ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

IceMan

A kdo ve zakaj se mi je wswin ustavil včeraj na 23:55 in ne vleče več podatkov za 2013 ?  imam Ws2300 in heavy wheather normalno pobira podatke wswin pa noče v 2013 :(  restart ne pomaga.

Domček

Ali je kdo za to, da bi predlagali Wernerju, da v statistiko doda število mrzlih dni, ko je Tmin. <= -10 °C? Zdi se mi, da je to uporaben podatek, ki ga Wswin ne šteje (imajo pa ta podatek tudi v ARSO statistiki).

gradiščan

Ledeni dnevi-max < 0°C  :icon_question: Jih že šteje... Saj si mislil to ?

mat89

Citat od: gradiščan dne 04. Januar 2013, 06:17:46
Ledeni dnevi-max < 0°C  :icon_question: Jih že šteje... Saj si mislil to ?

Ledeni dnevi so ko je temperatura ves dan pod 0 stopinj C. Mrzli pa so ko temperatura padne pod -10 stopinj C
Kar jih wswin ne beleži.

Oblak69

Citat od: Domček dne 03. Januar 2013, 22:06:59
Ali je kdo za to, da bi predlagali Wernerju, da v statistiko doda število mrzlih dni, ko je Tmin. <= -10 °C? Zdi se mi, da je to uporaben podatek, ki ga Wswin ne šteje (imajo pa ta podatek tudi v ARSO statistiki).

Malo je potrebno bolje prebrat, kaj je Domen hotel povedat  :icon_arrow:

ŠTROMAR

Citat od: Domček dne 03. Januar 2013, 22:06:59

Tole mi je danes na mojo poizvedbo poslal gospod Gregorčič:

Spoštovani,

V slovenski meteorološki stroki ločimo:

topel dan .... maksimalma dnevna temperatura 25 stopinj in več
vroč dan ... maksimalma temp. 30 stopinj C ali več
hladen dan ... minimalna temperatura 0 stopinj ali manj
ledeni dan .... maksimalna dnevna temperatura 0 stopinj ali manj
mrzli dan ... minimalna temperature -10 stopinj ali manj

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na kolego G. Vertačnika.

lep pozdrav

Branko Gregorčič
Univ. dipl. meteorolog

Domček

Vse lepo in prav, da smo razčistili glede teh mrzlih, hladnih, ledenih dni, ampak mnenja od uporabnikov Wswina glede smiselnosti oz. zaželjenosti podatka o mrzlih dneh v statistiki pa nisem dobil. :icon_rolleyes:

Ciril

Weather - Statistic dates - Extra, in nastaviš Tmin <=-10°C.

LP Ciril

Domček

Aha, se da tudi tako, super! Hvala @Ciril. :icon_smile:

max

@Ciril, Hvala  :icon_wink:

Domček

Ima kdo kakšno idejo zakaj mi Wswin kaže za letos 1 leden dan, čeprav ga ni bilo. Zadnji leden dan je bil 31.12.2011. :icon_question:

Pihe

Citat od: Domček dne 11. Januar 2013, 18:16:04
Ima kdo kakšno idejo zakaj mi Wswin kaže za letos 1 leden dan, čeprav ga ni bilo. Zadnji leden dan je bil 31.12.2011. :icon_question:

Si šel pogledat po minutaži zabeleženih dogodkov,da ni bila kje kaka deviacija?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Domček

Vse grafe in podatke za nazaj sem pregledal, pa nikjer do 31.12. ni bila Tmax. manj kot 0 °C.

Edit: no danes pa čudežno tega ledenega dne ni več. :icon_question:  :suspicious:  Očitno me je Wswin slišal. :icon_smile:

max

Velikokrat se zgodi da prvi teden ali dva, ob prehodu v novo leto, wswin ne kaže točnih podatkov, zaradi preračunavanja statistike za nazaj, potem pa se spet vzpostavi normalno stanje.

sender86

mene pa zanima če obstaja kakšna možnost obdelave podatkov s tem programom za postaje fine offset ki uporabljajo easyweather. Upporabljam Cumulus ki je sicer super samo ima wswin veliko bolši grafični prikaz. :buttrock: :)
VP DALJNI VRH http://www.daljni-vrh.eu