ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

umetnik

Če temule verjamemo, bomo kar vsi dobili kak centi. Sicer pa GFS kaže, da se bodo padavine že danes razširile tudi na osrednjo Slovenijo.

zimazakon

Je pa zanimivo, kako je novi GFS 06Z zopet obnovil dogajanje okoli božiča :drool:
Iz zagona v zagon 100% spreminja situacijo glede na termin.  :icon_exclaim: Trenutno je spet na istem kot pred nekaj dnevi .. dovolj  vlage in mraza za sneg 25. in 26. 12.
No, saj je še predaleč in še ni podprto s trdnimi temelji  :shrug:
Celo konec leta zna bit  :bouncy:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Trocki

Joj kaj bi dal, da nas bi pošteno pobelilo za praznike. Upam da se ne bo SPET obrnilo in ne bo nič.
Ja zgleda da decembri niso več tisto kar so bili. Sem pa fouš vzhodnjakom, ker jih bo ponovno zamedlo.

Resno razmišljam o selitvi!  :icon_biggrin:
Vreme bo! :)

umetnik

Po pregledu kart si upam napovedat, da tudi osrednja Slovenija do večera dobi nekaj snežink.
Ni mi jasno, zakaj arso omenja samo vzhodnjake  :icon_question:

max

Citat od: umetnik dne 14. December 2007, 13:56:17

Za njih so Trojane meja, kot v starih časih :icon_lol:

Ciklon

Citat od: umetnik dne 14. December 2007, 13:56:17
Po pregledu kart si upam napovedat, da tudi osrednja Slovenija do večera dobi nekaj snežink.

Jaz bi se kar strinjal z ARSO-vci. Trenutna postavitev višinskega jedra hladnega zraka je pač taka (preveč vzhodno oz jugovzhodno), da bo sneg dobil samo vzhodni del SLO, poleg tega pa piha v višinah močan S -SV veter.
Več šans za sneg v osrednji SLO pa za kaže od  jutrišnejega popoldneva oz. večera, ko se bo višinc pomaknil bolj zahodno, v višinah pa bodo pihali vetrovi vzhodnih smeri, tako da bodo padavine lažje prišle do nas centralce. :icon_wink:

Sicer višinci vedno znova presenečajo :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

TWISTER

Citat od: zimazakon dne 14. December 2007, 13:23:04
Je pa zanimivo, kako je novi GFS 06Z zopet obnovil dogajanje okoli božiča :drool:
Iz zagona v zagon 100% spreminja situacijo glede na termin.  :icon_exclaim: Trenutno je spet na istem kot pred nekaj dnevi .. dovolj  vlage in mraza za sneg 25. in 26. 12.
No, saj je še predaleč in še ni podprto s trdnimi temelji  :shrug:
Celo konec leta zna bit  :bouncy:

hmmm ne vem katere karte gledaš ampak tega kar govoriš ni tam :shrug:

TWISTER

padavine ki nastajajo direktno ob prodoru mrzlega zraka v notranjost se cel dan počasi a vztrajno pomikajo proti Z. Torej mislim da tudi osrednja SLO lahko pričakuje rahlo sneženje ponoči, medtem ko bo to na V počasi ponehavalo. Potem pa jutri nova porcija (ko jedro naredi novi krog :icon_biggrin:), vendar bo smer padavin bolj V smeri kot danes, pa tudi postavitev jedra bo bolj JZ.

Thunder

Hmmm...jaz mislim da kar bo, bo na vzhodu. Ljubljana lahko dobi ponoči kak centimeter. Bogo vse skupaj. Jutri v ljubljani ne bo nič. V tem poslabšanju kar bomo fasali bomo danes ponoči. Se strinjate?
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

gradiščan

Citat od: Thunder dne 14. December 2007, 20:12:01
Hmmm...jaz mislim da kar bo, bo na vzhodu. Ljubljana lahko dobi ponoči kak centimeter. Bogo vse skupaj. Jutri v ljubljani ne bo nič. V tem poslabšanju kar bomo fasali bomo danes ponoči. Se strinjate?

Nikakor se ne strinjam.. kot je navedel že Twister, bo proti jutru ponehalo..temperature so prave, da bo ostalo, kar bo padlo..jutri popoldan..pa ponoči nova porcija.. zatem nam ostaja še nedelja in ponedeljek.. še bo veselo. :clap:.predvsem pa vse nepredvidljivo.. :icon_wink:

zigarrdo

Citat od: Thunder dne 14. December 2007, 20:12:01

NE!

ne vem po čem to sklepaš, karte lepo kažejo sneg tudi v osrednji sloveniji se pravi ljubljani! tako da sneg bo, ne pa toliko kot na vzhodu :icon_wink: :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you

ŠTROMAR

Mislim, da so apetiti posameznikov tule na forumu preveliki. Kar se tiče Ljubljane bo kar bo padlo verjetno tja do jutra. Pa še to bodo večinoma snežinke v zraku, bolje rečeno vetru, bolj v smislu snežnih ploh.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Patrice

Citat od: ŠTROMAR dne 14. December 2007, 20:24:12
Mislim, da so apetiti posameznikov tule na forumu preveliki. Kar se tiče Ljubljane bo kar bo padlo verjetno tja do jutra. Pa še to bodo večinoma snežinke v zraku, bolje rečeno vetru, bolj v smislu snežnih ploh.
Bolje išta nego ništa... :clap:
Hja, demo verzije zime bomo dobil, upam pa, da se bo po blokadi kak dober prodor skuhal...  :icon_question: In karta za 27. je kr obetavna (Upam, da se sklada s Herschelovim ključem  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_rolleyes: :icon_haha:)

Pihe

Citat od: Patrice dne 14. December 2007, 20:54:44
Bolje išta nego ništa... :clap:
Hja, demo verzije zime bomo dobil, upam pa, da se bo po blokadi kak dober prodor skuhal...  :icon_question: In karta za 27. je kr obetavna (Upam, da se sklada s Herschelovim ključem  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_rolleyes: :icon_haha:)

Sicer se strogo ogibam napovedi za tako daleč naprej, ampak jaz iz modelov v tistih dnevih vidim kvečjemu samo dež (25.,26.12) :shrug:
Ah, brez veze komentirat.Ampak sem se ujel. :icon_redface: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Kaže na to, da bi lahko centrovzhod skupaj s Pohorjem in kraji pod njim, lahko dobil do ponedeljka kakih 10 do 20 cm snežne kumulative. :icon_question:
Mi Primorci pa štepamo kilometre na šalčkah.Saj po novem tudi kilometrino merimo, ane? :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si