ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.1.2009 - 31.1.2009)

Začel/a dajnar, 16. Januar 2009, 06:57:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jery_slo

Hehe tudi jaz sem naredil isto pot, iz Žalca v Polzelo in sem bil isto presenečen nad razliko v višina snega.

paradolf

Rahlo do zmerno sneži.
+0.2°C
Ob 19h sem nameril 7cm snega.

Na poti iz službe zelo zanimivo in različno. Iz Dobrunj do južnega dela Domžal okoli 5cm snega, nato pa šok. Ko sem se peljal čez domžale dež s snegom in takoj severno iz Domžal ven le pocukrana trava. Podobno nato do Homca, ko se višina snega začne višati.

Nato sem šel še enkrat v Domžale in je bilo stanje praktično identično. Ne vem kaj je tam severno od Domžal takega da je tam tako malo snega in pada dež s snegom. Temp. pri tleh je v avtu kazala vseskozi +0.5°C.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

twister sj je res kr lepo snega, sam sm pa tud na kr visoki nadmorski :icon_wink:
sm pa jezn zato k en drug breg ki je kilometer vstran pa isto visok ma pa vsaj 5 cm več snega
drugač pa zle rahlo sneži
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

zigarrdo

Tukaj še vedno rahlo dežuje, morda pada rahel dež s snegom...to pa je tudi vse...na tleh je 2 cm brozge, je pa res zanimivo kako ponekod prav močno sneži, radar pa kaže pousem zeleno barvo, kot pri nas ko so padavine rahle... :icon_question:

temp. +0,1°C
vlaga = 96%

Ali nas centralce laho še kaj preseneti?  :banghead:
Everywhere you go you always take the weather with you

Lazic

Rahlo sneži. Drugače precej na gosto ampak droben sneg
Ob 19h izmerjenih 10cm snega, ob 21h 11cm. Za en dodaten cm se je le še nabralo. Kakega hudega posedanja zaenkrat še ni.
Drugače pa poglejte na SLO2 na smučanje kako lepo sneži na avstrijskem Štajarskem.

Galeb

Sneži že od 9. ure zjutraj (pred tem dež s snegom), temperatura cel dan okrog 1 stopinje, zapadlo je dobrih 20 cm mokrega snega.

vaillant

V.L. pr G.
rahlo sneži, do sedaj zapadlo 17,5 cm mokrega snega
T = -0,1oC
P = 998,5 hPa
V = 88%

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009

Cumulonimbus

rahlo/zmerno sneži, snega je 11cm. in se lepo počasi a vstrajno nabira... Če bi po kakšnem srečnem naključju padalo do jutra bi ga imeli kake 15cm.

T= 0.1°C

Pa še nekaj fotk danes iz Turracher Höhe - a

Na Hrušici dopoldan...

tik pod vrhom, zadnje 2km. je kar "ornk" klanec za gor, sem bil sploh presenečen da smo z avtobusom gor prišli :icon_question:

To je pa že na vrhu oz. na spodnjem delu smučišča

...

s sedežnice slikano

Na vrhu pa megla ter zmerno sneženje...

In pa Župi v elementu... :icon_mrgreen:

http://www.shrani.si/?1L/AI/1BqO87yq/snc00759.mov
pa še video, da vidite kake razmere so vladale gori danes :icon_wink:

lp Cb

Član ZEVS :)

kekec46

rahlo do zmerno sneži ... a se zaradi prejšnje brozge sneg slabo prijemlje ...
t: 0,9
p: 1004,3
padavine: 7,8 mm

Lp

-another-

Pa kaj se nekateri tukajle pritožujete, da nimate nič snega oz. centimeter, 2? mi ga nimamo NIČ! hehe...  :buttrock:  jebiga, primorska pač ;)
Sem pa bil na Sviščakih danes, dobrih 30cm novozapadlega snega na 50cm podlage!
V Ilirski Bistrici pa je občasno tudi snežilo do dež s snegom, temp. pa je bila do 2.5°C v Ilirski, na Sviščakih pa -3.5°C, sedaj je nedvomno nižje.

V Kopru pa celi dan samo dežuje, temp. se je spustila tudi do 5.0°C  :icon_biggrin:

Trenutne razmere:

OBLAČNO
Veter: burja 7m/s
Temp: 6.9 °C

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

MaRkUš

Citat od: Lazic dne 27. Januar 2009, 21:19:45
Rahlo sneži. Drugače precej na gosto ampak droben sneg
Ob 19h izmerjenih 10cm snega, ob 21h 11cm. Za en dodaten cm se je le še nabralo. Kakega hudega posedanja zaenkrat še ni.
Drugače pa poglejte na SLO2 na smučanje kako lepo sneži na avstrijskem Štajarskem.

Ne morm vrjet,, da ga je pri tebi 11 cm, pri meni pa 7 cm :icon_confused:

Lluka

Planina pri Rakeku 465nmv               27.1.2009 21:51   

trenutno stanje = sneži   moker sneg,plundra.                     
trenutna temp = 1,0°C                         
trenutna vlaga = 95%                        
trenutni občutek = 1,0°C ob hitrosti vetra = 5,3 km/h                        
tren.hitrost vetra=do 15 km/h,občasni sunki do 20 km/h                        
količina padavin 27.1.09 od7-7h(24h) = 5,9 l/m2                        
povpr dnevna hitrost vetra = 4,0km/h                        
max hitrost vetra = 25,5km/h ob 18,00h                         
max hitrost sunka vetra = 33,8 km/h ob 2,30h                        
min temperatura  =0,6°C ob 14,30h                        
max temperatura =  2,5°C ob 12,20h                        
povp dnevna       = 1,5°C                        
*** windrun danes    =87km                        

višina snežne odeje ob 22h  = 3cm  , 520nmv - 12cm                        
Temperatura vode = 27.1.2009 ob 7h : Izvir Malni =+3,0°C      

zanimivost:med 14h in 18h je bilo totalno brezveterje(kot bi odrezal,lepo je videtu tudi na grafu)            

EDIT : Kot je  Lazič povedal...... 40m nadmorkse razlike dela svoje. In res je tako. Na šihtu mi je cel dan po malem snežilo,medtem ko 40m nižje v dolini je(VP Planina pri Rakeku),pa je padal dež oz občasno dež s snegom. Zato tudi ta razlika . :)      

snowflake

to je pa zihr eno najbolj čudnih poslabšanj kar se jih spomnem;
sneži od lj do kranja, sneg se ne prijemlje, potem od tržiča proti ljubelju močneje sneži, sneg se oprijemlje, ampak, pri nas 3 km pred ljubeljem 3cm snega, čeprav že cel dan sneži, na ljubelju 35 cm novga ( na oko ) južnega, bom jutri prilepil kakšno fotko, res :banghead:
Snow4All!

Lazic

Citat od: MaRkUš dne 27. Januar 2009, 21:54:21

Ne morm vrjet,, da ga je pri tebi 11 cm, pri meni pa 7 cm :icon_confused:

Dobrih 40 metrov nadmorske višine danes dela svoje. Sem bil prej na Žagi in ga je preko 15cm.

duciar

Drgač na Homcu ene 3cm snega. zgleda se na tem delu od Domžal do Homca zračne mase mal drugač premikajo kot naprej do Kamnika. Zato se višina snega kaj hitro spreminja.
Sam da sneži, pa če tud rahlo;-)

lp