ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 04. 2019 - 30. 04. 2019)

Začel/a komar, 01. April 2019, 06:14:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Serpentinšek

Zelo spremenljivo vreme danes, celo na vzhodu je bilo nekaj ploh (neviht?).

V Domžalah nekaj dežja dopoldne in ena ploha popoldne, nevihta pa se je razvila skoraj direkt nad Kamnikom in Stahovico.  :icon_lol:  Se je že začelo.

Gornji Grad je popoldne dobil solidno ploho in slabih 5 mm, bližnja Bočna pa mimohod in samo 1,2 mm.
Domžale: merim jutri ob 8h.   :icon_wink: Kakšna 2 mm je.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

računalnik

Smučar

Trenutno smo poleg Dolenjske in Obale med najtoplejšimi v SLO, pri 17,5°. Na satelitu se prav vidi luknjo v oblakih nad Barjem, skupaj z odbitim sevanjem od oblakov severno od nas je obsevanje na vodoravni površini preseglo 1000W/m2, UV index pa dosegel kar 8.  :icon_eek:

Tržičan

Pretežno oblačno, piha zmeren veter, T = 11,9°C.

Tmin = 7,6°C
Tmax = 12,2°C

Padavine zadnje 2 dni: 1,5mm

Do sedaj smo dobili precej malo padavin, sem mislil, da jih bo več. Verjetno bo danes ponoči in jutri drugače, vsaj tako kaže Aladin.

Lp, Nejc

lesce

krispy123

Danes pa je bil prvi dan letos ko je bilo že malo soparno zunaj, sploh proti večeru, ko smo dobili kratkotrajno močno ploho in 2,4 mm. Čez dan smo šli do 16,5°C, sedaj pa imamo še 13°C  ob 91% vlagi in rosišču okoli 12°C. Zanimivo.

Smučar

Tmin = 6,6
Tmax = 18,2
Danes ni padlo nič dežja. Bilo je vetrovno, imeli pa smo precej sonca sredi dneva, kot sem že omenil smo presegli 1000W/m2 na vodoravni povšini zaradi odbite sončne svetlobe z oblakov naokoli. Sicer trenutno na kristalno jasen dan dosegamo nekako 800W/m2.

roky

Danes je bilo delno jasno vreme. Zjutraj okoli pol 6 smo imeli manjšo ploho, nato ploh ni bilo. Čez dan je pihal jugozahodnik :icon_rolleyes:.

Tmin 6.0°C  ob    0:21
Tmax 18.2°C   ob   15:05
Trenutna temperatura 13,1°C
Vlaga 71%
Rosišče 7.8°C
Tlak 1001 hpa
Pihal je veter v sunkih 35.4 km/hr   ob  15:56
Dež danes 0,6 mm, jutranja manjša ploha

Bomo vidli koliko dežja bo padlo jutri :icon_razz:.

:wavey:

gregach

Pri nas je danes bilo spremenljivo oblačno vreme, večinoma je bilo je delno do zmerno oblačno, popolde pa občasno tudi pretežno oblačno. Takrat so se tudi pojavljale manjše plohe, ki so nas povečini obšle. Pri nas je le občasno padla kakšna kaplja dežja. Pihal je v sunkih okrepljen veter južnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno oblačno
T=13 °C
Tmin=6,6 °C ob 6:25
Tmax=16,4 °C ob 15:00
Vlaga=59 %
Veter (povprečje 10 min)=4,6 km/h, smer=V-JV
Max zabeleženi sunek danes=38,5 km/h ob 12:42
Danes brez merljivih padavin
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

grajbos

Citat od: krispy123 dne 04. April 2019, 20:05:23
Danes pa je bil prvi dan letos ko je bilo že malo soparno zunaj, sploh proti večeru, ko smo dobili kratkotrajno močno ploho in 2,4 mm. Čez dan smo šli do 16,5°C, sedaj pa imamo še 13°C  ob 91% vlagi in rosišču okoli 12°C. Zanimivo.

Sem bil danes na Madžarskem in je bilo v Budimpešti kar 23°C. Na nekaterih travnikih ob avtocesti sem pa videl že prve letošnje bale pokošene trave oz. sena. Ne vem, če sem že kdaj tako hitro videl kaj takega...  :shrug:

boro

Oblačno

Temp.=  10,1°C
Tmin. =  9,8°C
Tmax.= 14,8°C
Vlaga = 78%
Zračni tlak: 998,8hpa
Najmočnejši sunek vetra: 38,4km/h
Padavine danes: 0,6mm

paradolf

Oblačno in vetrovno. Malo kaplja tu in tam.
+12.1°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

goldhorn

gradiščan

Tmax:  10,0 °C ob 01:25 
Tmin:  5,3 °C ob 07:20
Do sedaj 24,4 mm

računalnik