ZEVS Forum

Pohod na Stol s padali 1.12.07

Začel/a paradolf, 04. December 2007, 07:50:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Letos že četrtič smo se nekateri odpravili na pohod na Stol. Napovedan je bil veter zahodne smeri in večinoma jasno vreme. Plan je bil sicer tudi primorska a je bilo za pričakovati da bo zavita v nizko oblačnost.
Dobili smo se pri piceriji Gala pri Lescah ob glavni cesti proti Jesenicam. Tam smo pustili rezervni avto in se nato odpeljali do Valvazorjevega doma. Tam smo pripravili vsak svoj težak tovor. Mojih 25kg je levo spodaj  :icon_rolleyes:

Pot nas je vodila sprva zložno skozi gozd in vsi smo veselo čebljali. Ko pa se je enkrat postavila pokonci, smo imeli vsi kar naenkrat težave z govorjenjem...le zakaj  :icon_haha:
Prvi razgledi iz  žirovniške planine

Bil je prekrasen dan. Malo višje se je že videl naš očak

Jesenice že daleč pod nami. Na nebu le nekaj kopren.

Očak

Na okoli 1600mnv je bilo ponekod že kar lepo belo. V senci je bilo na poti kar precej ledeno.

Morate mi oprostiti. Od sredine naprej sem imel toliko problemov sam s seboj da me je gor gnala na koncu le še trma. Fotografiranje je odpadlo. Čeprav je bila pokrajina prelepa sem jo opazoval le z bežnimi pogledi. Nahrbtnik je bil le pretežak. No, vseeno pa mi je le uspelo prisopihati do koče. Sprva je kar lepo pihalo, tako da smo se zavlekli v zavetrje. Po malici pa smo se počasi pripravili za let v dolino.
Prvi je že v zraku. Zadaj blejsko jezero.

Od spodaj je pribrenčalo jadralno letalo z izvlečljivim motorjem. Bo Pihe povedal za približno kakšno znamko gre. Ko je ugasnil in pospravil motor pa je z jadranjem počasi izgubljal višino. Termika je bila zelo šibka. Zadaj pa lepo vidna nizka oblačnost na JZ robu Lj kotline.

Nekateri so se še vedno borili ostati čim dle v zraku.

Koča na Stolu. Na nebu vse več kopren.

Vrh Stola.

Dolina pod pokrovom inverzije. Spredaj levo rob Begunjščice, na sredini Dobrča, zadaj rob Kriške planine nad Tržičem.

Priprave. A bo kej pihnil al ne? Veter je slabel.

Nekaj vetra se ujema v celice padala. Upajmo da ne bo treba preveč tečt. Takoj za robom je precej ostrih skal, kjer je dobro da si že v zraku.

Uspelo  :icon_smile:

Le kaj si je mislila  :icon_question:

Pogled proti Avstriji. Sami zasneženi vršaci  :drool:

Greben Košute iz severne strani. V nasprotju z južne je povsem skalnat.

Nizka oblačnost se vali preko sedla Soriške planine. Bohinci pa jo sproti sušijo  :icon_haha:

Inverzija

No potem sem bil na vrsti tudi jaz. Uspel pa žal narediti le en posnetek med letom. Nato so šle baterije u maloro  :shrug: Pogled na morje inverzije.

Sam let je bil zelo miren. Nekaj minut sem lahko vzdrževal višino, nato pa je šlo samo dol. Cca. 25minut popolnoma mirnega leta z opazovanjem prelepih planin in pokrajine okoli in pod mano.  :icon_wink:
Še bo treba it  :icon_smile:

Še tale filmček
http://www.youtube.com/watch?v=zuyGht0v2q0
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

JaniS

gradiščan

Odlična reportaža :icon_arrow:..človek se čisto vživi v tvojo pripoved :icon_wink: :clap:

max

A veš, da si mi obudil spomine izpred 15-ih let. Ja, super je leteti iz stola.
Sam če preveč piha je pa nevarno, da te potegne na severno stran :icon_exclaim:, pa saj sem videl, da niste leteli z vrha. Bi še šel, pa mi moja ne bi pustila, pa še opreme nimam več - edino čelado še imam.

Super tole :clap: :icon_wink:

LP Max

florjo

:clap: :icon_wink:
Ne ves kako mi je zal, da nisem bil tistega dne malo bolj odlocen in sel z vami. Tako pa sem se tega dne kopal v zalosti in tisti oblacnosti tam zadaj  :icon_sad:. No, pa sej je se cas. Se bom mlad in neumen  :icon_smile:. Drgac pa super!! Vidim da ste se imeli res fajn.  :clap:

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

markokorosec.net

alan

ŽUPMART

tesovnik

noro tudi jaz bi šel skočit s padalom-enkrat :clap:

Davor

Odlične fotografije in slike tudi od tam, kjer še tudi jaz nsiem bil! :icon_wink:

Čestitam! :clap:

Lp
Brez oblakov ni ciklona!

matootam

No, vsaj za nekatere snegoljubce je tudi topla zima lahko dobra  :clap:
Zakon fotke!  :icon_wink: :icon_wink:

ablak

Navkreber je včasih težko hoditi, se pa s cilja lepše vidi. :icon_arrow:  Da to drži dokazujejo tvoje prečudovite fotografije. Skratka, klobuk dol za reportažo.

Lp