ZEVS Forum

Vremenska postaja - Ravna pri Ligu

Začel/a jože, 27. Julij 2007, 18:05:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: joze dne 18. Julij 2008, 17:39:58
Nagaja mi to, da imam postajo in PC povezano preko USB, vendar se mi povezava vsako nekaj
ur prekine. Pomaga samo restart PC-ja. Težava je verjetno v weatherlinku.

Ob tem je potrebno dodati še to, da ima Jože najnovejši Weatherlink verzije 5.8.0 USB.In na tujih vremenskih forumih kar precej mlatijo čez to verzijo, saj ima polno hroščev v programu. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jaka

Sej jaz tut imam 5.8.0 USB, pa zaenkrat še ni blo problemov (z weatherlinkom seveda)...pol se splača še na kakem tujem forumu vprašat, ker majo več izkušenj s temi novimi zadevami :icon_question:

Pihe

Citat od: jaka dne 18. Julij 2008, 18:30:17
Sej jaz tut imam 5.8.0 USB, pa zaenkrat še ni blo problemov (z weatherlinkom seveda)...pol se splača še na kakem tujem forumu vprašat, ker majo več izkušenj s temi novimi zadevami :icon_question:

Mogoče bi bilo dobro, da poskušaš ti malo pomagat Jožetu in skupaj pregledata nastavitve.Jaz imam verzijo 5.7.1, ki kot sem opazil, nekaterih funkcij nima(v odnosu na 5.8.0). Skratka, meni 5.7.1. dela kot urca. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

uti

Sej ni neč bolše če maš WSWIN pa USB adapter...glih tako prekinja..sej men je..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Pihe

Citat od: uti dne 18. Julij 2008, 19:09:48
Sej ni neč bolše če maš WSWIN pa USB adapter...glih tako prekinja..sej men je..

Hočeš rečt, kar prebiram že na veliko na tujih forumih, da ga ni pred serijski COM port? :icon_question:
www.bovec-vreme.si

uti

Točn tak Pihe  :icon_wink: , na COM čita kot urca, tam pa na vsakih par ur, obupno vglavnem..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

jaka

Možno...čeprav men USB zaenkrat deluje brez problemov, ni mi pa čist jasno, kaj bi sploh lahko bilo narobe v nastavitvah, če prekinja povezavo :icon_question: Jože če ti pri kakšnih nastavitvah kej ne štima kar povej, bom pogledal kako imam js...drugače mi pa ni jasno, kje bi lahko bil problem...

Pihe

Skratka, z Jožetom se zajeba***a že odkar je postajo skup zmontiral.Res je , da sem jaz en boh pomagi svetovalec, ampak je res čudno, da mu WL tolk nagaja. :icon_exclaim:
Mogoče bi bilo pa res najbolje, da bi prešaltal na serijski kabel in zadevo na COM port obesil? :icon_question:
www.bovec-vreme.si

polo

Nimam izkušenj z weatherlinkom,a ima poleg USB-ja tudi  RS232?(ali obratno)

@Jože,kolikšno dolžino USB kabla pa uporabljaš?

Capillatus

Citat od: polo dne 18. Julij 2008, 20:35:27

Mogoče bi moral uporabiti USB ojačevalec  :icon_question: :icon_question:

joze

Citat od: polo dne 18. Julij 2008, 20:35:27
Nimam izkušenj z weatherlinkom,a ima poleg USB-ja tudi  RS232?(ali obratno)

Dolžina kabla je 1,5M in nima RS232

Citat od: Pihe dne 18. Julij 2008, 19:51:24
Mogoče bi bilo pa res najbolje, da bi prešaltal na serijski kabel in zadevo na COM port obesil? :icon_question:

Samo na kakšen način, ko pa postaja nima RS232 izhoda?

jaka

Jah pol bi blo treba tut datalogger zaemenjat al kako...sam bolše je da prej nekako ugotoviš, če sploh je problem v USBju in ni kje drugje

polo

Ok.Malo sem pregledal par strani nazaj ampak vseeno vprašam, a ti WSWin skos beleži podatke ali se že tu neha?

A uporabljaš računalnik samo za VP al tudi  za splošno uporabo?

joze

Citat od: polo dne 18. Julij 2008, 21:42:53
Ok.Malo sem pregledal par strani nazaj ampak vseeno vprašam, a ti WSWin skos beleži podatke ali se že tu neha?

A uporabljaš računalnik samo za VP al tudi  za splošno uporabo?

Wswin zajema podatke iz weatherlinka, seveda če weatherlink ne dela tudi wswin ne dobi podatkov.

Računalnik uporabljam samo za VP.

Pihe

Jože.Na uradni Davisovi spletni strani je pod FAQ tudi vprašanje, ki muči tebe:

" I'm using WeatherLink with the USB connection. At times I lose communication with the PC software. "

In odgovor:

"This is caused by electrical noise introduced into the USB port on the PC. Solutions are:
1. Eliminate the source of the noise (paper shredder, fan, etc.).
2. Do not use an AC adapter on your Vantage Pro console.  Most noise is picked up on the AC adapter cable. Eliminating the adapter can prevent the entry point for the noise. The console's three C batteries can last up to one year and you will receive a message on the console when they start to get low. 
3. Attach a ferrite cylinder on the AC adapter cable to help filter out the noise.  These can be purchased at many electronic supply stores.  Digikey's (www.digikey.com) part number 240-2245-ND works well."

Kaj pa, če je tvoj električni adapter vzrok temu!!???!!! :icon_arrow: :icon_question: :icon_eek:
www.bovec-vreme.si