ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 02. 2019 - 28. 02. 2019)

Začel/a komar, 01. Februar 2019, 00:03:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gradiščan

Gradišče - Brkini

kakšen skok temperature  :buttrock:, niti ena ura ni razlike  :icon_opa:

Tmin:  -0,1 °C ob 04:27
Tmax:  8,2 °C ob 05:18 

krispy123

Trenutno stanje
Jasno
Temperatura: -0,5°C
Min temperatura: -1,8°C, konkretna slana
Vlaga: 81%
Veter: JZ-Z v sunkih do 10,8 km/h, povprečno pa 2,8 km/h.

V Saleški kotlini ter okolici Bleda, Lesc pa je izgleda celo noč nabijal veter in ni šlo pod 10°C. V Velenju je bilo celo 12°C okoli polnoči. Kakšne nore temperaturne razlike danes.

krispy123

Citat od: gregach dne 26. Februar 2019, 23:22:48

Današnja maksimalna temperatura je najvišja do sedaj zabeležena februarska temperatura na VP Rudnica, odkar potekajo meritve (april 2010).

A dej ne pretiravaj, človek no! Večje bedarije še nisem slišal ... Šok za telo, ker je zunaj 20 °C, medtem pa imamo celotno zimo v stanovanjih okrog 22 °C.  :icon_lol: :banghead:
Telo prilagojeno na 4 letne čase...pa saj nismo v kameni dobi. So živali mnogo bolj prilagojene na letne čase, pa niso danes imele nobenih težav, medtem ko pa jih julija ob vročinskih valovih imajo, in to precejšnje.

Na isti datum v letu razlika v najvišji dnevni temperaturi neverjetnih 28,6 K!!

Imam pravico do svojega mnenja, potrebna pa ni provokacija in češ kako eni vse vedo, eni nič iz tvoje strani... V mojih tezah je kar nekaj resnice sem prepričan, nisem edini ki tako razmišlja, sem pač privrženec hladnega vremena. Tako da umiri konje in rajše spi eno pivo and chill out, ker gre za konstruktuvno debato in moje razmišljanje je pač takšno, pa če ti je prav ali ne, ga ne bom spremenil. Poznamo mi take trike, čisto slovenska zadeva, samo jaz imam prav, drugi nič ne vedo in ne smejo razmišljati drugače kot jaz, živa resnica. Ker češ jaz sem glavni car.
:icon_kava:

Oblak69

@krispy  :icon_wink: :beerchug:

Zjutraj še temperatura med 10 in 11 °C, z sončnim vzhodom pa strm padec na 6,7 °C :buttrock:

Smučar

Res nore razlike danes ponoči in zjutraj. Pri nas je bil Tmin -0,2°, zdaj pa se temperatura divje dviga in smo že na +5°. Nekje pa kar nad +10° celo noč, konec feberuarja!  :zaba:

EDIT 9:30: smo že na +10 in narašča.

lesce

smo že na 14,8°C najtoplejši v državi...bo danes padla 20? včeraj max. 18,9°C

bbator

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

krispy123

Trenutno stanje
Jasno
Temperatura: 1,1°C
Max temperatura: 16°C
Min temperatura: -1,8°C
Vlaga: 80%
Veter: čez dan S-SV do 13 km/h, trenutno bolj ali ne brezveterje. Jutra znajo bit nori dnevni preskoki, od jutra do popoldneva, verjetno bodo razlike več kot 20°C lokalno.

boro

Jasno

Temp.=  -0,5°C
Tmin. =   -2,8°C
Tmax.=  14,9°C
Vlaga = 74%
Zračni tlak:1021,3pa
Najmočnejši sunek vetra: 17,4km/h

gregach

Danes je prevladovalo pretežno jasno vreme, le občasno je bilo rahlo oblačno. Pihal je zmeren veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=4,9 °C
Tmin=3,9 °C ob 7:04
Tmax=14,5 °C ob 15:07
Vlaga=56 %
Točka rosišča=-3,0 °C
Veter (povprečje 10 min)=3,9 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=29,1 km/h ob 10:23
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Smučar

Jasno, Tmin=-2° pri rosišču -5°. Šipe na avtu so bile ornk pomrznjene.
Vsaj nekaj hladu pred ekstremno toplim, zadnjim "zimskim" dnevom.

gradiščan

Tmin:  -3,4 °C ob 05:12

Smučar

Spet nore razlike na malih razdaljah, pri nas še vedno -1°, v bližnji Borovnici (ki je nekje v luknji in senci) pa že kar +11°  :icon_eek:

krispy123

Tule je tudi že precej pogrelo sedaj, smo že pri 11°C ob precejšnji prevetritvi doline v drugem delu noči. Danes napadamo absoluten mariborski rekord maksimalne temperature v februarju iz leta 1990, kakor sem videl po arhivu, ki znaša 21,5°C.
Veter: JZ do 21,2 km/h.

medovreme

Za presekat, spet.

Lepo vabljeni k oddaji vaših fotografij za mesec februar 2019 (do petka 1. 3. 2019 do 24.00):
http://forum.zevs.si/index.php/topic,6875.0.html

Obenem pa lahko tudi glasujete za foto meseca januarja 2019 (do četrtka, 28. 2. 2019 do 24.00):
http://forum.zevs.si/index.php/topic,6856.0.html

Glasujte v čim večjem številu, ne vzame veliko časa, učinek je pa znaten.
Obenem je glede na lepo sončno vreme v mesecu februarju nastalo tudi kar nekaj fotografij, zato le brž in pogumno.

lp, Marko
Kaj je na obzorju?