ZEVS Forum

Slike posnete skozi teleskop

Začel/a Amadej13, 26. Februar 2014, 07:19:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Amadej13

V to temo lahko vsak objavi kakršnokoli zanimivo sliko, ki jo slika skozi teleskop :)

Včeraj sem po dolgem času spet zlekel teleskopa

Lp, Amadej

gradiščan

kuncci

Za bujno domišlijo...... prvi dve fascinantni, glede na to, da so pristni.... bravo
VREMENSKO OBČUTLJIV

Thor

Lepo... :icon_wink:
Te dni se je videl na luni tudi pravi spektakel.V njo je trčil meteorit težak 400kg in blisk je bil viden z prostim očesom iz zemljinega površja.
http://www.24ur.com/meteorit-v-luno-trcil-tako-mocno-da-je-bil-blisk-z-zemlje-viden-s-prostim-ocesom.html
Vir:24kur
zevs.si[move]

Gorazd

Prosim, res prosim, da se vsaj malo preveri informacijo, ki se jo prebere na kakšnem novičarskem portalu.
Te dni, kakor praviš, se je zgodilo kakšnik 5 mesecev nazaj. Če že drug medij objavlja take novice, se moramo vsaj mi bralci malo informirati in ne širiti laži naprej.
Drugače pa podpiram temo in si želim videti še več fotk, ki jih navdušenci znate posneti. Jaz namreč ne opazujem neba s teleskopom.

Mejte se radi

Amadej13

še nekaj slik posnetih nekaj časa nazaj :)
zahod lune

Lp, Amadej

Thor

Citat od: Gorazd dne 27. Februar 2014, 08:09:52
Prosim, res prosim, da se vsaj malo preveri informacijo, ki se jo prebere na kakšnem novičarskem portalu.
Te dni, kakor praviš, se je zgodilo kakšnik 5 mesecev nazaj. Če že drug medij objavlja take novice, se moramo vsaj mi bralci malo informirati in ne širiti laži naprej.
Drugače pa podpiram temo in si želim videti še več fotk, ki jih navdušenci znate posneti. Jaz namreč ne opazujem neba s teleskopom.

Bil napisan datum 26.2 ::),se opravičujem.24kur :icon_mrgreen:
zevs.si[move]

Gorazd

Citat od: Thor dne 27. Februar 2014, 19:51:51

Bil napisan datum 26.2 ::),se opravičujem.24kur :icon_mrgreen:
Saj vem, da je bilo tako napisano, samo preden posreduješ naprej, se pozanimaj o resničnosti, da ne boš ti zavajal druge.

Amadej, kaj je tista zadnja fotka?

Mejte se radi

robi14

CitatAmadej, kaj je tista zadnja fotka?

Jupiter z eno izmed svojih, mislim da 16 lun.

Takole sem ga ujel s fotoaparatom 4. decembra 2013.

Amadej13

Ja na zadnji sliki je jupiter, vidita pa se dve luni  :)
Lp, Amadej

Amadej13

Še nekaj slik posnetih s kamero za teleskop NexImage in obdelane v programu RegiStax 5

Teleskop
Lp, Amadej

Amadej13

Ta teden je bilo krasno vreme za opazovanje s teleskopom, ampak mi je rahlo primankovalo časa.
kljub temu je uspelo nekaj slik :)

Lp, Amadej

Amadej13

Po dolgem času spet par slik :)

Sonce
Lp, Amadej

Thor

zevs.si[move]