ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

Jaz imam posebej PC ( Via miniATX ) na UPSu in mi deluje vec k 1h  :icon_wink:
Prava zadeva za poletne dni  :icon_smile:

max

Saj če bi ga moral kupiti, ne bi imel takšnega :icon_exclaim:
Enkrat sem malo omenil fantu od moje hčere, pa je UPS bil kmalu pri meni :icon_eek:
Ne vem,  :icon_question: kaj ima ta fant za bregom :icon_haha:

Drugače je pa računalniškega faha. Omenil, je celo, če bi imel hitrejšo linijo, da bi lahko s tem UPS-om v kombinaciji z manjšim agregatom imel doma strežnik za cel ZEVS  :icon_eek:

Mogoče pa se v daljni prihodnosti kaj takega dogodi :icon_question:

joze

Citat od: max dne 15. April 2008, 07:01:48
Drugače je pa računalniškega faha. Omenil, je celo, če bi imel hitrejšo linijo, da bi lahko s tem UPS-om v kombinaciji z manjšim agregatom imel doma strežnik za cel ZEVS  :icon_eek:
Mogoče pa se v daljni prihodnosti kaj takega dogodi :icon_question:

Super :icon_wink:

max

Evo danes sem se lotil dežemera. Vse trgovine sem prehodil in končno v eni našel lijak
s premerom 195mm. Nikjer ni bilo 200 milimeterskega :shrug:
Vse sem preračunal, nastavil in zmontiral :clap:
Ne zgleda švoh. Izračun mi je prišel na kalibracijo 0,2629 in še nekaj decimalk.
Ker imam kalibracijo na tri številke, sem zaokrožil na 0,263 zdaj pa samo še čakam padavine :icon_wink:

Edino to bo hec, ko mi bo WsWin beležil padavine na 3 decimalke :icon_haha:

Pa še ena slikca

LP Max

joze

Vreme

Max zgleda super  :icon_wink: tri decimalke to pa bo res hec  :icon_haha:

TgT

Hud stuff  :icon_haha: Sedaj me zanima kako se bo odzvalo pri nalivih... Imaš kakšno alternativo za merjenje padavin?

Pihe

Meni pa izgleda,............ehmmm..... :icon_haha: :icon_haha:.........................kot pljuvalnik pri zobarju!! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Sorry max, ampak tako asociacijo sem dobil. :icon_haha: :icon_lol:
Drugače pa poročaj, kako se bo zadeva obnesla ob dežju. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ablak

Pihe, ma ti pa jo pihneš. :icon_wink: :clap:

drugače pa Max; izgleda preprosto in ni vrag, da ne bi delovalo! :icon_wink:

Lp

max

Če izračuni štimajo, kot jih je podal Krenn, potem bi morale biti meritve točne :icon_rolleyes:

Edini problem se lahko pojavi pri zelo ekstremnih padavinah, pa saj vagica niti ni tako majhna v primerjavi z drugimi, pa tudi takšnih nalivov ni veliko.
Jaz mislim, da bo tole kar štimalo. Če takšno zadevo Krenn objavi, potem se že obnese. :icon_wink:

max

Citat od: Pihe dne 03. Maj 2008, 22:07:21
Meni pa izgleda,............ehmmm..... :icon_haha: :icon_haha:.........................kot pljuvalnik pri zobarju!! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

@Pihe :icon_haha:, res tako zgleda. Sem že študiral, da bom naredil celo prevleko(posodo) s takšnim premerom...bom videl....
Drugače pa, sem gledal po drugih straneh, npr. Mischa iz Češke je dal kar oranžen lijak :icon_biggrin:, jaz sem našel vsaj belega :icon_wink:
Pa ko sem videl na njegovi strani vso tisto ropotijo ki jo ima okrog :icon_exclaim:..... Glavno da so meritve vredu.

max

Tudi VP Griže pri Žalcu v novi preobleki  :icon_biggrin: Hvala Gradiščan :icon_wink:

Samo z barvami se moram še malo poigrati, pa tiste sekunde pri koordinatah me nekaj je**** :icon_exclaim:.
Bom že zrihtal, zdaj grem pa na piknik :beerchug: :icon_acro: :icon_acro:

LP Max

max

Po težavah s prehitrim zapolnjevanjem prostora na strežniku,
sem po nasvetu @vreme, zamenjal ftp  :clap:
Sedaj uporabljam HS Upload in po parih pošiljanjih vidim, da je to tapravo :icon_wink:
Pred pošiljanjem prebere podatke in pošlje samo spremembe, ki so bile od zadnjega pošiljanja :icon_smile:
V nasprotju z Watchdog-om, ki je poslal vse podatke in kopiral eno čez drugo, potem pa nastane polno
smeti v ozadju ki se ne vidijo in zapolnjujejo prostor.
To mi je obrazložil tudi moj pripravnik za svaka :icon_haha:.

Upam da bo sedaj za nekaj časa mir.

LP Max

polo

Zanimivo kako nekateri hvalijo Watchdog in kritizirajo HS Upload in obratno :icon_eek:
Že od začetka uporabljam HS Upload,ftp server se mi zabaše na cca 3 mesece,vzamem si 5 min časa in stvar spucam.

Na kolko časa se je pa tebi zabasalo?

max

Zabasalo se mi je že dvakrat, vendar mi pri brisanju nič ni pomagalo  :icon_rolleyes:
Po brisanju sem imel samo aktualne podatke gor, pa je bila kvota še vedno 98% zasedena :icon_question:
Nabirajo se smeti v ozadju, ki jih ne vidiš, pa tudi brisati ne moreš :shrug:
Bom videl kako bo naprej :icon_smile:

Je pa razlika, če imaš stran na ZEVS strežniku ali pa na svojem. Na Zevsu imaš povezavo, pošlješ pa samo tisto, kar je nujno da je postaja na pregledu. Vsaj meni se zdi da je tako :shrug:

LP Max