ZEVS Forum

SREČANJE UO IN NO ZEVS V GRADIŠČU

Začel/a gradiščan, 08. Maj 2008, 22:07:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: max dne 23. Maj 2008, 09:00:48
Če bo Ciril vsak dan posredoval podatke o padavinah, ti pa ne, bo npr. na koncu meseca imela MS več padavin(objavljenih) kot Bovec :clap:

Oh, kak forest gump sem! :icon_redface: :icon_redface:
Šele sedaj sem bolj zbrano prebral njegov post. :icon_redface: Ah, kaj, ko me pa druge reči tolko razkurijo. :icon_arrow: :shrug:
Max.Thx!
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Citat od: gradiščan dne 23. Maj 2008, 07:41:44
Ko sem se prvič pokukal na forum (še stari stari) sem kaj hitro ugotovil, da je to skupnost ljudi, ki jih zanima enako kot mene - VREME v mojem kraju in okolici. Kot čisti laik v internetu, vremenskih postajah in še marsičem sem se vedno rad družil z njimi. Počasi sem s pomočjo članov ZEVS kupil postajco, se udeležil prvega srečanja in se tudi včlanil v ZEVS. Ob tem nisem razmišljal, kaj lahko ONI - ZEVS meni dajo. Tako sem spoznal veliko članov ZEVS, ki so mi nesebično pomagali in pri tem zanimivo  :icon_question: NIČ niso zahtevali od mene. Tukaj lahko delim svoja čustva (kot mnogi drugi) ob vremenskem dogajanju in moram priznat, da sem bil od zadnjih dogodkih napada v smer sesutja ZEVS-a tudi čustveno prizadet. Ni mi bilo vseeno, da bi izgubil veliko dobrih prijateljev in znancev. In še bi lahko pisal, kaj mi ZEVS pomeni, vendar ne bom. Rekel bom samo, da se človek ne sme spraševat, kaj bo od tega dobil, ampak kaj bo temu dal. In zase vem, da malček že dajem, malček že vračam, kar sem od ZEVS-a dobil. In še bom dajal, brez vprašanj, kaj bom dobil.

HVALA VAM SPOŠTOVANI ČLANI VREMENSKEGA DRUŠTVA ZEVS.

X
Tudi sam nisem razmišljal kaj bi mi društvo lahko dalo. Ponosen sem da sem član vremenskih navdušencev in bom ostal tudi naprej...  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

TgT

Jebač, provokator, kritikaster (kje je že moj slovar?), blefer, pametnjakovič          :icon_eek:
Vse to sem baje jaz in potem pade opozorilo glede ban-a nečlanu(that would be me again i guess) zaradi provokacij.  :praise:  :clap:

Glede opisa, nisem čefur s priimkom na :icon_biggrin:

max

Citat od: TgT dne 23. Maj 2008, 13:51:38
Glede opisa, nisem čefur s priimkom na :icon_biggrin:

Nobeden te ni tako naslovil in zmerjal :icon_eek:, to omenjaš sam.
Upam da se motim, da uživaš in se pritajeno nasmihaš ob pisanju v tej temi, ki ni namenjena temu.

Sigurno si se oglasil zato ker si videl, da tvoje VP ni zraven na spisku s padavinami :icon_rolleyes:. Jaz bi na tvojem mestu vprašal, pa bi dobil odg. kar si sedaj že tudi zvedel. Predlagana rešitev ni slaba, vendar bi jo bilo treba doterati.....Kdo??
Potem bi pojavil problem, ker vsi spet nimajo postaj na netu in bi nekdo izvisel. Tako smo ostali na obveščanju po ZS.

Tisto kar si pa napisal, da nimaš nič od ZEVS-a......je pa zelo nizka. Čeprav si nečlan, imaš postajo na pregledu :icon_arrow:
Če bi BIL član, bi lahko imel še več... osebno bi se spoznali ne virtualno, to pa je npr. zame največ, drugih stvari ne pričakujem, saj se vendar ljubiteljsko in prostovoljno ukvarjam s tem in verjamem da tako mislijo tudi drugi :icon_wink:

Tako da te vabim na prvo srečanje ki bo, boš videl da smo čisto drugačni v "civilu" :icon_biggrin: in tudi komunikacija poteka drugače :icon_wink:

LP Max

TgT

Citat od: max
Nobeden te ni tako naslovil in zmerjal :icon_eek:, to omenjaš sam.
Upam da se motim, da uživaš in se pritajeno nasmihaš ob pisanju v tej temi, ki ni namenjena temu.
Tipične lastnosti "čefurja". Doskrat imel srečanje z njimi ter par tednov nazaj sem v Trzinu igral nogomet proti njim.

Ne uživam, ni mi jasno kako so lahko nekateri tako čudni...

Sigurno si se oglasil zato ker si videl, da tvoje VP ni zraven na spisku s padavinami :icon_rolleyes:. Jaz bi na tvojem mestu vprašal, pa bi dobil odg. kar si sedaj že tudi zvedel. Predlagana rešitev ni slaba, vendar bi jo bilo treba doterati.....Kdo??
Potem bi pojavil problem, ker vsi spet nimajo postaj na netu in bi nekdo izvisel. Tako smo ostali na obveščanju po ZS.
Glede padavin sem vprašal zato, ker je bila postaja na seznamu,čeprav nisem niti 1x omenil padavin na ZS, potem pa ne več. Prva misel je bila "Ja kaj je spet to, JA/NE? Spet neki na pol..." Kot se je zadeva začela nisem niti pomislil, da bo mojo postaja vključena.. Vse to se je samo zakuhalo.

Tisto kar si pa napisal, da nimaš nič od ZEVS-a......je pa zelo nizka. Čeprav si nečlan, imaš postajo na pregledu :icon_arrow:
Če bi BIL član, bi lahko imel še več... osebno bi se spoznali ne virtualno, to pa je npr. zame največ, drugih stvari ne pričakujem, saj se vendar ljubiteljsko in prostovoljno ukvarjam s tem in verjamem da tako mislijo tudi drugi :icon_wink:
Ko je pregled nastal še ni bilo društva in vključene so bile vse postaje. Od rojstva ZEVSA so se začele poti  odmikati in se še vedno bolj odmikajo kot zgleda

Tako da te vabim na prvo srečanje ki bo, boš videl da smo čisto drugačni v "civilu" :icon_biggrin: in tudi komunikacija poteka drugače :icon_wink:
Vem da je v civilu drugače, ampak a misliš da imam željo spoznat folk ki te prek neta napada in obsoja kot največjega idiota? S takim folkom se pač ne mislim srečat kaj šele pogovarjat.

Vremenko

Zgleda da se bo tole nadeljevalo v nedogled....
Zato predlagam da se tema prestavi v temo smetišče ali kaj podobnega...

1.citiram "Tipične lastnosti "čefurja".
2.citiram "Jebač, provokator, kritikaster (kje je že moj slovar?), blefer, pametnjakovič         
Vse to sem baje jaz in potem pade opozorilo glede ban-a nečlanu(that would be me again i guess) zaradi provokacij.
Glede opisa, nisem čefur s priimkom na ić."
in še....

Res lep besedni zakalad imaš :icon_question:

Mislim da bi se TGT-ju lepo prilegel krajši oddih v BANovcih :icon_wink:

max

@TgT, minili so časi, ko si bil še mali in so drugi delali namesto tebe :surprised:
Kot je napisal  pred časom @URŠA - Enostavno je postajo kupiti in jo priklopiti na net, samo potem se je pa treba še druge stvari zraven potrudit.
JA, ima čisto prav :icon_wink:

Prvič si bil na seznamu, ker je @Paradolf pač imel malo več časa in je še pobrskal po drugih VP.

Glede srečanj pa........OK, tvoja izbira :icon_rolleyes:
Bil si povabljen k sodelovanju od večih:icon_arrow:
Poti ZEVS-a se sploh ne odmikajo, ampak vidim, da bi vsi nekaj IMELI od njega in nič naredili. Tukaj se pa odmikate sami.

Sam ne potem govorit da smo mi sami sebi zadostni, ker se iz vsega tega kar si do sedaj pisal vidi, da se to dogaja tebi.  :shrug:

Ne mislim se več ubadati s tem, ker je škoda časa. Out :icon_kava:

TgT

Cvetka za cvetko, vse en velik LOL  :icon_lol:

Aha, še Vremensko se je prebudil.
Počasi bo avtocesta do Banovcev in boš lahko šel na oddih.

Sedaj pa poglejte kam smo prišli in to samo zaradi tega, ker niste hoteli razumet in začeli z žaltivami.

Dokler boste pljuval bo štala šla naprej.

paradolf

Res je. Nekako je bilo dogovorjeno da se bo podatke sporočalo po ZS.
Prvi dan sem dobil kakih 10 ZS s količinami. Ker sem imel čas in pa seveda veliko volje da bi objavil lahko čimveč podatkov skupaj sem "prečekiral" vse postaje na pregledu. Prav tako sem prečesal še temo "trenutno vreme". To sem počel vsak dan mojega dežurstva ker mi je bilo to v veselje. Mislim da je tako čez celo dežurstvo počel tudi blazek.
Cumulonimbus žal ni imel toliko časa zaradi šole in je objavil le tiste podatke ki so bili posredovani na ZS tako kot smo bili domenjeni. Seveda bi si vsi želeli da bi bili vsi podatki objavljeni skupaj, a za to je potrebno vložiti tudi nekaj truda, volje in pa časa. Slednjega pa včasih žal primanjkuje.
Bilo bi super če bi stvar laufala avtomatsko. Zraven pa se recimo lahko potem še ročno doda podatke od tistih (taki kot sem jaz) ki nimamo postaje in le dežemere zaenkrat.

Se strinjam da je komuniciranje takole po netu precej drugačno kot pa v živo iz oči in oči. Včasih se katera stvar narobe razume in takoj je lahko tukaj kratek stik.
Tgt vseeno te vabim na prvo srečanje ki bo upajmo kmalu. Mislim da ne bo težko vsakemu narediti korak k zgladitvi tega nepotrebnega spora  :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vreme

TGT moram ti reči, da imaš še kako prav. O takšnem avtomatskem zajemanju podatkov govorimo kar že nekaj časa a se še ni našel junak, da bi to naredil. Vem,da sva se pred kakšnim letom s Piskecom pogovarjala o tem in kolikor se spomnim je dejal, da  bi bilo to zelo zakomplicirano programiranje pa še vprašanje je če bi uspeli to narediti tako kot treba. Ne pozabi ,da smo vsi amaterji ki preprosto svoj prosti čas namenjamo  tudi vremenu. Nekateri smo celo prostovoljno včlanjeni v Zevs-a in s tem tudi kažemo svojo pripadnost skupnosti vremenskih navdušencev, več kot nas bo bolj se bomo razvijali in ni hudič, da se slej ko prej ne bo našli ljudje, ki bodo zapolnili praznino, ki jo sedaj nimamo zapolnjeno. Do takrat pa vsaka čas vsem fantom, ki svoj prosti čas posvečajo v takšni ali drugačni obliki ročnega dodajanja in zbiranja podatkov za net!

jaka

Citat od: polo dne 22. Maj 2008, 00:56:57
Tgt,poročilo je napisano ampak na forumu ga vidimo samo člani ZEVS-a!
Če se bo @piskec  strinjal ga bom jast  oz. ga bo on objavil tudi za vas nečlane ZEVS-a.

js sm član ZEVS-a pa ne vidim nobenga poročila? :shrug:

polo

Citat od: jaka dne 27. Maj 2008, 18:29:44
js sm član ZEVS-a pa ne vidim nobenga poročila? :shrug:

Sporoči,če sedaj vidiš kaj več...

jaka

gradiščan

OBČINSKO GLASILO OBČINE HRPELJE-KOZINA - MAJ 2008:

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si