ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 12. - 31. 12. 2014)

Začel/a ŠTROMAR, 16. December 2014, 08:11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Amadej13

Sneži -3,5 °C
Danes že od jutra sneži, občasno rahlo sneži  :icon_wink:
Tmin: -5,1 °C ob 07:07 uri
Tmax: -2,1 °C ob 00:11 uri
Vlaga: 63%
Rosišče: -9,5 °C
Tlak: 997,7 hpa pada
Veter: 1 km/h smer Z
Max sunek: 7,2 km/h smer JV ob 09:02 uri
Padavine: 10 mm
Sneg: 19 cm  :clap:

Trenutno stanje

Lp, Amadej

sasolaguna

Jap, pa smo tam...trikotnik, ki sega tudi nad Zalog bo zalaufu, tudi tu piha vse močneje, snežinke pa vse redkejše, na vrtu kar 2cm snega....

johnb

Sneženje se krepi. Akcija se torej začenja na polno. Naslednjih 6-7 ur bo torej trpačina. Škoda da ravno v času spanja. Trenutno smo pridelali 2-3cm. Takt=0C

Lahko noč
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

Lazic

Stranje pri Kamniku
severnik je zalavfal :) Zaenkrat še dokaj lepo sneži, počasi bo pa konec veselice  :shrug:
T= -0,8°C
smo pa presegli "magično" mejo 10cm...kaj dosti več ga pa po moje ne bo. No pred par dnevi sme napovedal 5cm, tako da razburjati se ne gre  :icon_haha:

herkules

vrata-čepovanska dolina
zajev nas je pravi snezni metes

prilezli smo ze ces 30cm

bbator

Kljub močnemu severniku sedaj kar lepo sneži. Morda pa še ni vse izgubljeno. Ceste so spet zasnežene.

Edit 1.00: zadjih 15 minut močno sneži z velikimi snežinkami. Takoj je padlo 3 cm novega snega. Se pravi 12cm/h intenziteta.

Edit 3.00: Po tistem močnem sneženju rahlo do zmerno sneži, na trenutke tudi močno. Mislim, da intenziteto vseeno malo uravnava fen, ker smo le skoraj ves čas v zelenem območju na radarju intenziteta pa precej niha. Vseeno sem zadovoljen. Na oko cca. 15 cm snega.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

smotani

sneži vse močneje smo že na 30cm  :buttrock:

ANDONE

Lj.bezigrad cca 15cm in pa snezi, radar pa poln :beerchug: naj zdrzi vetr se mal :icon_wink: po aladinu do 6ih vzhodni vetr natonsele sv.krvavec in rogla jv in v vetr. :beerchug:

Lazic

Stranje pri Kamniku
veter se je v zadnje pol ure umiril, zadnjih 20 minut sipa kot se zagre  :)
T= -1,1°C
snega 16cm (v zadnje pol ure 4cm novega)....enkrat za spremembo nad pričakovanji  :)

indijanc

Ekola pa smo doma iz delne nocne.
Na hitro malo opisem situacijo. V Lj snezi ze od vecera. Sprva je padalo bolj rahlo ter se tako tezko oprijemalo vseeno malo pretople podlage ne glede na to, da je bila vrhnja plast zemlje zjutraj pomrznjena. Nato se je snezenje krepilo, po polnoci pa je zacelo zmerno sneziti, na trenutke je morda bilo na meji mocnega snezenja. Nekaj snega je ze padlo, kaj pa vem, kaksnih 15cm od oka, ker zdajle ga pa res ne mislim merit. Priporocam pa, kdorkoli bi se slucajno zjutraj odpravil na pot z vozilom, naj ima v avtomobilu se ketne. Zdaj ne vem ali sem jaz malo prif**njen ali se zimska sluzba res nalasc noce odpraviti cistiti cest. Razumem, da so zasnezene, ne razumem pa da je na njih skoraj 10cm snega. Ne morem razumeti.
Sicer pa zunaj res idila, brez cmokanja, razen v centru mesta seveda.
Trenutno zmerno snezi. Do jutra bo sneg se dobival bitko z vetrom, potem pa pricakujem, da bo SV veter zmagal.

paradolf

Takoj ko sem napisal moj zadnji post včeraj se je prebudil veter in vidnost je iz 100m narasla na par km. Sneženje je v hipu oslabelo. Le še rahlo sneženje ob vetru. Sem bil kar malo slabe volje ko sem šel spat. No pa je bilo očitno le prehodno vse skupaj kot pravi tudi sosed pred mano  :D
Trenutno sneži brez omembe vrednega vetra.
RR 3.3mm/h
Od polnoči je padlo 5.1mm. Skupaj torej 10.2mm.
-0.7°C
Tlak 1002.8 hPa rahlo pada.
Vlaga 97%
Rosišče -1.1°C

Od oka okoli 15cm
Radar še lep...
Še eno rundo spanja pred kidanjem... :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowfrick

Zunaj prava zimska idila.Še vedno lepo sneži.Snežinke so bolj male,a padajo na gosto,tako da bomo dodali še par centimetrov na 20 cm podlage.
Več kot zadovoljen sem. :icon_wink:

Temp. -2°C

kekec46

Približno 50 cm puhca  ;D rahlo spihano ...

Snežak

Tudi v Celju sneži, snega okoli 20 cm  :icon_wink:
Življenje je lepo,ČE ga živiš

krispy123

Trenutno stanje
Rahlo sneži, ker je šel ciklon bolj južno smo kar precej trpeli ponoči. Padlo je tak na oko na našem koncu enih 15 cm suhega snega, tocno visino izmerim kasneje.Če bi se uresničil naš aladin, bi lahko še nekaj cm padlo.
Padavine : 10 mm