ZEVS Forum

Vremenska postaja WH-1080

Začel/a peteras, 23. Julij 2012, 14:07:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

peteras

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje o tej vremenski postaji

http://slotask.webs.com/apps/webstore/products/show/1541305

najbolj me zanimajo meritve hitrosti in smeri vetra, glede na to pričakujem dokaj natančen anemometer.

Hvala za odgovore in LP

gradiščan

http://wiki.sandaysoft.com/images/d/d2/WH1080.pdf

Tukaj lahko pogledaš kaj več. Kot vem, pa nihče tukaj na forumu ne uporablja te postaje. Morda pa se motim  :icon_question:

max

Te postaje serije WH, WS, TX, so si več ali manj vse podobne, nekatere omogočajo meritve večih podatkov in priklop večih senzorjev, ne samo standardne.
Glede točnosti je pa tako tako.....cenovno nekje do 200€ in v segmentu amaterskih postaj je vse v rangu nekje +/- 5 ali celo 10% odvisno na kakšen končni produkt naletiš

Imam pa občutek, da glede na tvoj opis kakšne meritve pričakuješ, gledaš narobe postajo :icon_rolleyes:

Mraz

Jaz imam podobno postajo - WH 3080

Deluje brez problemov. Tudi anemometer je natančen in zanesljiv.

peteras

Hvala za vaša mnenja.

Max:

"Imam pa občutek, da glede na tvoj opis kakšne meritve pričakuješ, gledaš narobe postajo"

Kaj pa bi mi ti priporočil?

Če pa je kak lastnik te postaje na forumu pa kr z besedo na dan :)

LP Peter

max

Citat od: peteras dne 23. Julij 2012, 17:48:42
Hvala za vaša mnenja.

Max:

"Imam pa občutek, da glede na tvoj opis kakšne meritve pričakuješ, gledaš narobe postajo"

Kaj pa bi mi ti priporočil?

Če pa je kak lastnik te postaje na forumu pa kr z besedo na dan :)

LP Peter

Odvisno od globine žepa in za kaj bi uporabljal te meritve.

Mraz ima to postajo, malo večja številka - 3080, pomeni samo višji rang

peteras

Aha, no malo bom še pogledal, ker itak se mi ne mudi. Hvala za mnenja še enkrat.

LP

gradiščan

Ob tem bi jaz samo še dodal...želiš natančne podatke za veter...predpogoj je vsekakot drog na višini 10 m. Ko ga boš postavil in utrdil z zajlami, bo to preseglo tvoj proračun predviden za vremensko postajo... Potem upoštevaj še zaščito za temperaturni senzor... pa PC, kamor boš shranjeval podatke.. pa še kaj se bo našlo... O vsem naštetem je na forumu že OGROMNO napisanega..samo malček pobrskaj...  :icon_arrow:

max

Peter, tukaj-klik imaš nekaj filmčkov, o tej postaji ;)

Ni slaba postaja, če ti zadošča, se boš moral sam odločit.
Lahko pa se posvetuješ z @Mraz-om, ki ima skoraj enako postajo....senzorji so enaki, samo konzola je drugačna,
pa verjetno ima še kakšen bombonček več ki jo WH1080 nima.

Je pa @Gradiščan lepo povedal, da za točne meritve ni samo postaja, za sabo potegne še en kup drugih stvari ki jih moraš postorit,
da so stvari kolikor toliko uštimane  :icon_wink:

lp max

peteras

Zavedam se, da za kvalitetne meritve ni potrebna le postaja, ampak nekaj je. Kar se tiče droga tudi vem da mora biti na višini vsaj 10m, mislim pa, da imam možnost senzorje montirat še višje tako, da bo s stališča višine vse OK.

Kot pravim počasi bom nekaj nabavil, prej pa se še malo podučil o vsem skupaj  :icon_kava:

LP

TgT

Za veter je zelo dober in odziven Inspeed Vortex, ki ima še hitrejši interval kot daviska...
http://www.inspeed.com/anemometers/default.asp