ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Citat od: walter76 dne 13. Julij 2008, 17:22:13
http://24ur.com/novice/slovenija/veter-podiral-drevesa-in-odkrival-strehe.html
:icon_eek:
vir 24.ur

lahko povem da se neurje ki se je razbesnelo na Medvodami  ne more niti pribljižno primerjati z neurjem, ki je prizadelo našo občino, zvečer bom več povedal, ko bom sestavil tudi končno poročilo z slikami vred in objavil na forum, prvič v življenju bi lahko rekel da me je bilo zaradi vremena strah in ni luštno ko te naliv s točo in vetrom v sunkih krepko preko 120km/h buta v hrbet ampak kdo mi je pa kriv? :icon_arrow:

evo ena izmed uničujočih poti (oz. del poti, velik del ostaja za gozdom) enega izmed vrtincev :icon_eek:

lp
Član ZEVS :)

Elessar

Citat od: Cumulonimbus dne 13. Julij 2008, 17:31:44
lahko povem da se neurje ki se je razbesnelo na Medvodami  ne more niti pribljižno primerjati z neurjem, ki je prizadelo našo občino, zvečer bom več povedal, ko bom sestavil tudi končno poročilo z slikami vred in objavil na forum, prvič v življenju bi lahko rekel da me je bilo zaradi vremena strah in ni luštno ko te naliv s točo in vetrom v sunkih krepko preko 120km/h buta v hrbet ampak kdo mi je pa kriv? :icon_arrow:

evo ena izmed uničujočih poti (oz. del poti, velik del ostaja za gozdom) enega izmed vrtincev :icon_eek:

lp

Bi lahko govorili o mini tornadu? Ker tu je pa res lepo razvidna pot vrtinca. Ja če bi vse tole šlo brez škode bi bilo prav fajn.  :icon_sad:
Lp, Tilen

H2o

Tudi v Žireh se je razbesnelo neurje, z močnim dežjem in točo. Njena velikost naj bi bila okoli lešnika. (me ni bilo doma). Morala je padati kar gosto, saj je na tleh kar precej sadežev, listja; solata je nekam "cedilasta".  :suspicious:

Danes tako 29.8 mm padavin, max RR 192 mm/h.
Trenutno je pretežno oblačno, T = 22.8°C.

Še utrinki iz Kopra danes:

Pogled na CB ob 12:30 v smeri Trsta, ki je kasneje klestil pri nas in naprej proti SV:

lp

milan

milan

Še ena slika od mene  iz mobilnika
13072008002hy0.jpg][/URL]

Cumulonimbus

Citat

Bi lahko govorili o mini tornadu? Ker tu je pa res lepo razvidna pot vrtinca. Ja če bi vse tole šlo brez škode bi bilo prav fajn.  :icon_sad:

Glede na to, da Kamnik leži v Kotanji med Tuhinjsko dolino na V alpami na S na Z se dvigajo grički do višine 500m. bi rekel da ravno tornado ni, bo pa več lahko mare povedal, ko bo videl ostale slike, ampak glede na to, da je zadnjič na Hrvaškem nad Rijeko nastal tornado prav tako nekje v gričevnatem svetu, bi lahko bilo možno da je nastalo nekaj manjših tornadov, takih kot je bil tisti na onem posnetku iz Švedske, ampak saj pravim nimam pojma za kaj bi lahko šlo, sam mislim da je pač veter pridrvel v našo dolino, in se zaradi naravnih pregrad, razlike v temperaturi ter zračnem tlaku zavrtinčil in povzročil nastanek vrtincev ki so pometali vse pred sabo :icon_question: :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Elessar

Novi oblaki se bližajo iz zahoda se zopet sliši zamolklo gmrenje :suspicious:
Lp, Tilen

florjo

Ste si ogledali nove slike radarjev. Kot kaže še ni konec.
V sosednji Italiji je kar pestro. Stvar se pomika proti nam.

Ob vaših poročilih nastale škode sem obnemel. Upam le,
da je z vsemi na prizatetih območjih vse v redu in da si
čimprej opomorejo od nedavne "hude ure".

blazek

Po Italiji se že pasejo supercelice.

Pri nas je obrnil veter na severno smer. Sedaj se bo verjetno začelo tudi pri nas.

vremenkoo

V Prekmurju po informacijah po radiu-z eno besedo KATASTROFA. Toča, odkrite strehe,...

ynos

V kamniku naj bi bilo poškodovanih tudi nekaj ljudi. Verjetno bodo več povedali v nocojšnjih prispevkih.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...

grizli

Podatki za Kočevje

-pretežno oblačno in vetrovno
-temperatura 24.5°C
-tlak 1009 hPa
-relativna vlažnost 39%
-padavine danes skupno 0 mm;vsake toliko se malo vsuje, vendar ne dosti, da bi vp zaznala se pa pozna na zračni vlagi
-veter 14.0 km/h; J - 173°; sunki vetra nad 30 km/h

lpP
grizli ma vas rad

H2o

Citat od: jarhead dne 13. Julij 2008, 18:28:07
http://24ur.com/novice/slovenija/veter-podiral-drevesa-in-odkrival-strehe.html

druga slika dol... :icon_eek:

No dajmo malo s trezno glavo razmišljat no. :icon_rolleyes: To je navadna photoshop potegancija. In seveda kekci iz pop tv lepijo gor.  :icon_rolleyes: :banghead: