ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 12. - 31. 12. 2014)

Začel/a ŠTROMAR, 16. December 2014, 08:11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Ledeni

Pri cestninski postaji Dob na avtocesti NM - LJ mi je termometer v avtu zjutraj za krajši čas pokazal celo -22,0°C. Drugače pa je bilo okoli -17°C.

gregach

Kljub pretežno jasnemu vremenu (nad nami povsem jasno) se je padanje temperature povsem ustavilo, celo nekoliko narašča. Tak=-4,5 °C
Prej dobro uro hitro padala.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Trenutno stanje
Pretežno jasno
Temperatura: -6.5°C
Maksimalna današnja temperatura: -1.1°C
Minimalna današnja temperatura: -10.5°C
Višina snega: 17 cm

Trocki

Zjutraj peklenski mraz. Pri meni Tmin -16°C, Logatec je šel do -20°C, v industrijski coni Zapolje (SZ del Logaškega polja) pa je zjutraj enemu sodelavcu termometer v avtu kazal -23°C, drugemu pa -24°C.  :icon_eek:
Trenutno hitrejše ohlajanje preprečuje oblačnost in trenutno smo na -5,6°C.
Vreme bo! :)

Serpentinšek

Še en leden dan, da o jutru ne govorimo  :icon_exclaim:  V Domžalah se je po pregledu več postaj ohladilo kar do -15°c, kot na Brniku. Odsotnost vetra je kot kaže naredila svoje.
Zjutraj še 15 cm snega   :icon_surprised:  Kar izginja.

Pri nas v Bočni le -10,8°c, v Sp. Krašah pa -14,4°c. Še 20 cm puhca.

P.S.: ti avtomobilski termometri so tudi vprašanje...zelo od odvisno od avta do avta. Npr. v moji Corsi C je katastrofa, saj vedno kaže kakšno stopinjo ali dve premalo. In bolj kot je mraz, slabše je. Danes zjutraj mi je med vožnjo od Domžal proti Prevojam pokazal kar -21,5°c, bilo je pa okoli -16. Drugim je kazalo -14, -15, itd.
Ne vem kako je v drugih oplih, ampak v Corsi C je kr neki.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

wannabe

Zjutraj,ko sem se peljal iz Dvora proti Kočevju, je termometer na avtu  pri kraju Smuka pokazal neverjetnih -33 stopinj.  Doma ja kazalo -19, proti Kočevju pa čedalje manj. Zgleda da je v okolici tega kraja Smuka kaksno mrazisce, saj ko sem prisel v Kocevje je "naraslo" na -20.
Termometer vem da dela tocno, saj je zjutraj doma v vseh avtih kazalo podobno temperaturo.

Ne vem, lahko pa da je bil samo preblisk, vendar je T res padala pocasi na zaslonu.

mat89

Pretežno jasno in zelo mrzlo. Na Arso postaji Ptuj ob 18:30 kar -12 stopinj C,zjutraj gre to do -20.C
Pri nas trenutno -9,7 stopinj C :buttrock:
Tmax.-0,6 stopinj C za las ojeli leden dan
Tmin:-10,8 stopinj C ob 7:27
Vlaga:87%
Rosišče:-11stopinj C
Veter:/
Veter max.19,3km/h
Višina snega:13cm

Edit:22:13 temperatura nerazumljivo raste ko je ozračje mirno in jasno iz -11,5.C smo prišli na -10,2.c in raste  :banghead: :banghead:

boro

Oblačno

T= -7,2°C
Tmin: -20,0°C
Tmax: -2,8°C
Vlažnost: 84%
Zračni tlak:1027,3hpa
Veter: brez vetra, smer SSV
Najmočnejši sunek vetra: 12,9km/h (ob 14:01)
Padavine danes: 0,0mm
Višina snežne odeje: 23cm

gregach

Danes je prevladovalo pretežno jasno vreme, sredi dneva pa je občasno bilo delno jasno.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=-6,6 °C , zadnjo uro in pol ne pada
Tmin=-8,8 °C ob 08:10, najnižja letos
Tmax=+0,9 °C ob 11:26
Vlaga=79 %
Tlak=1034,1 hPa
Veter (povprečje 10 min)=4,9 km/h, spremenljivi severnih smeri
Max zabeleženi sunek danes=30,2 km/h ob 13:59
Višina snežne odeje=21 cm

PS: Pa da vidimo, če lahko jutri zjutraj presežemo še minimalno temperaturo leta 2013, ki je znašala -9,1 °C. Ali morda celo prvič po 14.2.2012 dosežemo dvomestno negativno temperaturo (<=-10 °C).
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

kripelj

Jasen in zelo hladen vecer. Trenutna T=-9,3°C, in bi bila, ce ne bi konstantno pihal rahel severnik se verjetno za par stopinj nizja.
Vsekakor pa najnizja temperatura letos, do jutra pa bomo skoraj zagotovo prisli pod -10.

sasolaguna

V Zalogu pa pretežno oblačna in precej toplejša noč kot včeraj, trenutno -5. Se pa sneg zaradi toplih tal vidno poseda in topi od spodaj, mislim da ga ni več kot 10cm

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

krispy123

Trenutno stanje
Pretežno jasno in mrzlo
Trenutna temperatura=-11.9°C
Visina snezne odeje znasa v povprecju se 16 cm.
Malo po 20.00 uri smo presegli -11°C, ne gledat tlaka, ker napacno kaze.

Se opravicujem za prevec sliki, a mislim da se mi ne splaca delati reportaze.

paradolf

Delno jasno. Nekaj manjših kopastih oblakov občasno malo zakrije luno. Vzhodno nebo povsem jasno, zahodno pa posejano z nekaj oblaki.
-8.5°C
Vlaga 86%
Rosišče -10.4°C

Tmin. -11.3°C
Tmax. -1.7°C

Moja lokacija se je zopet izkazala za toplejšo zaradi tistih 20 metrov nad ravnino in zaradi bližine gozda.
Zjutraj ob odhodu v službo okoli -10°C, takoj na ravnini pa že -14°C. Najhladneje pa pri Viru okoli -17°C.

Nazaj grede v Domžalah ob 16.30 -3.5°C nato pa na mengeškem polju že -11.5°C, pri nas doma pa takrat -6.5°C.

Trenutno pa že prve plohe na Gorenjskem.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

roky

Danes je bilo pretežno jasno in mrzlo vreme. Proti večeru se je pooblačilo :icon_wink:.

Tmin -14,4°C ob 07:38
Tmax -0,9°C ob 12:48
Temperatura -5,9°C
Vlaga 77%
Rosišče -9,2°C
Max sunek vetra danes 19,1km/h SE 1Bft ob 04:46

:wavey: