ZEVS Forum

Zevs Galerija

Začel/a Vreme, 04. Maj 2008, 19:59:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vreme

Od danes naprej imamo na razpolago ZEVS galerijo. Namenjena je članom foruma za objavo vremenskih fotografij. V bistvu bomo s tem zbirali fotografije na enem mestu in ne bodo več "ležale" na raznih strežnikih.

Opozoriti pa vas moram na nekaj zadev:
- V galeriji objavljajte izključno vremenske fotografije oz. fotografije ki so povezane z vremenom.
- Za objavo fotografij se je potrebno v galerijo registrirati. Registrirajte se z istim uporabniškim imenom, kot ga imate na forumu.
- Registracija bo dovoljena izključno članom foruma in zahteva odobritev administratorja, zato prosim za strpnost saj lahko odobritev registracije traja nekaj časa (odvisno pač od moje zasedenosti). Zato je najbolje,da se registrirate že prej in ne čakate na morebitno objavljanje fotografij.
- Prosim vas tudi,da tukaj v tej temi objavljate morebitne predloge in probleme z galerijo, ki se lahko pojavijo. Vedeti morate, da z galerijo še nisem imel opravka zato so možni predporodni krči!

V galerijo lahko vstopate tudi preko jezička v zgornjem delu foruma ali na naslovu: http://zevs.si/galerija/

Vreme

:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

Pomotoma zbrisal vse uporabnike, tudi sebe  :icon_redface:, zato vas prosim, da vi ki ste se že registrirali,da to še enkrat storite.

Se bom potrudil, da se drugič to ne bo več zgodilo  :icon_biggrin:

gradiščan

Citat od: Vreme dne 05. Maj 2008, 14:59:38
:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

Pomotoma zbrisal vse uporabnike, tudi sebe  :icon_redface:, zato vas prosim, da vi ki ste se že registrirali,da to še enkrat storite.

Se bom potrudil, da se drugič to ne bo več zgodilo  :icon_biggrin:

:icon_haha: :icon_lol: :beerchug:

Astra

Se zgodi. Tudi sebe bi prijavil.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

max

:icon_question:Jaz bi dal kakšno sliko gor, pa kaj ko nimam pojma kako :icon_exclaim: :shrug:

Ni nobenih navodil :icon_confused:

Vreme

Navodil žal res ni. je pa zelo enostavno ko veš zakaj se gre :icon_biggrin:

-najprej je potrebno ustvari/naroči svoj album, tukaj mislim, da nebi smelo biti problemov
-v tako ustvarjen album prenesemo slike z dodajanjem slik. Slike lahko prenesemo iz svojega računalnika ali iz  URI/URL, kjer tudi določimo v kateri album bomo dodali slike.

Upam, da je jasno, če ni pa kar vprašajte  :icon_biggrin:

max

Citat od: Vreme dne 19. Maj 2008, 19:22:31
Navodil žal res ni. je pa zelo enostavno ko veš zakaj se gre :icon_biggrin:

-najprej je potrebno ustvari/naroči svoj album, tukaj mislim, da nebi smelo biti problemov
-v tako ustvarjen album prenesemo slike z dodajanjem slik. Slike lahko prenesemo iz svojega računalnika ali iz  URI/URL, kjer tudi določimo v kateri album bomo dodali slike.

Upam, da je jasno, če ni pa kar vprašajte  :icon_biggrin:

Probal vse, pa ne vem al sem jaz tak kreten, al kaj :icon_exclaim: :icon_confused: :icon_question:

Nimam pojma o pojmu :icon_exclaim:

MaRkUš

Kako pa bo potem z vremenskim reporterjem?
:icon_question:

Vreme

Citat od: MaRkUš dne 14. Junij 2008, 11:48:31
Kako pa bo potem z vremenskim reporterjem?
:icon_question:

Kako to misliš? Gelerija je namenjena samo shranjevanju slik in so kot takšne primerne za objavo drugod!

kekec46

a galerija je sedaj pod kakšnih drugim naslovom, kar je nov strežnik ? al je sploh ni več ?

Lp

Vreme

Citat od: kekec46 dne 15. Oktober 2008, 15:32:18
a galerija je sedaj pod kakšnih drugim naslovom, kar je nov strežnik ? al je sploh ni več ?

Lp

Zaenkrat je ni!

fredek

Da ne odpiram nove teme.

Od danes (upam) ima galerija popolno funkcionalnost. Teme oz. podgalerije so kreirane, nalaganje slik je omogočeno registriranim na portalu. Prosim vsem ki bodo objavili slike, da ali v imenu ali opombi vnesejo svoje ime ali nick.

V temo vremenski pojavi bi prosil, da poleg slike dodate še kak majhen opisom za kakšen pojav gre. Ostale pa so namenjene tematiki v naslovu.

Povem še to, da je portal še kar dobro obiskan in to ne samo s prisotnimi na forumu, se pravi, da imajo slike večjo publiko.

ablak

V kolikor si boš z mojim nasvetom kaj pomagal, bom vesel, drugače pa malo experimentiranja ne škodi.

1.   Na portalu se najprej prijavi
2.   Pojdi pod moje slike
3.   Pomakneš okno do konca navzdol (do podokna uporabniško nalaganje )
4.   Na levi piše Galerija, desno od nje v izbirnem okenčku ( select galery) izberi v katero temo bi rad dal fotko
5.   Na levi piše Filename, desno v tem izbirnem okenčku preko tipke ( Brskaj ) poišči in naloži fotko iz PC-ja (velikost pusti izvirno)
6.   Na levi ti piše Naslov, desno v tem izbirnem okenčku napišeš željen naslov fotke ( zdraven lahko dodaš tudi avtorja, še bolje pa da avtorja fotke napišeš (beri dalje.....)
7.   Na levi ti piše Opis. V to polje lahko opišeš vse o fotografiji ali pa samo napišeš npr. foto Maverick, in to je to.
8.   Seveda ne pozabi vsega shraniti ( klik na mapico v zgornjem delu tega podokna )

V kolikor želiš še kaj naknadno popravljati ali spreminjati pojdi naslednjič  ( prijavljen )zopet pod moje slike ( zgornje podokno ), klikni na ime slike ali še enostavneje na tipko EDIT skrajno desno pri fotki katero hočeš popraviti; odpre se ti podokno (Uredi sliko) kjer  lahko popraviš kar želiš, ter levo zgoraj klikneš na ikono mape za shrani.

Lep dan

fredek

A, kje sem. Kidam sneg.  :banghead:

Ablak je vse lepo opisal, drugače pa napenjanje možgančkov še nikomur ni škodilo. Še nisem srečal nobenega, ki bi mu zaradi tega počila glava.

Ime avtorja gre ali v ime slike ali pa v opombe in mislim, da je ime okvirčka dovolj zgovorno, kaj pride tam notri. Opombe oziroma opis.

maestro

Zakaj pa še ni odpte teme za nalaganje slik za mesec februar? Sem po pomoti zej naložu pod januar, pa tud noče zbrisat... :shrug:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si