ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

markokorosec.net

Res se mi ne da kaj novega napisat, vztrajam pa pri povedanem v preteklih dneh. Snega po nižinah ne bo, le minimalne šanse so v prvi polovici noči na ponedeljek. Po hribih v južni SLO nad 1000-1200m pa bo 50cm+ novega.

Citat od: blazek dne 06. December 2007, 23:26:07V nedeljo se obeta precej padavin za Dolenjsko. Meja sneženja pa med 700 in 900m, to je ocena GFS-ja. Na Gorjancih bi lahko ob močnejših padavinah snežilo tudi na okrog 300m, lahko pa tudi še nižje in bi pobelilo nižine.

blažek, a mi lahko tole pokažeš na GFS-ju...700-900m, kje to vidiš?

blazek

GFS je sedaj povišal temperaure in posledično dvignil mejo sneženja. Tako, da kaj preveč nizko, na Dolenjskem ne bo snežilo. 18z je kazal malo drugačno situacijo kot sedaj 06z. :suspicious:

Pihe

Citat od: URŠA dne 07. December 2007, 10:49:48
@Pihe-30-40 let nazaj so bile zime prave in na Boh.jezeru smo drsali takoj po novem letu ali celo prej !!
Sneg pa obvezno že novembra  :icon_sad:

@Urša.V najinem otroštvu se pa tudi ne spomnim, da bi bile npr.: v Portorožu tako nizke temperature, kot so v zadnjem času (nočne in jutranje!).Sedaj ni nobena redkost negativna, takrat pa so že televizijci leteli dol snemat, kako jim oljke ledeni.
Tako, da je vse relativno.Za Bohinj pa res ta uvod v zimo ni tipičen. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

Citat od: skywarn.si dne 07. December 2007, 11:22:01
Res se mi ne da kaj novega napisat, vztrajam pa pri povedanem v preteklih dneh. Snega po nižinah ne bo, le minimalne šanse so v prvi polovici noči na ponedeljek. Po hribih v južni SLO nad 1000-1200m pa bo 50cm+ novega.

blažek, a mi lahko tole pokažeš na GFS-ju...700-900m, kje to vidiš?

no zgleda da nista gledala 00z ki je za pon. dajal čisti sneg v nižinah. Tudi v noči na ponedeljek že :icon_wink:
ah te stopinje se spreminjajo iz zagona v zagon, edino kar je točno je to da po nižinah ne bo večjega snega, ali bo plundra ali ne pa se bo sproti videlo :icon_wink:

PS: Robi tvoji posti v napovedih nimajo kaj za delat, ker so aktualne info-drugače je pa sneg zelo visoko ternutno... ne vem če se je kaj ohladilo v višinah, ampak tukaj je huda inverzija... tako da po moje nad 2000m

zigarrdo

Lahko bi malo pokementiral dogajanje od ponedeljka dalje... :clap:
skoraj vse karte in napovedi kažejo da se bodo padavine kar ceu teden nadaljevale, bo pa še sprva kar rahlo pretoplo za kakšen konkreten sneg, nato ob koncu tedna pa možno da bo :icon_question:

Ampak avstrici, švicarji in južni nemci bodo pa zoped uživali  :icon_eek: tam bo pa kaos!
Everywhere you go you always take the weather with you

izolan

lep pozdrav!

Odgovor Pihetu!
Glede jutranjih temeperatur v Portorozu se oglasam. Morate vedeti da je v preteklosti bila meteorološka postaja vrsto let na Belem križu skoraj 100 m. n. v. in to sploh ni čudno. Že v svojem otroštvu sem v osemdesetih letih si pridno zapisoval temp. in jutranjih temp. pod 0 stopinj je bilo resnično malo.

:icon_smile:

umetnik

Citat od: TWISTER dne 07. December 2007, 12:20:47
... drugače je pa sneg zelo visoko ternutno... ne vem če se je kaj ohladilo v višinah, ampak tukaj je huda inverzija... tako da po moje nad 2000m

Off:

Arsova jutranja vertikalna sondaža ima ničlo na višini 1500m, tako da je meja sneženja trenutno po mojem malo pod to mejo (na 900m pa je že 7 stopinj). Zanimivo slikco sem nalimal v trenutno vreme.

blazek

Arsova vertikalna sondaža ima ničlo šele nad 2400m! :icon_arrow:

Trocki

Zdravo!

Mene zanima kakšne možnosti za sneg so pri nas na 580m nadmorske višine. Živim 5km južneje od Logatca. Po moje bo vse precej na meji a?

Vreme bo! :)

robir

Pozdrav!

Nekaj sem gledal za naprej pa me zanima če sn si prav razlagal:
gledal sem UKMO karto za 24h naprej in vidim da kaže da bo kr veliko padavin!?
Si zaj to prav razlagam?

Pri nas je pa trenutno tak: zmerno do močno dežuje, ob tem piha zahodno do severo zahodnoi veter, sunki so kr močni upam reči da čez 40km/h in ja, če se ne motim: na DOnački gori (884m) sneži!!

lp    robi :icon_question:
Bo še kdaj čez meter snega v nižinah?

TWISTER

sedaj sigurno ne sneži na 800m---nad  2000m je sneg, počakaj da pride fronta. Drugače pa poglej skalo ob tvoji karti in boš videl koliko je to padavin...1mm je cca 1cm snega :icon_wink:

matootam

@robir: To pa res ne bi smel biti problem pri razumevanju, zraven desno je legenda in z lahkoto odčitaš količino padavin, ki naj bi padla v teh 6ih urah. Za osrednjo Slovenijo je po teh kartah od 5 do 10 mm padavin. Morda se to nekomu res zdi dosti, toda v 6ih urah je to vse skup nič  :icon_wink:

V ponedeljek pa mislim da bi moral snežit po nižinah :icon_wink:

robir

Hvala za odgovore! Vglavnem, da si vem razlagat karte, seveda si ne znam še vseh ampak lepo počasi! Zakaj sn mislil da na donački sneži? zato, ker je pri meni 4,2°C, in ker vleče Z,SZ veter.
Amapak, je vrjetno zgoraj topleje!? Kak pa lahko vidiš prihod fronte oziroma kje?

Še nekaj: kolko so kaj zaneslive te napovedi iz te strani??
http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&myadc=0&traveler=0&zipcode=EUR;SI;-;MARIBOR;&metric=1

Bo še kdaj čez meter snega v nižinah?

zigarrdo

Citat od: robir dne 07. December 2007, 14:57:36
Hvala za odgovore! Vglavnem, da si vem razlagat karte, seveda si ne znam še vseh ampak lepo počasi! Zakaj sn mislil da na donački sneži? zato, ker je pri meni 4,2°C, in ker vleče Z,SZ veter.
Amapak, je vrjetno zgoraj topleje!? Kak pa lahko vidiš prihod fronte oziroma kje?

Malo spremljaj trenutne podatke, posebno v hribih, ko se bo tam začelo hladiti...in pa seveda radarsko sliko padavin ki ti kaže prihod padavin, tako boš približno vedel gdaj se bo zadeva začela! :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you

gradiščan