ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

robi14

Citat od: Cumulonimbus dne 03. Junij 2008, 22:38:22
Glede na poročanje kolegov iz vzhoda, ter smerjo višinskih vetrov si obetam še kakega naliva oz kake konkretne nevihte :drool:

lp

Brez skrbi, dobiš in to kmalu, pa tudi malo ne bo!!!

Pri nas pa vse po južnih hribih mimo nas in proti osrednji Sloveniji  :icon_exclaim:

blazek

Ko se je pri ans pričelo najbolj bliskat, sem moral iz v Ljubljano. A vseeno mi je ratalo nekaj strel ujet.

Današnja nevihta, ki je kar nekaj časa vztrajala nad Gorjanci. Nam pa je prinesla le občasno nekaj dežja.

pa eno strelo mi je uspelo ujeti podnevi

pa še par strel iz nevihte, kii je harala po Krškem in okolici

Kasneje pa je proti SV nastajala nova nevihta, ki je kasneje dala tudi nekaj zanimivih bliskov, a jaz že na poti v Ljubljano.

močne padavine

walter76

No tale zadeva bi mogla sedaj malo zavit proti notranjosti in Ljubljani v kakšnem stanju bomo videli..
Morda se "posuši"..a vendar...
Ostali del proti S.
Nekaj morda še nastane na Dolenjskem in okolici.
Prijatelj vremena !

Astra

Tale celica že slabi. Verjetno pa bodo padavine prispele vse tja do Ljubljane in v smeri vzdolž Gorenjske ter Kamniško Savinjskih alp. Do zahodne meje pa se bo vse počasi že posušilo. Lahko noč.

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

robi14

Ir spekter je preslab, vidnega pa ni... drugače pa zgeda/ je zgledalo kr impresivno...

pa še link:
http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=alps&sat=ir

markokorosec.net

Tule dve streli še od včeraj zvečer... slikana nevihta v zadek proti Postojni - "anvil crawler" strele :icon_wink: Pr tadrugi sm potegnu fotoaparat v avto mal prehitro, pač to je vse slikano in roke, brez stojala... ma še dobro je ratalo :icon_biggrin:

Smo pa včer zvečer dobili močan naliv, maxRR kar 280mm/h in 10mm v nekaj minutah na koncu. Danes le manjša nevihta, mogoče pa bo spacalo še kaj ponoči, ker pogoji bodo vsaj še nekaj ur zdržali. Se pa vidi kako se prožijo nevihte na gust fronti/outflowu tistih od vzhoda naprej proti zahodu.

Pa nekateri res preveliko paniko delajo s temi trdimi delci, večinoma gre poleg teh nalivov le za sodro in ne točo, kar je povsem normalno...bodite realni s temi ocenami... bo čas za vzhičenje, ko bodo res neurja in ne teh par močnih ploh :icon_wink:

indijanc

Prvi bliski, sicer oddaljeni pa vendarle tudi v Ljubljani...Sliši se tudi oddaljeno grmenje...

Cumulonimbus

CitatPa nekateri res preveliko paniko delajo s temi trdimi delci, večinoma gre poleg teh nalivov le za sodro in ne točo, kar je povsem normalno...bodite realni s temi ocenami... bo čas za vzhičenje, ko bodo res neurja in ne teh par močnih ploh

Mare upam da ne leti to name, ker res nisem nagnjen k pretiravanju, veš da sem med bol objektivnimi člani tu gori kar se tiče vremena in povem tako kot je ne napihujem pa stvari tako kot nekateri... verjemi pa da mi čisto drugače jemljemo neko močno nevihto, katera se tebi lahko zdi popolnoma normalna, glede na to da hodiš po svetu opazovat tornade in se tele naše "nevihtice lahko samo skrijejo in že tukaj je razlika med nami in tabo :icon_arrow: Res škoda da nisem slikal toče, ker se že na strešnih oknih sliši ali gre za sodro ali točo, ker se  je slišalo kot bi nekdo kamenje metal v okna, pri sodri pa se sliši nekoliko drugače :icon_arrow:

sorry za offtopic :icon_redface:

lp
Član ZEVS :)

ales77

Citat od: skywarn.si dne 03. Junij 2008, 22:52:27
Tule dve streli še od včeraj zvečer... slikana nevihta v zadek proti Postojni - "anvil crawler" strele :icon_wink: Pr tadrugi sm potegnu fotoaparat v avto mal prehitro, pač to je vse slikano in roke, brez stojala... ma še dobro je ratalo :icon_biggrin:

Smo pa včer zvečer dobili močan naliv, maxRR kar 280mm/h in 10mm v nekaj minutah na koncu. Danes le manjša nevihta, mogoče pa bo spacalo še kaj ponoči, ker pogoji bodo vsaj še nekaj ur zdržali. Se pa vidi kako se prožijo nevihte na gust fronti/outflowu tistih od vzhoda naprej proti zahodu.

Pa nekateri res preveliko paniko delajo s temi trdimi delci, večinoma gre poleg teh nalivov le za sodro in ne točo, kar je povsem normalno...bodite realni s temi ocenami... bo čas za vzhičenje, ko bodo res neurja in ne teh par močnih ploh :icon_wink:

ZDAJ PA RES VEC NE VEM KAKO TI USPE NAREIT TAKE SLIKE !! :icon_question: SVAKA CAST MAS PA NOS ZA STRELE IN OSTALE STVARI :clap:

markokorosec.net

Citat od: Cumulonimbus dne 03. Junij 2008, 23:00:06
Mare upam da ne leti to name, ker res nisem nagnjen k pretiravanju, veš da sem med bol objektivnimi člani tu gori kar se tiče vremena in povem tako kot je ne napihujem pa stvari tako kot nekateri... verjemi pa da mi čisto drugače jemljemo neko močno nevihto, katera se tebi lahko zdi popolnoma normalna, glede na to da hodiš po svetu opazovat tornade in se tele naše "nevihtice lahko samo skrijejo in že tukaj je razlika med nami in tabo :icon_arrow: Res škoda da nisem slikal toče, ker se že na strešnih oknih sliši ali gre za sodro ali točo, ker se  je slišalo kot bi nekdo kamenje metal v okna, pri sodri pa se sliši nekoliko drugače :icon_arrow:

sorry za offtopic :icon_redface:

lp

Če se že greš o objektivnem javljanju, povej dimenzije toče, priloži slike itd, bo lažje popredalčkat pojav. Nism pa imel nobenega direktno v mislih, le opazi se to skozi poplavo postov. Še enkrat; te nevihte so normalne. Spremljajo jih močni nalivi in lokalno sodra/manjša toča, ker so taki pogoji. Nevem kaj ima tule veze informacija, kdo kaj kje glede, opazuje itd. Obstajajo opisi kaj je to manjša nevihta, kaj to močna, kaj so to nalivi, multicelice, supercelice, itd. To je objektivno. Če bi blo tole res tako "grozno" kot kao izgleda, bi imel ARSO poplavo opozoril, pa jih ni. Zakaj že?

Zaradi mene se lahko vse te celice poimenuje tud supercelice al karkoli, ne bom nič slabše spal. Le dobronameren nasvet je bil.

@ales77, hvala... ej samo stojalo moraš pozabit doma, pa je :icon_haha:

Aja btw...glede na šibko južno smer vetra v spodnji plasti bi znale nevihte v okolici LJ in mal severno še kaj zalit v nasledjih urah... :icon_wink: Pa še močne celice je precej hitro razneslo v Kvarnerju.

ŽUPMART

Prve kaplje, zaenkrat oddaljeno grmenje. V naslednje pol ure morda lahko malo S od Lj celo preseneti toča oz. sodra. :icon_smile:

zigarrdo

Močno grmenje in bliskanje v smeri proti Severu in Vzhodu, res me zanima ali bomo tokrat deležni nevihte; Temp. +19.0°C, 80% vlaga , piha severni veter 20 km/h  :icon_question: :wise:
Everywhere you go you always take the weather with you

Cumulonimbus

Citat od: skywarn.si dne 03. Junij 2008, 23:23:29
Če se že greš o objektivnem javljanju, povej dimenzije toče, priloži slike itd, bo lažje popredalčkat pojav. Nism pa imel nobenega direktno v mislih, le opazi se to skozi poplavo postov. Še enkrat; te nevihte so normalne. Spremljajo jih močni nalivi in lokalno sodra/manjša toča, ker so taki pogoji. Nevem kaj ima tule veze informacija, kdo kaj kje glede, opazuje itd. Obstajajo opisi kaj je to manjša nevihta, kaj to močna, kaj so to nalivi, multicelice, supercelice, itd. To je objektivno. Če bi blo tole res tako "grozno" kot kao izgleda, bi imel ARSO poplavo opozoril, pa jih ni. Zakaj že?

Zaradi mene se lahko vse te celice poimenuje tud supercelice al karkoli, ne bom nič slabše spal. Le dobronameren nasvet je bil.

@ales77, hvala... ej samo stojalo moraš pozabit doma, pa je :icon_haha:

Aja btw...glede na šibko južno smer vetra v spodnji plasti bi znale nevihte v okolici LJ in mal severno še kaj zalit v nasledjih urah... :icon_wink: Pa še močne celice je precej hitro razneslo v Kvarnerju.

Mare povedal sem da je bila toča dimenzij graha, v tem postu si pa še sam omenil točo manjše velikosti, tak da sem vse objektivno opisal, povedal sem da je bil spremljevalec nevihte močan veter in pa močan dež, vsekakor pa nisem hotel zagnati kake panike s tem postom, in oprosti meni 15cm vode na cestišču ni normalna nevihta, poleg tega pa je še klanc navzdol tak da lahk mirne duše s čisto vestjo rečem da je šlo za močno nevihto katero je spremljala toča v velikosti graha, vsekakor pa se ne more primerjati ta nevihta s tisto pravo poletno :icon_wink: :icon_arrow:

trenutno zopet močneje dežuje, tridh dodatkov nobenih, jih niti ne pričakujem več :icon_wink:

p.s. tole mi je uspelo poslikat, to je moj prvi poizkus lova na strele a žal ni bil zelo uspešen :icon_sad:

lp
Član ZEVS :)

Ciklon

Tule še vedno dežuje, občasno tudi zagrmi.
V zadnjih dveh urah je padlo 21mm dežja. Tako da je tudi to današnja količina oz. včerajšnja. (saj je že polnoč odbila)
Raj je v naravi :buttrock:

ŠTROMAR

Pred minuto ali dvema se je pričel močan naliv z NE vetrom do 25,6 km/h. Sliši se oddaljeno grmenje. Končno pošten dež po dolgem času tudi v našem koncu.