ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

grizli

Podatki za Kočevje

-pretežno oblačno s prosojno oblačnostjo, tudi nekaj sonca
-temperatura 29.3°C
-tlak 10097hPa (pravilni tlak 1007 hPa)
-relativna vlažnost 19%;[vlaga je pa taprava, pri nas je bila zelo nizka
-padavine danes skupno 0 mm
-veter 25.6 km/h; J - 175°; sunki čez 35 km/h

lpP
grizli ma vas rad

Ciklon

Citat od: grizli dne 15. Avgust 2008, 13:46:15
Podatki za Kočevje

-pretežno oblačno s prosojno oblačnostjo, tudi nekaj sonca
-temperatura 29.3°C
-tlak 10097hPa
-relativna vlažnost 19%
-padavine danes skupno 0 mm
-veter 25.6 km/h; J - 175°; sunki čez 35 km/h

lpP

:icon_question: popravi podatke,(vlaga, tlak)
Raj je v naravi :buttrock:

ŠTROMAR

Trenutno oblačno potem ko je nekaj časa celo sijalo sonce. Segrelo se je na 26,4 °C pri 72% vlagi. Soparno za znoret.  

zoki16

Naš konec pa se kljub visoki oblačnosti segreva in segreva...

Prilezli smo že prek 32 °C (Cven, Mekotnjak, Lendava).

Vlaga je 46%, rosišče okrog 20 °C, tlak se je v zadnjih 24. urah znižal iz 1013 na 1003 hPa (in še pada)... piha pa južni veter 10 km/h.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Jovi

Zelo soparno,koprenasta oblačnost,občanso tudi črni oblaki.Vse bolj kaže da bo zvečer padalo..neviht veliko ne pričakujem več.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

walter76

V Portorožu je ves čas oblačno izmenjujeta se tako imenovana prosojna in nekoliko bolj kompaktna oblačnost,bilo je nekaj kapelj..soparno..veter Jugo,ki se krepi...
Sicer se pričakuje večerno dogajanje tam po 17:00 uri..

edit:pravkar se je pokazalo sonce..mislim da bo zdaj ta prosojna oblačnost marsikje "potihnila" sledil bo kratek presledek z nekaj jasnine na to pa fešta !!!!!!!
Ne od-kimajte z glavo bo še kratko in burno.....naš čas prihaja cc 17:00-03:00
Prijatelj vremena !

Elessar

Pri nas 28C, 72% vlaga  :surprised:. trenutno pa nekaj kapelj!
Lp, Tilen

stog

Dokler bo tale visoka oblačnost nad nami ne bo nič.  :icon_arrow:
Proti zahodu se že vidi, da počasi razpada.

Mislim, da neviht v osrednji Sloveniji pred 4. ali 5. uro ne bo.

beowulf

Ah zgleda da se bodo glavne stvari odvijale ponoči..........ne bo nič s slikanja!

max

Griže

Nekaj srednje in visoke koprenaste oblačnosti, skozi katero občasno posije sonce
Prišli smo že na 27,8°C, kar je že veliko, glede na nebo zunaj
Tlak je 1003,3mb in pada, vlaga 59%, rosišče pa vztraja pri 19°C  :shrug:
Čakam.... :icon_rolleyes:

Se pa strinjam z @Gradiščanom, glede pisanja v temo 15.Avgust. Če bo toliko postov in pogovarjanja,
ko se še sploh ni nič začelo dogajati, bo vse skupaj nepregledno.
Koliko sem jaz razumel, je tema namenjena poročanju ob samem dogajanju, ko se bo začelo.

Torej predlagam, da se trenuto dogajanje piše v Trenutno vreme :icon_arrow:

Ledeni

Proti zahodu postaja vse bolj temno, ampak zaenkrat ne zgleda nič nevarnega. Radar kaže, da ima tole korenine v Kvarnerju.

Temperatura zunaj: 29,1°C, vlažnost 68%. Občutek vročine 33°C, rosišče pri 23°C.

Temperatura v stanovanju: 24,5°C, vlažnost 55%. Klima deluje z zmerno močjo. :icon_wink:

paradolf

Pri meni nezanimivo vreme še naprej. Se strinjam, tale oblačnost ubija predfrontalno dogajanje.
Temperatura se giba med 24.5 in 25°C že nekaj ur.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Jaz sem trenutno najbližje dogajanju, pa razen turbo mimohoda oblakov iz smeri jug v smer sever, skoraj nimam kaj poročat.V enih dveh plohah je padlo dosedaj 3,6 litra vode, temperatura pa je prijetnih 22,8 ob 75% vlagi.JZ pihne tja do 22 km/h.
Zaenkrat je smer še preveč jug-sever, da bi se lahko v notranjosti kaj sproduciralo.Bo treba prit bolj v SZ smer in bo prignalo fronto nad nas, da bo zaklopotalo.
Vzhod države bo pa danes najbolj nastradal, to je sedaj več kot jasno. :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

fisher

jakac8

Tukaj bliz Kopra kot sem sedaj se mi zdi, da se že nekako tako ohladilo, da mislim, da kakih neurij s točo itd. že ne more biti. Kakor vidim tam na mojem koncu na dolenjskem bliz 30, bi se znalo kaj dogajat, a nekako se mi tudi zdi, da k sreči tokrat nebo kakih hudih neurij (lovci na nevihte boste mal razočarani:-)), kot so napovedovali, ker se mi zdi, da bo prej temperatura padla, pa še po slikah opažam, da ko se nam približajo oblaki nekako skopnijo ..in bolje je tako, ker tega sranja že preveč bilo letos.Zna pa se zgoditi, da bo kje fajn močno zalilo, ker iz juga gor rine. To je čist tako moje laično mnenje in ne me tožit, če ne bo tako hehe ..
Lp in srečno z vremenom.