ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 12. - 31. 12. 2014)

Začel/a ŠTROMAR, 16. December 2014, 08:11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowfrick

Trenutno je ozračje veliko bolj mirno,zato je tudi zdaj že bolj mrzlo kot je bilo danes zjutraj.
Trenutno jasno pri -10.5°C.
Občutek pa je tak,kot da je okoli ničle.Nič ne zebe.

Citat od: krispy123 dne 30. December 2014, 22:17:57
Malo po 20.00 uri smo presegli -11°C, ne gledat tlaka, ker napacno kaze.

Ti pa tudi kažeš kar se ti sprdne.Ko je govor o padavinah, se priključiš nekemu sosedu,ki ima postajo,zdaj pa ko je govor o temp., pa kažeš neko xy postajo.

p.s. wannabe...ni šans za -33°C.

krispy123

Citat od: snowfrick dne 30. December 2014, 22:50:05

Ti pa tudi kažeš kar se ti sprdne.Ko je govor o padavinah, se priključiš nekemu sosedu,ki ima postajo,zdaj pa ko je govor o temp., pa kažeš neko xy postajo.

p.s. wannabe...ni šans za -33°C.
To je moja postaja. Za padavine pa je res ja gledam zevs(vremensko postajo) za Ruše, a je s tem kaj narobe, mislim da ne. Padavine naprimer na zelo kratkih razdaljih, razen poleti v radiju cca 1-2 km zelo težko kaj fejst odstopajo od neke količine(npr če je nad nami nek močnejši padavinski pas pa da pade na zevs(Ruše) postaji 30mm, bo padla pri meni zelo podobna količina, odstopanja so tule le kakšen mm v +,-) čisto drugače je pri temperaturah. Sam živim bolj na odprtem in bližje Pohorju, tako da je čisto logično da je tukaj za kakšno stopinjo ali dve hladneje, tudi sonce se skrije prej za hrib. Verjetno dobro veš, da so ob jasnih nočeh možne velike temperaturne razlike na zelo majhni razdalji, včasih tudi manj kot km. Tako da sem se odločil da bom za padavine gledal prej omenjeno postajo, za vse druga pa mojo.
Hehe snowfrick imaš prav, moram si ga nabaviti v bližnji prihodnosti.

snowfrick

Saj o tem govorim.Če že jemlješ podatke za padavine od tistega soseda,potem jemlji vse podatke od njega.
Ne pa mešat jabolke in hruške in jemati podatke enkrat iz ene postaje,drugič iz druge... :icon_wink:

p.s. seveda so možne velike temp. razlike na kratkih razdaljah,ampak ko sem ti letos predlagal,da si nabavi čisto navadni dežemer za par evrov,si rekel,da ga ne potrebuješ,saj imaš postajo od nekoga drugega za vogalom.Torej,tudi poleti ob navihtah se delajo velike razlike na majhnih razdaljah,pa vseeno vedno pišeš podatke od soseda.Razumeš zdaj poanto??? :icon_cool:

Citat od: krispy123 dne 30. December 2014, 22:55:40
Hehe snowfrick imaš prav, moram si ga nabaviti v bližnji prihodnosti.

Evo,jaz ti ga kupim kot darilo za Novo leto in ti ga pošljem domov.Samo naslov mi pusti na "mojih sporočilih" in to je to. :icon_wink:

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Perice

Ni nam lahko... :)

smotani

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Sneži 2X, 1cm novega snega :icon_wink:

T= -9,0 °C
Vlaga= 90 %
Rahel V-JV veter

Višina snežne odeje: 29 cm

maestro

Huh,tole pa je kar presenečenje..zbudil me je plug,tako skozi okno pa bi rekel da je na Bledu že več kot 10 cm novega,še vedno sneži!
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

UrošA

Citat od: maestro dne 31. December 2014, 06:42:40
Huh,tole pa je kar presenečenje..zbudil me je plug,tako skozi okno pa bi rekel da je na Bledu že več kot 10 cm novega,še vedno sneži!
Res je, sem sel merit, Bled-Recica novih 13cm. Lepo presenecenje. In se kar snezi.

snowman

Bled....15 cm , suhega pri -8. Neverjetno pri takem minusu kako snezi.

paradolf

Ob 6.30 oblačno in brez padavin.
-6.8°C ob rahlem severovzhodnem vetru
Imamo še 12 cm snega. Kot kaže se je preobrazba končala s tem pa tudi posedanje.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

vremenar12

Jasno in zelo mrzlo jutro.

Temperatura je -16,1 stopinj Celzija.

Višina snežne odeje: 11 cm.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

Ledeni

Vogel kar 28 cm novega snega. Tole pa je novoletno darilo.
Pri nas se je šele proti jutru, ko je veter oslabel,  ohladilo pod -10°C. Je pa jasno.

računalnik

Citat od: snowman dne 31. December 2014, 07:26:47
Bled....15 cm , suhega pri -8. Neverjetno pri takem minusu kako snezi.
Je že 19cm novega :icon_mrgreen:
38cm skupno.
Je pa novi čista vata-v bistvu ga nič ni.

zippy

Delno oblačno, temperatura zraka je -3,3 stopinje C. Piha burja s sunki do 70 km/h, občutek mraza je okrog -12.
Ponoči je rahlo naleteval sneg, tako da je pobelilo. Zemlja je zmrznjena.