ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Joj, pa to ni res  :icon_lol: Samo še čakam Jevškovo, da pove nekaj o tornadu pri Kamniku.

Iz severne Italije se bližajo nevarne mrcine, hmmm. Za danes imam kar dovolj akcije, tale dan si bom itak zapomnil za vedno.  :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

matic

Ja, v MB se je začelo "kuhati" mislim da nekje po 14:30, prve pošiljke nisem uspel slikati, ko smo bili v centru dogajanja pa niti nisem ven rinil ker je parkrat blizu(cca 50m) vsekala strela. Ohladilo se je in smo mislili da je že konec(ele. izklopljena zato nisem spremljal radarskih slik) vendar je pogled proti Rušam povedal svoje.
Priložnosti za zbiranje pod. o padavinah nimam, niti temp. nisem beležil v času pred in med nevihto, je pa bilo nekaj malega toče vmes na SZ-delu Maribora.

Trenutni podatki pa so

Temp.: 24,4°C
Vlaga : 73%
Tlak   : 1009hPa

še nakaj slikic 2. "porcije"

Pogled iz MB proti rušam - SG (15:50)

2. porcija nad MB v prehodu proti MS (16:05)

Izdihljaji nevihte na poti proti MS (16:44)

Pogled proti Rušam po nevihti

P.S.(Kar se POPTV tiče pa no comment... da bi kdaj omenili forum kjer se dosti napovedi uresniči in so dejansko koristne-napovedi, to pa ne... za bedarije so pa prvi v vrsti :clap:)

lp z MB
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

max

Griže

Po prehodni razjasnitvi pozno popoldan, se je spet pooblačilo. Temperatura je 22,6°C,Tlak 1009 mb,
Vlaga 82%, veter SV - do 5km/h

Ob prehodu burnega dogajanja, je pri nas samo malo močneje deževalo in pustilo 12mm padavin.
Sem pa spremljal, kako se je zaprlo proti Kamniškemu koncu, ZG. Savinjski dolini in naprej proti Koroški.
Sem nekaj poslikal, pa ne bom limal v trenutno vreme.
Bi bilo dobro odpreti temo za ta dan :icon_wink:

Slk22

polo

Uff,dobro je razturilo nekatere kraje po SLO.  :icon_exclaim:

Nad menoj jasno,v okolici je nekaj oblačkov,ki po moje niso nevarni.

T= 24,6°C

indijanc

Sodeč po Lisci se Ljubljani približuje nevihta...Je vedno bolj temno, sopara je neznosna...

zimazakon

Ravno v  času razturancije, sem bil pri starših v Medvodah in lahko rečem, da takega vetra in naliva še nisem videl v teh krajih. :icon_exclaim: Brez pretiravanja je veter sigurno pihal krepko čez 100km/h. Podrlo je kar nekaj odraslih smrek in dreves, ter odkrilvalo strehe, toča pa je bila na srečo drobna in ni naredila škode.

Tukaj v trebnjem, pa je zaenkrat še suho. se pa kar lepo temni iz zahoda :clap:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

robi14

Tudi ta hladna fronta, ki nas bi naj prešla v roku 6 ur (Pihe), ima zelo izrazit sprednji rob in ne zgleda nič kaj nedolžno...

max

Griže

Tmin 18,3°C
Tmax 26°C
-----------

Oblačno
Temp 21,2°C(med nevihto se je spustila do19°C)
Tlak 1010,2 mb
Vlaga 88%
Veter - trenutno 0
Padavine 12mm

Proti zahodu spet rastejo stebri

Se kaj dogaja v tistem koncu :icon_question:
EDIT: v tej smeri je Kamnik

jaka

Js sem vse dogajanje zamudil, ker sm bil na primorskem...pri nas je padlo 15.8 mm dežja, toče ni bilo, je pa bilo zato malo bolj zahodno (Radmirje) veliko huje (veter je podiral drevesa, toča luknjala strehe)

oleg

no ta posnetek prihaja iz zahoda
trenutna temparatura + 19 celzija vlage 80%
brez vetra smer vetra sever
url=http://www.slikomat.com/slika/2887281.htm][/url]
oleg

MINIMAX

Lj-Polje
v pričakovanju nevihte z JZ rahlo dežuje in se bliska (grmi bolj malo)
+20°C
MINIMAX
Lj-Polje

SJTV1

Lj-Vič:
počasi dež ponehuje, vmes je bilo parkrat res močno, komaj videl kakih 20 metrov daleč. Pa precej kanonade, na srečo pa brez trdih delcev ...

Smučar

Strašen naliv!!  :icon_eek:
Toče na srečo le za vzorec, do 1cm velika. Stemnilo se je pa totalno. Grmenja niti ni veliko.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje