopet pognal temeperaturo do dobrih 21°C, vlaga pa je padla pod 60%! Tmax danes 30.8°C.

LP Ciril

-another-

Kar prijetno toplo to noč ob tej uri na obali.

T: 26.0 °C, pretežno oblačno vreme, pred slabo uro nas je obšla majhna ploha

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

hrošč

Ja zanimivo..na zahodu grmi, lepe strele, zacelo je rahlo dezevati. Iz tistega iz italije je dejansko nekaj ratalao, se skuhalo in nad nami krepi.

ED: od dezja ne veliko, je bilo pa precej lepih strel, glavnina nas je obsla severno.

MINIMAX

Lj-Polje
oblačno
+16,8°C
ponoči veliko grmenja v daljavi proti S-SV, pri nas le nekaj kapelj
MINIMAX
Lj-Polje

snowfrick

še vedno kar močno dežuje,ampak pred 10.min je pa še lilo kot iz škafa.ne vem kako dolgo je trajalo,vem samo,da me je to zbudilo.tudi ne preveč gosto grmenje spremlja vse to.

kripelj

spet nevihta z nalivom, prej je tak zlivalo da me je zbudilo!!!
se je pa pošteno ohladilo :buttrock:

Jovi

Minuto nazaj: Toča deset minut premera cca 2.5 - 3 cm debela :banghead: Kar naenkrat en zelo na gosto tako da prva letos in močna.

Sedaj delno oblačno.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

eddy

ja tako je @Jovi

10min toče ampak na zacetku pa je padlo tam nekje tri štiri komade kar debele saj mi je odbilo šalčke in kamero nato pa malo drobnejša in u mumentu vse belo.  :icon_eek:

P.S: do nadalnjega ni primeni podatkov o hitrosti vetra.

Lp