ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

d3vo

Bi kdo upal napovedat za moj kraj?  :icon_smile:

zigarrdo

Citat od: d3vo dne 03. Marec 2008, 10:39:20
Bi kdo upal napovedat za moj kraj?  :icon_smile:

upal ali ne upal, vse je to bolj na pamet...ampak glede na tvojo lego bi rekeu okoli 40 cm morda tudi več :icon_biggrin:
Everywhere you go you always take the weather with you

snowflake

name ste pa pozabili :icon_sad:, sicer zdej vem da bo sneg ker ga tudi avstrijci napovedujejo največ za karavanke, pišejo pol metra, karnijske alpe pa okrog 30, pa ga bo toliko?da ne bomo vsi spet razočarani...
Snow4All!

paradolf

Meteorisk obljublja 40 centi za Koroško, tako da se pripravi na cifro med 20-40 centi.

Vseeno pa moram pripomnit da je to že v bistvu izreden dogodek, za to pa se more marsikaj poklopit. Če bo padlo polovico manj od napovedanega ne smemo biti presenečeni.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

lwzr

kakšno bo vreme na goriškem?
ali je možno da tudi tukaj dež preide v sneg?
al obstajajo možnosti za nevihte?

bismarck

padavinsko...malo verjetno...precej verjetno :drool: :drool:
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

max

Italijani so napovedali možnost sneženja tudi v Trstu, tako da "lahko" pobeli tudi na goriškem. Samo bo šlo pa potem veliko zgodnjega sadja rakom žvižgat, če bo stisnilo čez noč in zjutraj. :icon_rolleyes:

zigarrdo

Morda gdo ve ali se bodo padavine čez dan kaj okrepile, trenutno so padavine marsikje le rahle?
je pa ARSO v slikovni napovedi napovdl dež/sneg tudi za soboto :icon_eek:

Neurje

naj mi nekdo razlozi tole padavinsko obmocje ki je prikazano za 19.3 2008
MISLIM DA GRE ZA GENOVSKI CIKLON Z OBILNIMI PADAVINAMI
ampak nisem najbolj siguren zato prosim vas ce kdo isto vidi ni pa se temperaturne karte za takrat

paradolf

Citat od: neurje dne 05. Marec 2008, 12:27:13
naj mi nekdo razlozi tole padavinsko obmocje ki je prikazano za 19.3 2008
MISLIM DA GRE ZA GENOVSKI CIKLON Z OBILNIMI PADAVINAMI
ampak nisem najbolj siguren zato prosim vas ce kdo isto vidi ni pa se temperaturne karte za takrat

Na kateri karti? Gfs :icon_question:
Če sti tega mislil potem to ni klasični genovski ciklon. Kot lahko vidiš se stvar dogaja že prej. Nad atlantikom se odcepi višinsko jedro s prizemnim ciklonom ki ga zanese v zahodno Sredozemlje in nato potuje naprej proti vzhodu. Istočasno pa tudi preko srednje Evrope valovi hladna fronta. Nekaj hladnega zraka pljuskne čez alpe in s tem ohranja tisti ciklon ki je že v Sredozemlju od prej pri življenju. Količina padavin je kar lepa ja  :icon_smile:

Temp. na 850hpa
V tem primeru bi šlo najverjetneje za mejno situacijo  :icon_smile:

Davis Vantage PRO2

Neurje

Citat od: paradolf dne 05. Marec 2008, 12:29:27
Na kateri karti? Gfs :icon_question:
Če sti tega mislil potem to ni klasični genovski ciklon. Kot lahko vidiš se stvar dogaja že prej. Nad atlantikom se odcepi višinsko jedro s prizemnim ciklonom ki ga zanese v zahodno Sredozemlje in nato potuje naprej proti vzhodu. Istočasno pa tudi preko srednje Evrope valovi hladna fronta. Nekaj hladnega zraka pljuskne čez alpe in s tem ohranja tisti ciklon ki je že v Sredozemlju od prej pri življenju. Količina padavin je kar lepa ja  :icon_smile:

gfs-ja tocno tega

kolicina padavin je res enkratna skoda samo ker ni se temperaturne karte zunaj da vidimo kje smo

drugace pa lepo kaze

sem videl ja da se vse skupaj dogaja ze par dni prej  bomo videli kako se bo odvijalo

zigarrdo

Kaj pa padavine predusem v petek in soboto?? res da bodo bolj rahle večinoma v snegu, vendar se je pa zemlja malo ohladila...morda pa, sploh ponoči lahko kaj pričakujemo?

polo

Premaknjeno

Citat od: sonček dne 05. Marec 2008, 16:51:30
Lep pozdrav!
Spet jaz! ;)
Povprašal bi avs kakšno bo kaj vreme ta vikend (predvsem sobota) na Avstrijskem Koroškem. Zanima me predvsem za smučišči Katchberg in Turacher Hohe?

Slk22

V ponedeljek grem v Nürnberg za tri dni pa me zanima ali bom imel kaj težav na poti, glede na to, da naj bi bila neurja?

paradolf

Pričakuješ lahko močne vetrove. Če greš z osebnim avtom ne bo panike na cesti, drugače pa bo lahko kar nevarno. :icon_arrow:
Veselica se bo začela nekako v ponedeljek popoldan. Najmočnejši veter pa se pričakuje zaenkrat v torek in sredo, čeprav bo dosti vetra tudi še v četrtek a bo glavno že mimo.
Ne pozabi na fotoaparat :icon_wink:
Davis Vantage PRO2