ZEVS Forum

"Velikonočna Uršla"

Začel/a rozli2003, 11. April 2012, 08:34:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

rozli2003

Zdravo

Jo je kar lepo pobelilo, bo pa verjetno še lepša, če bo meja sneženja dovolj nizko ob prihajajočih poslabšanjih.

Lp,Jani

gradiščan

Čudovito... Prava paša za oči  :praise: :clap:

ŠTROMAR

Res lepi posnetki   :praise:, čeprav so nekatere fotke za moj okus malo preveč "navite".
Pa hitro dodaj kakšno v fotko meseca aprila.  :icon_wink:

paradolf

Lepe fotke pa tudi veliko smisla za dobro "obdelavo"  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

max

Mraz

gregach

Odlično!  :praise: :drool:

Citat od: paradolf dne 11. April 2012, 09:44:09
Lepe fotke pa tudi veliko smisla za dobro "obdelavo"  :icon_wink:

Kakšen program pa uporabljate za obdelavo. Jaz uporabljam photoscape za manjše popravke, prepričan pa sem da obstaja kaj veliko boljšega (kakšen profesionalen photoshop morda?).
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

stefko

Meni delujejo te slike HDR. Slikane z DSLR, pa tudi pointandshoot aparati, je pa potrebno malo uskladiti z realnim pogledom, posebno RAW format, ker pač vsi digitalčki bolj ali manj kiksajo. Photoshop je seveda profi program, je pa plačljiv in ne tako poceni, cenejši, pa še vedno dovolj zmogljiv je Lightroom, od free programov je pa zelo dober in zmogljiv GIMP.

max

Odvisno kaj je za koga realno....tisto kar vidiš s prostim očesom, al tisto kar vidi senzor fotoaparata :shrug: Je treba mal poznat fotografijo, ne sam - oprostite izrazu "trotl ziher" fotke narejene s "trotlziher" fotoaparatom
Če obvladaš HDR in ne pretiravaš z navijanjem, lahko prikažeš popolnoma realno stanje svetlobe  :icon_arrow:
Zato pa se reče High Dynamic Range - širok/visok dinamični razpon - barv, ki jih vidiš s prostim očesom, senzor pa tega z eno fotko ne zazna ali zajame!
Zato se dela z večimi plastmi/fotkami, ki so različno osvetljene, od 2 pa do 9, ročno lahko tudi več.  Največkrat se uporabljajo 3plasti, če hočemo pa več detajlov pa več........

Mogoče so tukaj nekatere fotke mičkeno prenavite, so pa zelo dobro narejene(#1, #4) in mislim da se je tukaj ob nekaterih komentarjih malo pokazala tudi naša prirojena "slovenska ali medsosedska" nevoščljivost  :drool:
@rozli2003 ti kar nadljuj, vsake oči imajo svojega malarja..... ;)

stefko

Podpišem. Vsake oči imajo svojega malarja.  :icon_biggrin:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

ŽUPMART