ZEVS Forum

Vremenska hiška + WMR 928NX

Začel/a t-storm, 17. April 2009, 20:21:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

t-storm

Pozdravljeni!

Jaz sem se končno spravil postaviti vremensko hiško (katera je bila dokončana že lep čas)  :(, no pa sem le našel nekaj časa za to. Zanima pa me, ker bo sedaj prebila nekaj časa brez instrumentov, če bi bila vremenska postaja WMR928 NX primerna za hiško? Skrbi me namreč to, kako bi senzorji znotraj hiške merili temperaturo v kolikor se napajajo tudi preko sončnih celic?
Ima mogoče kdo kak predlog oz. priporočilo katera vremenska postaja najbolj sovpada z vremensko hiško?
Seva pa priložim začetek prihodnjega tedna tudi slikice postavljene hiške  :icon_wink:
Hvala!

max

Saj ima vsak senzor 1,5-2m kabla do sončne celice/oddajnika, tako da brez skrbi :icon_rolleyes:
V hiški imaš pa samo termo/hygro senzor :icon_cool:

t-storm

Ahaa  ;D aja v hiško pride potem samo thermo/hygro senzor? Katero temperaturo mi pa potem ta senzor v hiški odčitava? Max/Min in povprečno?

max

Na sliki hiška, v njej temp.senzor, zunaj pa sonča celica/oddajnik(zgoraj desno)

Podatek o temperaturi dobiš na konzolo vsakih 45sekund.
Daj si malo preberi najprej navodila od postaje, boš potem vprašal, če kaj ne boš razumel :icon_arrow:

Pa še to, sam imam tudi WMR 928NX :icon_mrgreen:

t-storm

Zdravo!
Evo danes je bil lep dan, primeren za postavitev temlejev za mojo vremensko hiško:

1. Vremesnka hiška:

2. Temelj (okvir) vremenske hiške:

Sedaj se beton lepo suši, potem pa pride hiška na okvir v parih dneh. Sledi pa nakup vremenske postaje, po vsej verjetnosti WMR 928 NX  :clap:
Lep pozdravček.

maestro

Super , mislim da si eden redkih ki prvo postav hiško, postajo pa kasneje kupi  ;D
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Ekolog

Citat od: maestro dne 19. April 2009, 15:38:45
Super , mislim da si eden redkih ki prvo postav hiško, postajo pa kasneje kupi  ;D

Najprej štalca, pol pa kravca :)

max

Zelo lepo si tole naredil :icon_wink: , čestitke :clap:

t-storm

;D Hvala, hvala. Zdej pa čimprej ena fajn vremenska postajca (upam, da jo dobim nekje do prvomajskih), da se še jst pridružim vsem članom in dodatni amaterski postaji z neuradnimi podatki meritev  :clap:

gradiščan

Čestitke za postavitev..sedaj pa še wmr-jko. Jaz jo imam in sem zelo zadovoljen..

Vsekakor pa si v profil vpiši iz katerega konca LJ si, ker ko v Bežigradu dežuje, na Viču pada sneg...

t-storm

Jupii  :bouncy: Danes sem opravil nakup WMR 928 NX in komaj čakam, da jo dobim!! Nato pa sledi vsa instalacija in vzpostavitev računalnika z vremensko postajo.
Pošljem potem še kakšne fotke, ko bo hiška na okvirju in vsi dodatki postavljeni - bo še lepše  :icon_biggrin:

grizli

Jaz sem bil vesel kot radio, upam, da boš ti tudi. Drugače pa čestitam, nam take reči veliko pomenijo kajne :)
grizli ma vas rad

robih

Lp, Robi  :wavey:

jkocki

Ja, vsi smo veseli(saj tako mislim), če komu kaj porata ali kaj novega nabavi, ko pomisliš kako si bil sam vesel na samem začetku za vsako stvar , ki ti je zalaufala

Super, bravo!

t-storm

Pozdravljeni!
Ekola...pa je bil tudi ta vikend zelo uspešen - hiška je fertik  :clap: vremenska postaja pa tudi naročena (upam, da jo prejmem do 1.maja).
Tako pa izgleda moja lepotička  :icon_wink: vam je všeč?  :icon_cool:

Veste kaj me pa zanima - ali imate vi hiško kako zaklenjeno ali zaščiteno? Ker v njej in v okolici bo kar nekaj senzorjev in dežemer...mal se bojim, ker še nimam izkušenj iz tega, da ne bi kdo kaj ukradel  :police: :icon_question:

Imejte se lepo in se tipkamo!
T-storm