ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Za  VP Griže sedaj delata dva programa :icon_biggrin:
WsWin sem malo razbremenil, tako da uploada samo vremensko stran in awekas, za wundwrground in aprs pa uporabljam cumulus v1.8.2. :buttrock:
Ta program mi poleg tega omogoča še realtime view na wundergroundu :bouncy:

Sticker(nalepka) na moji strani od wunderground se osvežuje vsako minuto(se vidi kako šteje sekunde)
Pa še RapidFire Flash View - RealTime
http://www.wunderground.com/swf/Rapid_Fire.swf?units=metric&station=ISLOVENI3

LP Max

TgT

max

Citat od: MaVeRiCk dne 19. November 2008, 11:03:59
@Max a ti je dans ponoč štroma zmanjkalo al kaj je bil vzrok izpada podatkov :icon_question: :shrug:

Včeraj zvečer sem posodabljal windowse (SP3), pa sem pozabil izklopiti samodejno posodabljanje v security centru :banghead:

Ob treh ponoči se je izvedla operacija in potem restart  :icon_exclaim:. Opazil sem šele danes ob 9:30h,
ko sem bil v službi  :icon_exclaim:

Seveda sem hitro skočil domov zagnat WsWin :icon_mrgreen:

max

Imam, samo WsWin dela na virtual portu, ta pa se ne vzpostavi sam :shrug:

Pihe

Citat od: max dne 19. November 2008, 12:57:49

Ta virtual port od TgT-ja je super kajne? Jaz sem full zadovoljen s tem. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 13:04:07
Ta virtual port od TgT-ja je super kajne? Jaz sem full zadovoljen s tem. :icon_wink:

Jaz tudi, :icon_mrgreen: mi laufajo trije programi WsWin, cumulus in Virtual Weather, tako da jih lahko primerjam med seboj :buttrock:
WsWin pošilja na spletno stran in Awekas, Cumulus pa na Weatherground in CWOP(APRS)
S tem, da mi cumulus na Weathergroundu v FlashWiev-u osvežuje na minuto in imam takorekoč vremenske podatke v živo :icon_wink: 

Pihe

Super! jaz bom tudi Cumulusa v prihodnje instaliral(zdaj mi tečeta Weather Display in WsWin), pa da vidimo, kako se bo ta druščina obnašala. Pravzaprav pa imam še največ težav z originalnim softverom od daviske(Wlink)! Ta je še najmanj dovzeten za tak orkestrski špil, zato ga raje puščam v standbyu oz.izklopljenega. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 13:23:49
Super! jaz bom tudi Cumulusa v prihodnje instaliral

Lahko takoj :icon_mrgreen:, 5 minut dela pa je gotovo :icon_razz:

TgT

Citat od: max dne 19. November 2008, 11:16:28
Včeraj zvečer sem posodabljal windowse (SP3), pa sem pozabil izklopiti samodejno posodabljanje v security centru :banghead:

Ob treh ponoči se je izvedla operacija in potem restart  :icon_exclaim:. Opazil sem šele danes ob 9:30h,
ko sem bil v službi  :icon_exclaim:

Seveda sem hitro skočil domov zagnat WsWin :icon_mrgreen:

RemoteDesktop oz TightVNC ( oddaljen dostop do računalnika ) :icon_razz:

Citat od: max dne 19. November 2008, 12:57:49

Gre, gre, samo bližnjico si naredi...  :icon_mrgreen:

Tako izgleda moja  :icon_razz:
Citat"E:\Program Files\Eterlogic Software\Free Virtual Serial Ports Emulator\VSPEmulator.exe"  "E:\Documents and Settings\Simon\My Documents\virtual_port_simulation.vspe" -minimize -hide_splash

Uporabljam pa tudi free Startup Delayer , ki požene programe v vrstnem redu kot želim sam, lahko tudi s časovnim zamikom.  :buttrock:

Potrebno je imet zadeve pripravljene če se slučajno zgodi da se PC restarta  :icon_mrgreen: A ne?  :icon_biggrin:

joze

Citat od: TgT dne 21. November 2008, 09:25:19

Lahko, pove kdo kaj več o tem programu?? (TightVNC)

max

Citat od: TgT dne 21. November 2008, 09:25:19

Tega imam, samo ne dela iz službe domov :shrug:, samo med domačimi računalniki

H2o

Citat od: max dne 21. November 2008, 10:55:23
Tega imam, samo ne dela iz službe domov :shrug:, samo med domačimi računalniki

Predvidevam, da nimaš odprtega porta na routerju. Potem bi moralo delovati. :)

TgT

TightVNC, pač en enostaven programček za delo na daljavo. Sam ga uporabljam za mojo VP kjer nimam niti tipkovnice niti monitorja, samo majhno miniATX škatlo in napajalnik  :icon_biggrin:

@max, vse je odvisno kako imaš doma postavljeno svoje omrežje, brez skrbi se da to odpret tudi ven...  :icon_mrgreen:

max

Citat od: H2o dne 21. November 2008, 11:12:19
Predvidevam, da nimaš odprtega porta na routerju. Potem bi moralo delovati. :)

Jaz imam dinamični IP, tako da ne vem, če bi lahko od zunaj prišel na moj računalnik :icon_question:

TgT

Tudi za to ni problema, dynamicDNS storitev  :icon_mrgreen:

Pač, v ozadju ti bo tekel en majhen programček, ki bo tvoj IP poslal na določeno stran in tako boš lahko imel vedno npr griže.bot.nu ne glede na tvoj IP  :smash:

primer -> http://freedns.afraid.org