ZEVS Forum

Trenutno vreme - 16.05. - 31.05.2009

Začel/a gradiščan, 17. Maj 2009, 08:04:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

oleg

ja pri meni je moj dežemir še vedno suh bolje suh kot nevihta s točo
podatki sledeči
nekoliko se je ohladilo padli smo na + 21 celzija vlaga 53%
mirno brez vetra smer vetra jugo
tlak1015 milibarov raste
popoldan se je nekaj malega po oblačilo a ni bilo nič iz tega
za enkrat ostajamo še suhi
oleg

gregach

pretežno oblačno,proti severu in severovzhodu se bliska(povprečno vsaj blisk/2 sekundi)
temp. pa še 23.4°C :icon_question:
popoldne je začelo nastajati tole nakovalo
nato se je kmalu povečalo in zavzelo približno pol neba in tako je ostalo do večera
potem pa se je že videlo nakovalo celice iz Italije
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gradiščan

V Alpah ima vsaka dolina svojo nevihtno celico:

Pri meni popolnoma jasno pri T 18,7°C

kripelj

ni blo sile, nekaj malega toče med nalivom manjše od 2 cm, je pa lepo zlivalo, še vedno konstantno bliska in grmi. :buttrock:
smo pa verjetno pridelali precej padavin.

blazek

Po radarski sliki sodeč, mora toča precej klestit na območju Jeruzalemskih Goric v Prlekiji. Radarski odboji so  60-65dBz.

paradolf

Pihe kaj praviš, se ti je malo zareklo. V tvoji okolici hitro rastejo nove celice.
Grem malo na mengeško polje, morda ulovim kako strelco od daleč.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

vladika

Torej po 45 minutah se je toliko poleglo, da sem spet prižgal računalnik in vam napišem kako je bilo v mojem koncu.
Začelo se je zelo počasi. Dve uri sem gledal v smer Z Pohorje in Maribor, nikakor se ni hotelo nikamor premakniti (moram pogledati če imam kakšno sliko primerno za objavo). Končno se je začelo premikati po polžje. Grmenje je postajalo vse bolj glasno in pogosto, začelo je rositi spet prenehalo spet rositi in potem je začelo deževati vedno bolj, veter se je začel krepiti. Začelo je liti kot iz škafa, iz piša je nastal kar močan veter, začela je padati toča, kolikor sem videl (zunaj mi je pregorela žarnica) premera do 2 cm skoraj 10 minut med dežjem. Nato je vse skupaj začelo počasi pojenjati in se umirilo. Naj še napišem, da lightshow je pa bil izjemen, kar knjigo bi lahko bral med bliskanjem.
Toliko iz mojega konca.
Prebral sem, da je bilo hudo v Slovenski Bistrici, Rušah in Hočah, je kdo ki lahko to preveri?

LP Vladika!
Nadmorska višina:    258.5 m
Coordinate    46° 37′ 34.6″ N, 15° 57′ 44.85″ E

Pihe

Citat od: paradolf dne 26. Maj 2009, 22:02:01
Pihe kaj praviš, se ti je malo zareklo. V tvoji okolici hitro rastejo nove celice.
Grem malo na mengeško polje, morda ulovim kako strelco od daleč.

Eh Paradolf,eden je pozabu luč in vrata odprta izgleda pa bliska brez prestanka in bolj zamolklo grmi.Strele pa ne klestijo v dolino,kot je že nekdo pred mano napisal, ampak zgoraj.Najbrž igrajo karte oni zgoraj.... :icon_haha:
Vseeno ne kaže na kaj hujšega.Prej je bilo pa res tik pred urnebesom...ampak je zadevo po severni strani odneslo mimo proti Avstriji in Gorenjski.
@Gradiščan: dobra fora tole,da ima vsaka dolina svojo nevihto! :icon_lol: :icon_haha:
+18,2
86%
Transilvansko oblačno. ;D
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

bbator

V Ljubljani pa bliskanje v daljavi. Sicer pa bolj kot ne jasno. Smo ravno med celicami kot so že ostali povedali. Kar je pa še bolj zanimivo pa je to, da je še vedno 26°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

- temp.: 23,3°C
- vlaga: 42%

V smeri Z-SZ  se vidi enkraten light-show. Se že odpravljam na travnik pred hišo na strele " photo-shooting".
Davis Vantage Pro2

Snoop

Citat od: vladika dne 26. Maj 2009, 22:03:34
Prebral sem, da je bilo hudo v Slovenski Bistrici, Rušah in Hočah, je kdo ki lahko to preveri?

v Hočah ga je s vetrom vlivalo kot že dolgo ne....med dežjem je padala tudi toča, velikosti grozdja iz trgovine :) in to kr lep čas (na avtih se hvala bogu nič ne pozna)....brajde in ostala drevesa so dobila kar fajn porcijo, saj leži na cesti polno listja, blata, kamenja, itd....njive dobesedno plavajo, zalilo pa je tudi železniški podvoz, kjer stoji min. 50 cm vode...se pa zdaj proti Teznu še kar lepo bliska in grmi, dež pa je ponehal....
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

ŠTROMAR

Na VP Ljubljana Koseze danes prilezli do Tmax= 33,1 stopinj. Tako smo zabeležili 4. zaporedni in 6. vroč dan v letošnjem maju ter 11. zaporedni in 17. topli dan v letošnjem maju.
Padavin pa vSega skupaj v maju 15 litrov.

V Rogaški pa po večurni glasbeni in svetlobni predpripravi pred nekaj minutami začelo deževati. Vmes je tudi nekaj toče debeline 1cm. Vse skupaj spremlja močan veter. Izgleda da nad nas prihaja obrobni del MB celice.

Astra

O ja. Danes je bil pravi spokoj tu v Mostah pri Komendi. Še sopara je malce popustila, gledal pa sem lahko v velika nevihtna nakovala. Tudi na Vrhniki mir in vročina. Jutri bo že vsem precej lažje, saj prihaja zaslužena ohladitev.  :)

Iz statistika.zevs.si pa še včerajšnji temperaturni rekordi, marsikje ni bilo tako vroče sredi maja že več kot 80 let !!! Noro :

33 °C ARSO – Idrija – 335m
33,1 °C VP Leskovec pri Krškem – 182m
33,16 °C AGRO – Otočec – 194m
33,3 °C VP Planina pri Rakeku – 465m
33,6 °C AGRO – Drenov grič – 291m
33,7 °C VP Ljubljana Koseze – 305m
33,73 °C AGRO – Bilje – 51m
33,73 °C AGRO – Kozana – 164m
33,8 °C VP Poženik – Cerklje na Gorenjskem – 403m
33,9 °C VP Stara Vrhnika – 352m
33,9 °C VP Vrhnika – 331m
34 °C ARSO – Nova Gorica – 93m
34,12 °C AGRO – Šlovrenc – 146m
34,12 °C AGRO – Neblo – 131m
34,12 °C AGRO – Višnjevik – 237m
34,51 °C AGRO – Hum – 196m
34,51 °C AGRO – Ceglo – 122m
34,6 °C VP Tlake – Šmarje Sap – 301m
34,7 °C VP Nova Gorica – 94m
34,9 °C AGRO – Pradisiol – 100m
34,9 °C AGRO – Vipolže – 127m
34,9 °C AGRO – Potoče – 120m
35 °C ARSO – Dolenje Ajdovščina – 97m
35,2 °C VP Brezovica pri Ljubljani – 310m
35,29 °C AGRO – Vogrsko – 63m
35,3 °C VP Ajdovščina – 113m
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

zipi!

Ja od tukaj je proti MB-ju zgledal kr kruto. In na radarju in direkt pogled  :surprised:

Ni blo pol tko hudo ... Nau jutr vojna cona ko gor pridem  :D

beowulf

Za danes je konec, bil je lep lightshow pa nekaj sunkov vetra in nekaj lepih oblakov kar zanimivo :icon_wink: