ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 03. 2019 - 31. 03. 2019)

Začel/a komar, 01. Marec 2019, 06:37:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 5 Gosti gledajo to temo.

Tržičan

Pretežno jasno, T = 8,1°C.

Tmin = 1,6°C (najnižja T ta mesec)
Tmax = 9,5°C

Padavine v tem poslabšanju: 7,2mm

Podatki za včeraj:

Tmin = 2,5°C
Tmax = 12,5°C (najvišja T ta mesec)

Čudovit dan, ki sem ga izkoristil za krajši pohod na bližnji hrib. Svež zrak, vse spucano :icon_wink:

Lp, Nejc

bbator

Delno jasno 10,1°C.

Tmin 3,0°C
Tmax 13,6°C

Včeraj zvečer je padlo 5,2mm dežja.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Smučar

Včeraj je padlo ubogih 3mm dežja, še prahu ni spralo...  :icon_cry:
Danes Tmin=3,2 Tmax=15,2
UV index je prvič letos dosegel 5, vsaj na smučanju se je treba že kar dobro namazati sredi dneva.

Trenutno 7°, rosišče 3,6

boro

Oblačno

Temp.=  6,8°C
Tmin. =  1,6°C
Tmax.= 12,1°C
Vlaga = 79%
Zračni tlak: 1011,8hpa
Najmočnejši sunek vetra: 20,5km/h
Padavine danes: 0,0mm

gregach

Delno do pretežno jasen dan. Čez dan je pihal rahel vzhodnik, zvečer pa je že zapihal zmeren veter zahodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=6,6 °C
Tmin=1,1 °C ob 5:02
Tmax=13,3 °C ob 14:57
Vlaga=76 %
Veter (povprečje 10 min)=7,8 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=20,9 km/h ob 22:51

Padavine  v tem "poslabšanju"=7,5 mm

PS: Pa še pogled točno eno leto nazaj ... Za las zgrešen ledeni dan, Tpovp -1,46 °C in višina snežne odeje 60 cm. 6.3.2018 zjutraj pa max višina snežne odeje, odkar opravljam meritve, 65 cm! Epsko!  :drool:

Letos pa marsikje že lepo raste trava.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gradiščan

Gradišče - Brkini

Pretežno jasno pri trenutnih  7,8 °C
Tmin:  -1,2 °C ob 03:07
sapice vetra do 16 km/h smer E,

krispy123

Trenutno stanje
Jasno
Temperatura: +4°C
Min temperatura: 0,4°C, slana
Vlaga: 94%
Veter: JZ-Z do 10 km/h
Zgornjo plast zemlje je le malo namočilo za nekaj dni, ampak spodnji rob pa je še močno presušen, če greš v globino. Rabimo nujno en Genovski ali Balkanski ciklon, ki bi prinesel jesenski dežek, ali morda prehodno tudi sneg, da pade vsaj enih 50 mm, lepo razporejenih. Tudi pri nas že malo trava raste, v četrtek bo tole rast še samo dodatno vzpodbudilo, ko bo čez dan ponovno lokalno preko 20°C, sploh na jugovzhodu-vzhodu Slovenije. Po Slavoniji in delu Hrvaške kaže aladin kar do 24°C.

Serpentinšek

V Domžalah sem kot kaže  dobil mini jackpot, saj je padlo 8,7 mm  :icon_mrgreen:  Po okolici pa vidim, da le 3 do 6 mm.
Res je bilo nekaj močnejših ploh, ki so šle direkt čez nas.
Včeraj dopoldne se je po dolgem času pojavila megla in nizka oblačnost, nato pa precej jasno in malo hladneje kot prejšnje dni.

Danes precej jasno, sedaj pa se je kar precej pooblačilo pri +14. Kakšnega JZ vetra zaenkrat še ni čutiti...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

roky

Danes je bilo delno jasno, čez dan je zapihal jugozahodnik :icon_razz:. Bilo je prijetno toplo :icon_rolleyes:.

Tmin -1.6°C  ob    6:42
Tmax 15.2°C   ob   15:37
Temperatura 7,9°C
Vlaga 71%
Rosišče 3°C
Tlak 1015 hpa
Max sunek vetra danes 25.7 km/hr   ob  14:16

:wavey:

bbator

Vetrovno pri 11,3°C

Tmin -0,2°C
Tmax 15,2°C
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

boro

Oblačno

Temp.=  4,2°C
Tmin. = -0,4°C
Tmax.=  13,6°C
Vlaga = 77%
Zračni tlak: 1013,1hpa
Najmočnejši sunek vetra: 27,5km/h
Padavine danes: 0,0mm

gregach

Pri nas je zjutraj in dopoldne prevladovalo pretežno jasno vreme, po poldnevu pa se je od zahoda pričelo oblačiti in od poznega popoldneva dalje imamo večinoma oblačno vreme. Ves čas že piha v sunkih okrepljen veter zahodnih smeri, le med 2. in 8. uro zjutraj je bilo večinoma mirno.
Zjutraj je bila po nižinah slana, pri nas pa na avtu le rosa, ko pa sem obrisal, je pa zamrznilo. To se mi sicer ni zgodilo prvič. Ima kdo kakšno razlago, zakaj je temu tako?

TRENUTNO STANJE:
Oblačno
T=9,4 °C
Tmin=2,8 °C ob 6:41
Tmax=14,9 °C ob 15:12
Vlaga=59 %
Veter (povprečje 10 min)=8,9 km/h, smer=Z
Max zabeleženi sunek danes=34,5 km/h ob 1:40
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

50-100 m visje na Pohorju mora bit huda ura, sunki do 90 kmh verjetno, izjemno mocno tuli. Izgleda gre za orografsko okrepljen veter cez pregrado. V dolini ze vsaj en sunek preko 60 kmh. Elektrike je zmanjkalo za 1 uro po celem mestu pri norih 12.1C in 44% vlagi. Zatulile so sirine in posredovali so gasilci.

Neurje123

Orkanski veter v Mariboru, praktično se ne da spati. Nekako piha kot decembra 2017 pri nas, veter prevrača zabojnike in tuli po celem bloku, zunaj pa nenormalno buči, veter se je okrepil ob 0:30.

Maribor Vrbanski plato kaže 63km/h, a piha zagotovo z vsaj 80km/h.

Edit 1:30:Neverjetno, česa takšnega pa še ne. Tako močnega vetra pa pri nas res ne pomnim, skoraj nemogoče je bilo stati v vetru in konstanto izjemno močno piha s posameznimi neverjetno močnimi sunki. Ko sem se peljal po cestah v okolici (veter sem krepko občutil tudi med samo vožnjo, med drugim sem, ko sem želel izstopiti iz avta (na odprtem v bližu trafo postaje), vrata komaj odprl), na cestah ležijo strešniki in tudi prevrnjeni zabojniki. Veter prav tako izjemno tuli, tudi po zraku, skratka stanje je skoraj kot v orkanu.

Postaja Maribor Vrbanski plato ob 1:20  (in ob 1:40) kaže 79km/h (kar mislim da je rekord postaje), ob 1:30 pa Maribor Tabor 87km/h(!), ob 1:30 tudi na letališču Maribor 81km/h, skratka pravi vihar na širšem mariborskem. Sunki pri nas na odprtem gotovo presegajo 100km/h, saj tako močnega vetra pri nas skoraj upam reči, da še ni bilo. Zelo težko je bilo obdržati ravnotežje v teh sunkih. Pričakujem ogromno nevšečnosti.

Ob 1:55 je veter k sreči nekoliko oslabel, ob 2:20 pa še vedno močno piha. Od 0:40-1:50 je res bil pravi vihar, najhuje je bilo med 1:05-1:45.

gradiščan

Trenutna temperatura 9,8 °C,
Piha JZ v sunkih do 30 km/h
Še brez padavin, ki se trenutno rišejo na JZ radarja,