ZEVS Forum

pomoč pri spletni strani

Začel/a kekec46, 03. Januar 2008, 16:47:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

Dodaš meta tage v html kodo...

npr
<title>
<meta name="keywords" content="vp konjice, vp dobrava, vp slovenske konjice" />
</title>

:icon_wink:

st@jler

Dodajanje meta tagov ne pomaga, ker jih google sploh ne gleda, ampak gleda samo vsebino.
Pomaga tudi, da imaš na več straneh povezavo do tvoje strani.
Kot je bilo rečeno, dodaj zapis na zgornjem linku, potem pa počakaš nekaj dni, da crawlerji pregledajo tvojo stran in jo dodajo v indeks.

TgT

Opa, tega pa sploh nisem opazil  :icon_wink:

st@jler

Np. Tudi sam tega nisem vedel, dokler nisem iskal po googlovem helpu in našel tega.  :icon_smile:

shemish

Po domače se temu reče Optimizacija.
Važno pri njej je da ima spletna stran
čimveč povezav med seboj. Bistveno
je tudi vključiti "imenik povezav oz. kazalo
spletne strani" kjer so
dodane vse povezave. Poleg tega
pa je še priporočljivo da so vsi grafični
deli strani v TXT obliki, zato da jih lahko
algoritem bere. Zagate se lahko človek
reši tudi z vpisovanjem ALT tekstov
pri slikah, ...

V glavnem, ogromno dela, ki pa prinaša
definitivne rezultate.

jkocki

Zanima me kako  hitro dobiš spletno stran postaje in kako to poteka, če se seveda včlaniš v društvo?

Pihe

Citat od: jkocki dne 03. November 2008, 22:00:38
Zanima me kako  hitro dobiš spletno stran postaje in kako to poteka, če se seveda včlaniš v društvo?

Spletno stran boš dobil tako hitro, da se ti sedaj še sanja ne. :icon_haha:
Vendar bi te vseeno prosil, da v društvu Zevs ne iščeš samo koristi.Mi "ta stari" smo malce alergični na tiste, ki jim pomagamo praktično iz nule navzgor, ko pa imajo vse poštimano, se pa sploh ne oglasijo več.Upam in vem, da ti ne spadaš med te, kajne? :icon_wink:
Drugače pa ti bosta @gradiščan in @vreme spletno stran postavila na 1-2-3.Ostali bolj tehnični člani (@polo,@max,itd.) pa ti bodo svetovali kako vse skupaj zalaufat.
Le korajžno! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: jkocki dne 03. November 2008, 22:00:38

Sem ti na voljo, kolikor bom imel časa :icon_rolleyes:. Malo bolj glasno se zaderi, pa se bova čula čez hrib :icon_eek: :icon_lol:.
Zdaj pa resno. Rabiš en program, za standardno našo stran-WsWin, če pa si na siolu,
pa lahko imaš stran tudi na freeweb.siol.net in kakšen drug programček , kakšen bolj easy za začetek in potem seveda linkano na zevs.si. tu se moraš pa sam odločiti.

WsWin kupiš tukaj-30€: http://www.pc-wetterstation.de/
Imaš pa še dva free programa, ki jih nekateri naši člani uporabljajo.

Toliko zaenkrat, če pa še imaš kaj pa kar vprašaj

jkocki

Najprej hvala  za vzpodbudne besede obema (se kar priležejo , če si začetnik in še ne veš kako bo to laufalo).Najprej zdaj poštimam obveznosti do društva (članarina,...),potem pa začnem tečnarit.

P.S.max Ws-Win pa že uporabljam,a še vseeno rabim kakšen program?(nisem pa pri Siol-u)

Lp

max

Citat od: jkocki dne 04. November 2008, 09:03:08
Najprej hvala  za vzpodbudne besede obema (se kar priležejo , če si začetnik in še ne veš kako bo to laufalo).Najprej zdaj poštimam obveznosti do društva (članarina,...),potem pa začnem tečnarit.

P.S.max Ws-Win pa že uporabljam,a še vseeno rabim kakšen program?(nisem pa pri Siol-u)

Lp

Če ga že imaš, pa toliko bolje, bo vse skupaj hitreje steklo :icon_wink:

Koliko si ga pa že naštudiral?

jkocki

Nekaj mi že kar gre(osnovne nastavitve,nastavitve grafa,dežemera,nadm.višina),nisem pa še nič gledal kar se tiče nastavitev glede pošiljanja podatkov na internet

max

Citat od: jkocki dne 04. November 2008, 09:20:09
Nekaj mi že kar gre(osnovne nastavitve,nastavitve grafa,dežemera,nadm.višina),nisem pa še nič gledal kar se tiče nastavitev glede pošiljanja podatkov na internet
Tudi to bomo uredili, če ne bo šlo preko net-a, se lahko oglasim tudi k tebi, ko bo tako daleč.

Katero postajo pa imaš, ker na forumu so tudi kompletna navodila za nastavitev HeavyWeather in WsWin.

jkocki

max

Potem pa ni problema, ti pripopam link ko ga najdem, pa si sprintaš  :icon_wink:

jkocki