ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Vse kar bo padlo bo sneg, brez skrbi. Sicer bo pa, kot kaže, meja močnejših padavin Lj. kotlina.  :icon_question:
Raj je v naravi :buttrock:

ŽUPMART

Citat od: cumulonibus dne 15. December 2007, 13:15:40
Vse kar bo padlo bo sneg, brez skrbi.

Že po tem se vidi, da ravno najbolj zanesljiv model verjetno ni...ne vem. :icon_rolleyes:
Čeprav Aladin kaže podobno... :icon_question:

tesovnik

nebi se rad preveč izpostavljal vendar pričakujem do 10cm snega :icon_wink:

padavine bodo po vsej državi vendar kot že drugi govorijo jih bo največ na vzhodu in na jugovzhodu države. ne smem pa izključiti tudi pohorja kjer lahko pokasirajo celo največ snega :icon_wink:

Lp andrej

TWISTER

Citat od: cumulonibus dne 15. December 2007, 13:02:57
12 urne padavine modela NMM3 do 5. ure jutri zjutraj :icon_arrow:

vzhod bo pokasiral kar nekaj cm snega, ob tako suhem snegu lahko tudi 20cm, zgleda pa, da bo Pohorje dobilo še več (največ)

matr sta vidva z Župmartom oba junfra :icon_lol: sem vam že zadnjič povedal da je to kumulativa prejšnjih 12ur pred zagonom modela in ne prihodnjih :icon_arrow: torej kar je padlo včeraj :icon_rolleyes:

no fantje, vsaj malo preberite na kartah kaj kažejo in ne jih kar brezveze limat na forum...je škoda placa :icon_haha:

kristijan

Ciklon

Citat od: TWISTER dne 15. December 2007, 14:39:02
matr sta vidva z Župmartom oba junfra :icon_lol: sem vam že zadnjič povedal da je to kumulativa prejšnjih 12ur pred zagonom modela in ne prihodnjih :icon_arrow: torej kar je padlo včeraj :icon_rolleyes:

no fantje, vsaj malo preberite na kartah kaj kažejo in ne jih kar brezveze limat na forum...je škoda placa :icon_haha:

:icon_question: :icon_question: :icon_question:
Meni se pa zdi, da se ta kumulativa zanaša na čas napisan zgoraj v desnem kotu (Sun 16.12.2007 5:00) se pravi zadnjih 12ur (od 17:00 do 5:00):icon_arrow: :shrug:
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

TWISTER

kristijan

Kot kaže bo tako kot sedaj na vzhodu, jugu in ponekod v osrednjih krajih tudi čez noč in še jutri snežilo, oz. rahlo snežilo, čeprav je ta trenutek ponekod( tudi Celju) intenziteta malo močnejša :clap:

fisher

Citat od: tesovnik dne 15. December 2007, 14:17:32
nebi se rad preveč izpostavljal vendar pričakujem do 10cm snega :icon_wink:

padavine bodo po vsej državi vendar kot že drugi govorijo jih bo največ na vzhodu in na jugovzhodu države. ne smem pa izključiti tudi pohorja kjer lahko pokasirajo celo največ snega :icon_wink:

Lp andrej

Po vsej državi, razen na zahodu ne  :icon_cry: :icon_cry:

Drugače pa res slabo kaže na sneg do konca leta :S. Samo, da ne bo kakšne močne inverzije, da ne bo treba na Krvavec po sonce.
K sreči dolgoročne napovedi nikoli ne držijo; upam da za novo leto ne bo dežja

Me pa kar mal skrbi koliko toplega zraka se bo nabralo nad skandinavijo  :icon_exclaim:. Kar nekaj dni toplega vremena do novega leta nam sigurno ne uide.

paradolf

Glede na karte ki se nanašajo od sredine tedna naprej, bi si upal reči da v krajih kjer bo padlo več kot 5cm snega bi se znal le ta obdržati vse do Božiča. Govorim za nižine. Inverzija in nizka oblačnost bosta velik zaveznik snežni odeji. Tla pa so že dovolj ohlajena  :icon_wink:
Kako pa bo potem naprej pa počakajmo še nekaj dni.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Capillatus

Jaz sem zelo vesel da bom imel sneg za praznike. :icon_biggrin:
Ni pravega božiča in novega leta brez snega :icon_smile:

kristijan

Citat od: Capillatus dne 15. December 2007, 20:39:09
Jaz sem zelo vesel da bom imel sneg za praznike. :icon_biggrin:
Ni pravega božiča in novega leta brez snega :icon_smile:

Glede višine na kateri živiš boš zgleda doživel okoli božiča odjugo.... :icon_redface:

Capillatus

Citat od: kristijan dne 15. December 2007, 20:56:19
Glede višine na kateri živiš boš zgleda doživel okoli božiča odjugo.... :icon_redface:

Upam da se to nebo uresničilo :icon_cry: :icon_cry:

Capillatus

Jaz imam eno vprašanje.

To naj bi bil vetrovni stržen. Čeprav je ta karta za 31.12, me zanima če je normalno da je stržen tako nizko in kakšne posledica ima to na tiste kraje?

Pihe

Po preučitvi kart, ki so na voljo rečem takole: Tisti, ki vas bo višinsko jedro danes in jutri osrečilo s snežno odejo (vzhodna polovica Slovenije s poudarkom na Pohorju in Slovenjegraškem), vam zanjo ne bo treba trepetati za najmanj naslednjih 10 dni. Ščitila jo bo namreč nizka oblačnost, ki bo od torka naprej skrbela, da bodo doline in planjave skoraj vse Slovenije, ostajale s temperaturo nizko (tudi pod ničlo cel dan ponekod!). V visokogorju in na Primorskem se bomo kopali v soncu.Snega mi seveda ne bomo vohali. Prva možna sprememba se nakazuje za čas okrog 26.12., ko naj bi začelo deževati, zaradi ohlajenosti terena bo sprva možen po nižinah tudi sneg ali leden dež. Tako lahko rečem, da boste v večini Sloveniji res imeli bel Božič, vendar na račun snega, ki bo padel danes in jutri (pa še kako kvazi sneženje iz nizke oblačnosti preko tedna se lahko tudi pojavi). Tu pri meni pa snega ni in ga najmanj 10 dni ne bo! Ne v dolini in ne v gorah zahodnih Julijcev.Kriza za moj Kanin! :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si