ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

No pa je prišel prvi zimski mesec. trenutno kot lahko povlečemo izvlečke iz prejšnje teme so glavni zagoni sicer naklonjeni da bi se končno začela zima, medtem ko pa niso nič podprti z ENS-i. Imeli smo že tudi zelo zimske karte podprte z ENS-i pa ni bilo še nič konkretnega. No pa da vidimo kaj nam namenja december. :icon_arrow:

matootam

12z zagon je  pa za snegoljubce res za zjokat slab  :icon_cry:
Ampak  vemo da ma ta zagon najmanj vstopnih podatkov, tako da nič hudga.  :icon_wink:

urša

Citat od: TWISTER dne 28. November 2007, 17:40:18
No pa je prišel prvi zimski mesec.
Nisem vedel,da sem tako za časom.V Bohinju je še kar november  :icon_question: :shrug:

markokorosec.net

Citat od: URŠA dne 28. November 2007, 18:17:55
Nisem vedel,da sem tako za časom.V Bohinju je še kar november  :icon_question: :shrug:
Je že obupal nad novembrom... :icon_lol:

TWISTER

sej sem že priznal da je šel november pa pa :icon_biggrin:

sem pa tudi napisal da v prvi polovici decembra računam na blokado...še vedno manj zaupam ens-om kot glavnim zagonom...no bomo videli kaj bo kaj z ecmwf 12z :icon_wink: ki ima več podatkov od 00z

walter76

Pred nami "sušno" vreme kot kaže do nedelje.
Občasno bomo "videli megleno" (nekaj povečane oblačnosti ali megle) predvsem po nižinah.
Zjutraj bomo težko odhajali na delo,..saj bo lepše biti v topli postelji sami ali z boljšo polovico a le do petka.
No sej tudi potem bo tako ,a ne bo tako mraz,vsaj nekaj dni

Sledi sobota,ki bo prinesla nam tako "zlat" in lep JZ in nekaj oblačnosti,ki se bo počasi prinesla nedeljske padavine.

V nedeljo bomo zrli v sivo nebo,občasno bomo predvsem na jugu potrebovali dežnike.
Visoko (vsaj nad 1200 m)bodo se lahko tudi kepali z novim s....
Potem naj bi bil ponedeljek sprva bolj podoben nedelji,popoldne pa torku.
Od torka do petka sledi nov počitek !?-NIČ PAMETNEGA-
No okoli 9.12 neko "zahlađenje" iz  *ruske europe*
In od tu naprej se bi lahko pogovarjali o   s....,pod določenimi pogoji...
Do takrat je še mnogo.mnogo,...debat o bodočem vremenu...

Kakorkoli moj filing je ...
Do 9.12 nezanimivo...
Potem začetek veselega Decembra,pa ne samo v trgovinah...
Pa ja bo kateri od "dedkov"(d.mraz,miklavž,božiček,...) prinesel nekaj snega...

Prijatelj vremena !

urša

@TWISTER
Boš moral namesto ensemblov in ansamblov navsezadnje upoštevati Zlobko big band.
In tako bo Zimazakon res zakon  :icon_haha:

markokorosec.net

12z ECMWF spet potrjuje trend "zonalca"...že na glavnem laufu, kar je tudi precej dobro podkrepljeno z ENS-i :icon_wink:

Tvegam kot Velkavrh in napovem, da verjetno vsaj do začetka druge dekade decembra ne bo snega niti blizu nižinam, kaj šele v nižinah...upajmo, da bo vsaj kaj padavin, čeprav tud za to zelo slabo kaže...

paradolf

Citat od: TWISTER dne 28. November 2007, 19:29:39
...no bomo videli kaj bo kaj z ecmwf 12z :icon_wink: ki ima več podatkov od 00z

Verjetno se strinjaš z mano da novi ECMWF ni vreden niti za v staro šaro. GFS pa je tudi en bohpomagi.
Živ dolgčas če bo šlo tako naprej. Upam da bo vsaj kak dan kdaj med vikendom lep da grem mal luft mešat. Morda tokrat v soboto mal na primorsko na kraški rob če že ne bo zabito.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

markokorosec.net

Citat od: paradolf dne 28. November 2007, 22:52:31Upam da bo vsaj kak dan kdaj med vikendom lep da grem mal luft mešat. Morda tokrat v soboto mal na primorsko na kraški rob če že ne bo zabito.

Pa zna najbrž kar zabit z oblaki z JZ vetrom okol hribov v soboto, ali celo z nizko oblačnostjo iz Sredozemlja... čeprav petkov dan naj bi imeli mal SZ vetra v višinah, ki bi lahko dobro spucal ozračje južno od Alp in boš to lahko veselo izkoristil v soboto dopoldne :icon_wink:

Ciklon

Poglejte ta preobrat GFS-ja.  :icon_wink: Res, da se pri kartah na dolgi rok velikokrat tole zgodi, ampak ta kontrast med kartama je pa precej izrazit. :icon_arrow:

Živi dolgčas :icon_sad::

Akcija! :icon_wink::

Raj je v naravi :buttrock:

Pihe

Od še kar spodobnih padavin za nedeljo, kar so kazali še včerajšnji nočni zagoni, ni ostalo praktično nič! Vse skupaj bo v nedeljo en rahel dež ali rosenje sem pa tja, skratka niente di niente! :icon_arrow: :icon_sad:
In kar je še najslabše, očitno bo v naslednjem tednu prevladala severozahodna do zahodna situacija, ki našim krajem ne prinese nič padavin.Ker nas pred njimi obranijo Alpe.Pa tudi tisto, kar taka situacija prinese, je praviloma dež. Sedaj lahko definitivno rečemo, da snega po nižinah zanesljivo ne bo v naslednjih 7 - 10 dneh (razen, če se ne zgodi čudež). :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

se popolnoma strinjam z današnjimi analizami kart, da niso niti blizu rožnatih situacij, ampak jaz bi se vseeno malo distanciral in rekel da v prihodnjih 5ih dneh ne pričakujem sprememb... če sem rekel da se o snegu teden dni prej preveč ne debatira, pa naj velja to tudi za grozne karte, vsaj pri meni... mah nikoli ne veš, lahko pa se enkrat po pomoti kaka Genova zarola in se vse spremeni(vem pa da je malo upanja za to)

maestro

zakaj pa je nastala taka velika razlika v rosišču?
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

markokorosec.net

@maestro: Podobna kot ljubljanska je tudi zagrebška sondaža za 00z danes; klasična subsidenčna inverzija v območju visokega zračnega pritiska, ko se zrak spušča in adiabatno segreva, relativna vlažnost (oz. temperatura rosišča) zato močno pade in dobiš tako sondažo.

Oh ja...modeli so, kot pričakovano po včerajšnjih ENS-ih, za kozlat...Genova, Balkanc, Sedozemc gor ali dol...adijo sneg za vsaj 10dni :icon_mrgreen: Grdo zgleda...sploh, ker se pričenja kazat sum na obupnega "Azorca" proti Sredozemlju...