ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Rotty

Res enkratne karte (gfs)....NOT. ~5 dni dežja čez en teden (ker ni možnosti snega se bodo karte seveda uresničile v popolnosti) pri sobni temperaturi potem, ko bo še tisto malo snega, ki so ga nastreljal že davno izginil, pa prodor stabilnega vremena v nedogled
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

janez24

Citat od: Rotty dne 18. November 2007, 16:00:59
Res enkratne karte (gfs)....NOT. ~5 dni dežja čez en teden (ker ni možnosti snega se bodo karte seveda uresničile v popolnosti) pri sobni temperaturi potem, ko bo še tisto malo snega, ki so ga nastreljal že davno izginil, pa prodor stabilnega vremena v nedogled

Al se pa bodo povrnile v drgačno ubliko :icon_lol:
letos pa bo

Serpentinšek

Citat od: skywarn.si dne 18. November 2007, 15:39:54
Živel JZ veter :buttrock:

:icon_lol: 
Haha, vsaj eden forumaš podoben meni   :icon_wink:  :clap:

Čeprav gledat dež, ki pada 4 dni skupaj, pa tud ni najbolš  :icon_surprised:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

zigarrdo

Ne vem zakaj tako ALADIN-slo kot ALADIN-hr in še kakšna karta riše sneg še vse do jutri čez dan??zna kdo pojasnit, ali je možno da še kaj pride, na vzhou(slavonija, madžarska) je še nekaj zalog padavin, uprašanje pa je če bodo potovale točno proti nam  :shrug:
Everywhere you go you always take the weather with you

Slk22

tesovnik

Citat od: zigarrdo dne 18. November 2007, 16:46:58
Ne vem zakaj tako ALADIN-slo kot ALADIN-hr in še kakšna karta riše sneg še vse do jutri čez dan??zna kdo pojasnit, ali je možno da še kaj pride, na vzhou(slavonija, madžarska) je še nekaj zalog padavin, uprašanje pa je če bodo potovale točno proti nam  :shrug:

vs je možno :icon_wink:

paradolf

Citat od: tesovnik dne 18. November 2007, 16:53:56
vs je možno :icon_wink:

Napoved na Arso strani: Besedna zveza "večinoma suho"
Če pa bo kaj slučajno padalo pa to verjetno ne bo več sneg. Bo že pretoplo za kako stopinjo v višinah. No, ampak za take padavine (če sploh bodo...verjetno ne) se ne bomo sekiral.

Upam da bo drug konec tedna kaj dežja, ker tale mesec je res bogi s padavinami. Pri meni skupaj z današnjimi le 9.6mm. :icon_eek:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kristijan

Citat od: Rotty dne 18. November 2007, 16:00:59

Spet se vas loteva mrzlica napovedi za 14 dni!!! Že velikokrat so se karte pokazale za netočne že za 3dni kaj šele za 10-14dni.Počakajmo kakšen teden pa bodo karte morda ponovno zimo risale :clap: :clap:

kristijan

Citat od: too24232 dne 18. November 2007, 18:22:48
Jutri (19.11) bo po mojem pretežno oblačno, padavin ne bo. Podobno bo tudi v torek. Sneg v nižinah bo skopnel (kolikor že ni).

Prilepi osnovo(karto) za:" bo po mojem" :icon_arrow: 

Rotty

Citat od: kristijan dne 18. November 2007, 17:12:19

Spet se vas loteva mrzlica napovedi za 14 dni!!! Že velikokrat so se karte pokazale za netočne že za 3dni kaj šele za 10-14dni.Počakajmo kakšen teden pa bodo karte morda ponovno zimo risale :clap: :clap:

Bomo pa drugače napisali. Glede na današnje karte tako kaže, da bo nastreljan sneg šel v dolino po hitrem postopku. Za 23.11. so pa napovedali odprtje Krvavca.
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

Pihe

Vedno bolj se kažejo obrisi jesenskega "monsuna", ki bo predvidoma zajel zahodno polovico Slovenije v četrtek. Kot je že običaj v takih vremenskih situacijah, bom jaz v enakem trenutku lahko dobesedno plaval v vodi, na drugem koncu Slovenije v Prekmurju pa bo ob toplem in vetrovnem vremenu sijalo sonce. Kaže tudi na to, da bo to deževje moje kraje zalivalo od 3 do 4 dni, vzhod države pa le ob prehodu fronte šele nekje v soboto ali nedeljo.
Najslabša zadeva pri vsej teh zadevi je pa ta, da bo snežna meja zelo zelo visoko(tudi prek 2000 metri) in se od previdene velike količine padavin, naše gore kaj prida v belo ne bodo odele.Upam malo vsaj na efekt intenzitete padavin, da bi lahko vsaj mojo hišno goro Kanin pobelilo. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ThompsonPass

Citat od: kristijan dne 18. November 2007, 18:55:25
Nov zagon nova zima....

http://shrani.si/f/38/Ud/3YvTzk1g/rtavn3841.png

jao ej :icon_lol:, 4.december, kje je še to...do takrat ga lahko pol metra zapade pa še stopi se.. :icon_lol:
the sky is the limit

indijanc

Pa dobro no, saj je tema temu namenjena, da se pokomentira vsak zagon...Ne vem zakaj se nekateri vedno potem krohotate nazaj in vedno govorite, kako se bo use še spremenilo...Vsi vemo da se bo, vendar ne vem zakaj se vsakemu, ki objavi enega izmed zagonov, ki kaže bodisi zimo ali kakšen drug pojav na karti krohotate...

Za drugi teden res kaže JZ, ampak saj po eni strani pa tudi pričakovano, saj bi bilo malo čudno, da nebi bilo v mesecu novembru še kakšne otoplitve...Zahod bo dobil obilico padavin, za zdaj kaže, da se bodo le-te nato počasi širile proti vzhodu...Bomo videli v nadaljnih zagonih, kaj bodo povedale karte...

kristijan

Citat od: ThompsonPass dne 18. November 2007, 19:13:35

jao ej :icon_lol:, 4.december, kje je še to...do takrat ga lahko pol metra zapade pa še stopi se.. :icon_lol:

Poglej malo po forumu nazaj, zakaj sem to poslal, namreč pokazati sem hotel da se zagoni iz dneva v dan spreminjajo, zato brez panike, JZ veter in padavine v tem obsegu, ki sledijo, pa so za ta letni čas primerne

lp :icon_wink: