ZEVS Forum

Kanada 2007-2.del

Začel/a maestro, 27. Januar 2008, 21:27:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

evo še drugi del slik
Šli smo si ogledati tudi "African lion safari" kjer imajo kar nekaj živali spuščenih,vmes pa se lahko pelješ z avtom ali pa avtobusom.Mi smo sli z avtobusom, ker predvsem opice znajo narediti kakšno škodo.Je pa res zanimiv vidt, ko se voziš med levi, opicami, žirafami, pumami...

Videli smo tudi predstavo slonov, papig in drugih ptičev

Na najdalši izlet(2dni ) pa smo se odpravili v 450km odaljeno Ottawo.Najprej smo pogledali "Fort Henry", zgrajen leta 1830, služiv je pa v obrambne namene mesta. Prikazali so nam streljanje z topom in puško

Ravno takrat so dekleta imela tudi neko lepotno snemanje... :icon_smile:

Slediv je popoldanski voden ogled parlamenta(senata). Zgrajen je biv 1859-1865,ima 550 oken in vsebuje približno 50.000kamnov. "Zvonik"meri v višino 92m,  imenuje se pa "Peace Tower". ime je dobil v spomin žrtvam prve svetovne vojne v Kanadi. Pred njem gori tudi "večni ogenj" ki nikoli ne ugasne. Z njega je lep razgled na samo Ottawo

Nekaj slik iz same notranjosti parlamenta

Nekaj slik na samo Ottawo iz stolpa

Večni ogenj

Drugi dan smo šli z avtobusom na ogled samega mesta (avtobus kot v londonu-dubble bus)

Na poti nazaj v Kitcener

Še nekaj ostalih slik
Šolski avtobus

Hiše so si zelo podobne med seboj.En primer

Takole se je pa peku piščanec ko smo meli en žur...Biv je odličn!

Seveda smo si tud prvoščili v miru kako pivo-takole so prodajali med tekmo. Drugače pa je prepovedano pitje alkohola na javnih mestih(parki, ulici, plaži...)

Tako, pokazov sem vam le delček slik ki sem jih naredil. Bilo je super, upam da mi kmalu uspe ponoviti kaj takega :icon_wink:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Cumulonimbus

perfektne slike, sam neevm kaj je hotel noj na četrti sliki od voznika... mogoče se gre carinika :shrug: :icon_lol: :icon_lol:

lp
Član ZEVS :)

Ciklon

Lepe slike zanimivega dogajanja. :clap: Pa še nekaj zanimivih vremenskih je zraven. :icon_wink:

Citat od: Cumulonimbus dne 27. Januar 2008, 23:03:03
perfektne slike, sam neevm kaj je hotel noj na četrti sliki od voznika... mogoče se gre carinika :shrug: :icon_lol: :icon_lol:
lp

...morda je pa noj štopal.  :icon_haha:  :shrug: gotovo je samica, da je tako korajžna... ma jajca pa še velika :icon_haha:
Raj je v naravi :buttrock:

gradiščan

Lepo prikazana dežela tam preko lužce.. :clap:

maestro

Čeprav je strogo prepovedano so ljudje hranili živali, zato se pa nič ne bojijo in pridejo do avta. tako je tud noj dobro vedu kje lahko kaj dobi... :icon_haha:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

lolcho

zelo lepo
tut jst bi šov si to mal ogledat no mislm s bom meu še cjt :icon_wink:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx